Olumlu ilerleyen iş görüşmesinden ses seda çıkmadı, ne yapmalıyım?

Edmond dantes

Megapat
Yer
Kocaeli
Daha fazla  
Meslek
Dijital Tasarımcı
Arkadaşlar merhaba,

İki üç hafta önce bir oyun teknoloji şirketine UI ux designer olarak başvuruda bulundum. Hemen bir ön görüşme yaptık. Ön görüşme oldukça güzel ve keyifli geçti. Hemen ardından benden oldukça basit bir case çalışması istediler. Görüştüğüm ık çalışanı bana, çalışmayı yollar yollamaz o hafta iki tarafın da müsait olduğu ilk gün ikinci görüşmeyi ayarlayacağını söyledi. Case çalışmasını da bu kadar basit görünce dedim ki tamam bu iş oldu. Ben de bu sebeple çalışmayı ballandırarak, cilalayarak hazırladım hatta erkenden ık ya yolladım. Fakat ık'dan hiçbir ses soluk çıkmadı. Aynı mail adresine birkaç gün art arda mail attım ses seda çıkmadı. 3-5 gün sonra biri iki defa da şirket mailine mail attım ama yine bir çıt çıkmadı. Sizce ne yapmalıyım? Bu işe çok yükselmiştim. Oldukça keyifli ve güzel bir iş olarak görüyordum.

Arkadaşlar merhaba,

İki üç hafta önce bir oyun teknoloji şirketine UI ux designer olarak başvuruda bulundum. Hemen bir ön görüşme yaptık. Ön görüşme oldukça güzel ve keyifli geçti. Hemen ardından benden oldukça basit bir case çalışması istediler. Görüştüğüm ık çalışanı bana, çalışmayı yollar yollamaz o hafta iki tarafın da müsait olduğu ilk gün ikinci görüşmeyi ayarlayacağını söyledi. Case çalışmasını da bu kadar basit görünce dedim ki tamam bu iş oldu. Ben de bu sebeple çalışmayı ballandırarak, cilalayarak hazırladım hatta erkenden ık ya yolladım. Fakat ık'dan hiçbir ses soluk çıkmadı. Aynı mail adresine birkaç gün art arda mail attım ses seda çıkmadı. 3-5 gün sonra biri iki defa da şirket mailine mail attım ama yine bir çıt çıkmadı. Sizce ne yapmalıyım? Bu işe çok yükselmiştim. Oldukça keyifli ve güzel bir iş olarak görüyordum.

Peş peşe mail atmakla hata yapmışsınız.

Keşke mail döşemeseydin. Geri dönüş yaparlar biraz daha sabret bakalım.
Valla hiçbir şekilde de dönüş olmadı. Şirketin Linkedin profiline de baktığımda kendi bölümümden yeni bir çalışana da denk gelmedi. Biraz psikopata bağladım abi🤣
( hatta aklımda IK çalışanının inst hesabına ulaşım yazmak geliyor :DDD)

Kesinlikle katılıyorum. İşe alınsa bile bu sebepten angarya işlerini bu arkadaşa yüklemezlerse iyidir. Bir şeye ihtiyacın olduğunu, onu çok istediğini belli etmeyeceksin. Yoksa olmuyor, oldurmuyorlar. Olursa da bıktırıyorlar. Minnet etmemek lazım kimseye
Valla hiçbir şekilde de dönüş olmadı. Şirketin Linkedin profiline de baktığımda kendi bölümümden yeni bir çalışana da denk gelmedi. Biraz psikopata bağladım abi🤣
( hatta aklımda IK çalışanının inst hesabına ulaşım yazmak geliyor :DDD)
Dostum yaşın kaç? Çocukça tavırlar bunlar. Kurumsal kimliğe ters. İnsan kaynaklarından bir çalışanın mail kutusunu aynı konu hakkında defalarca spam bombardımanı ile meşgul edersen hakkında ne düşünürler? İşe alınsan haberin olurdu mutlaka zaten.

Kesinlikle katılıyorum. İşe alınsa bile bu sebepten angarya işlerini bu arkadaşa yüklemezlerse iyidir. Bir şeye ihtiyacın olduğunu, onu çok istediğini belli etmeyeceksin. Yoksa olmuyor, oldurmuyorlar. Olursa da bıktırıyorlar. Minnet etmemek lazım kimseye

Dostum yaşın kaç? Çocukça tavırlar bunlar. Kurumsal kimliğe ters.
26, 6 yıldır sektördeyim, farkındayım suyunu çıkarttığımın da şu son bir yıldır bir çok büyük global şirket ile görüştüm. Çoğunda benzer durumlarla karşılaştığımdan, bir de case çalışmasına da olacakmış gibi ekstra özen gösterdiğimden burada patlak verdi artık bir yerden sonra

26, 6 yıldır sektördeyim, farkındayım suyunu çıkarttığımın da şu son bir yıldır bir çok büyük global şirket ile görüştüm. Çoğunda benzer durumlarla karşılaştığımdan, bir de case çalışmasına da olacakmış gibi ekstra özen gösterdiğimden burada patlak verdi artık bir yerden sonra
Dostum üzgünüm ama şirkette olumlu bir izlenim bıraktığını düşünmüyorum. Ve sana şöyle bir bilgi vereyim. Bilindik bir bankanın iş başvurusu için CV'mi bir akrabam ile iletmiştim. Beni tam 3 ay sonra aradılar ve bilgi aldılar. Koşullarda mezun olmuş olmam gerekiyordu ve mezun olmadığım için olmadı. Bu işler genellikle uzun bir süreç ile işliyor. Senden başka adaylar var ve her birine belirli bir zaman ayrıldığını düşünürsek şirket açısından da yorucu bir süreç.

Bu davranış seni şirketin gözünde işe muhtaç her işi yapar gözüne düşürür. İşe alınsan sırtına angarya işleri yüklerler. Alınmasan arkandan bol bol alay ederler. Şahsen bir geri dönüş yapma gereği duysalardı geri dönüş yaparlardı diye düşünüyorum ben. Sana yegane tavsiyem de zamana ve oluruna bırakman (yaşın gereği işe ihtiyacın olduğunu inan anlıyorum. ama bunu belli etmek pek doğru değil)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı