Eki Görüntüle 2489806
Uncensored modellerin saçmaladığını ve biraz eksik testler gibi şeylerden dolayı böyle olduğunu biliyorum ama çoğu model böyle oluyor, DeepSeek-r1 de denedim.
Kaç b bir model ki? Ayrıca Türkçesi var. Eğer özel olarak siz eğitmediyseniz 1-14 b arası modeller şimdilik kullanışlı değil ayrıca düşünme tokenleri yok şu anda ekrandaki modelde bu yüzden saçma cevaplar veriyor. Llama modelleri için cevap vermek her şeyden önemli "bilmiyorum" diyemiyorlar siz ona "Ankara nerenin başkenti" diyorsunuz ama bu bilgiye sahip değil o an rastgele bir ülke adı sallıyor çünkü llama modelleri cevap verdikçe ödüllendirilmiş modeller
Türkçenin var olması bile ekstradan model ağırlığı ekliyor ve öyle bilgi anlamında aşırı zengin olamıyor o yüzden Türkçesi olduğunu vurguladım
Resimdeki 7B modeli. DeepSeek-R1 1.5B modelinde de öyle oluyor. 14B modeli yüklüyorum bunda da aynısı olur mu? Bir de Türkçe modeller demişsiniz hocam link paylaşabilir misiniz?
12 GB ekran kartı / 32 GB RAM var kaç B boyutunda bir model çalıştırmalıyım sizce?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.