OLED monitor alınır mı?

Bütçe
50.000

Rastingrook

Megapat
Daha fazla  
Merhaba. Geçen ay yenı kasa topladım ve şimdi ki hedefim yeni bir monitör almak. 360Hz bir monitör düşünüyorum fakat genelde hepsi OLED monitör olduğu için biraz araştırdım ve OLED'lerde panel yanma, 4-5 saat açık kalınca ısınma ve kendını korumaya alma amaçlı uyarılar verdiğini okudum. Ben CS2 oyuncusuyum ve bazı günler 10 saatten fazla oyun oynuyorum. Bu yüzden OLED monitörler biraz aklımı karıştırdı. Tavsiyenız nedir alınır mı? Alınmaz mı? Alırsam 9-10 saat oyun oynasam aralıksız sıkıntı yaratır mı ya da tavsiyeleriniz nelerdir? Şimdiden teşekkürler.

Alınır ben aldım çok memnunum, IPS'e bakamıyorum artık.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekranda yanık vs oluşuyor mu? Ya da kaç saat kullanıyorsunuz günlük bilgisayarı?
Günlük ortalama 10 saat civarı kullanıyorum. Yanık oluşmasını önleyecek önlemler aldığım için bir sorun çıkmadı şu güne kadar. Oyun ve video izlemek için aldım yani günlük kullanım için.

Burn-in olabilir hocam. Eğer renk ve gecikme süresi için alıyorsanız alınır. Ancak o fiyata daha iyi bir IPS 360 Hz monitör bulunabilir.

Eğer CS2 gibi rekabetçi bir FPS oynuyorsan, en iyi seçim 360Hz IPS veya TN panel bir monitör olur.
  • Panel yanması derdi yok ve uzun saatler boyunca açık kalsa bile performans düşüşü yaşanmaz.
  • Daha dayanıklı ve uzun ömürlüdür. Ayrıca OLED kadar iyi olmasa da renkler ve görüş açısı konusunda oldukça başarılı.

Artı olarak 4-5 saat gibi sürelerden sonra parlaklık düşebilir ve bu da oyun deneyimini olumsuz etkiler. Çünkü monitör ısınıyor.

Ben FPS oynasam OLED tercih etmezdim fakat yine de sana kalmış.

@Rastingrook İmkansız değil. Fakat artık bunun için monitörlerde oldukça önlem bulunmakta. Şahsen ben 9 ay civarıdır günlük olarak OLED Laptop kullanıyorum ve hiçbir burn-in ile karşılaşmadım.

Burn in'in oluşmasındaki ana neden ısıdan kaynaklı. Eğer pikselleri %100 parlaklıkta, uzun süre aynı statik görüntüde (tercihen beyaz) bırakırsanız geçici veya kalıcı burn-in yaşanma olasılığı yüksek. Geçici ise sıkıntı yok, adı üstüne geçici. Kalıcı ise sıkıntı var. Fakat 9 aylık günlük OLED tecrübem şu şekilde ki: burn-in yaşamak için açıkçası fazla kaşınmak gerekiyor. Eğer taskbar'ı gizleyip parlaklığı %100 civarında tutmazsanız sıkıntı yaşamazsınız.

Monitörlerde %100 kısmından emin değilim, onlar zaten 250 - 300 nit civarı parlaklıkla geliyor diye biliyorum. Bende ise laptop 500 nit, HDR ile 600 nit olduğundan %60'da kullansam bile bu 250 - 300 nit arasına denk geldiği anlamına geliyor . Monitörlerde parlaklık ayarlamanıza gerek olmayabilir. Kullanıcı yönegesini okursunuz.

Yanık olacak düşünceniz olmasın her firma artık piksel kaydırma kullanıyor. Hiçbir piksel sabit kalmıyor. OLED'i bir kere kullanırsanız o canlılığı gördükten sonra IPS gerçekten kötü gelmeye başlıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…