Galaxy S25 yerine S26 beklenir mi?

UltraViolent

Hectopat
Yer
Adana
Daha fazla  
iPhone 13 kullanıyorum ama bataryası beni delirtecek. Bir gün imkanı yok yetmiyor şu an yazıyorum saat 14.00 ve ona rağmen şarjı 27. Apple'ın insanları 60 Hz ekrana kazıklamasından da çok rahatsız olduğum için Android'e geçmeyi düşünüyorum. S25 düşünüyorum ama onun da bataryası iyi değil diyorlar. S26'yı beklesem de hem fiyatı çok yüksek olacak hem de 4000 mAh olacak yine diyorlar. Ne önerirsiniz arkadaşlar? Gönül isterdi iOS'ta kalayım ama param yetmiyor Türkiye şartlarında. Büyük telefon sevmiyorum ve Samsung seviyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende düz S25 modeli var, (hatta konum bile var, 24+ vs 25 diye) oyun oynamadığım zaman güç tasarrufu ile 1.5gün şarja takmadan kullanabiliyorum, çok yük bindiren uygulama kullanıyorsan 1 günü kurtarmaz ama. 120Hz'de hiç kullanmadım. %80 şarj limiti ile kullanıyorum.

S26'ta da 4000MAH koyarlar bence, beklemeye değer mi bilmem.

Bende düz S25 modeli var, (hatta konum bile var, 24+ vs 25 diye) oyun oynamadığım zaman güç tasarrufu ile 1.5gün şarja takmadan kullanabiliyorum, çok yük bindiren uygulama kullanıyorsan 1 günü kurtarmaz ama. 120Hz'de hiç kullanmadım. %80 şarj limiti ile kullanıyorum.

S26'ta da 4000MAH koyarlar bence, beklemeye değer mi bilmem.
120 hz kullanacağım orası kesin. Oyun oynamam ben genelde sosyal medya falan (onu da azaltmaya çalışıyorum) 1.5 gün değil çok rahat bir şekilde 1 günü çıkarsın istiyorum. sabah 9 dan akşam 8 e kadar en azından. Bu iPhone yetmiyor.

120 Hz kullanacağım orası kesin. Oyun oynamam ben genelde sosyal medya falan (onu da azaltmaya çalışıyorum) 1.5 gün değil çok rahat bir şekilde 1 günü çıkarsın istiyorum. Sabah 9'dan akşam 8'e kadar en azından. Bu iPhone yetmiyor.

S26 Ultra harici Exynos'ları çakacaklar gibi o yüzden ben olsam beklemezdim.

120 Hz kullanacağım orası kesin. Oyun oynamam ben genelde sosyal medya falan (onu da azaltmaya çalışıyorum) 1.5 gün değil çok rahat bir şekilde 1 günü çıkarsın istiyorum. Sabah 9'dan akşam 8'e kadar en azından. Bu iPhone yetmiyor.

S24 var, yüzde 85 ve 20 arası kullanıyorum bataryayı. 13 saat kapalı, 4 saat civarı açık ekran saati alıyorum. Toplam 17 saat. Batarya benim için önemliydi ama telefonun boyutu daha önemliydi, gidip kocaman 6.7 inç A56 almak istemedim ama 6.4 falan olsa A56 alırdım gerek yokmuş bu kadar iyisine. Çok oyun oynamıyorum, oynarsam da gelişmik özelliklerden oyun oynarken şarj etmeyi duraklat seçeneğini açıyorsun, gücü adaptörden alıyor. Ama genelde sosyal medya veya Google'da geziyorum. Eğer fazla kullanırsan yüdze 80 harcama ile 6-7 saat açık ekran süresi ama 5-6 saatte kapalı ekran süresi alabilirsin.

S26 Ultra harici Exynos'ları çakacaklar gibi o yüzden ben olsam beklemezdim.
Ben de öyle düşünüyorum.

S24 var, yüzde 85 ve 20 arası kullanıyorum bataryayı. 13 saat kapalı, 4 saat civarı açık ekran saati alıyorum. Toplam 17 saat. Batarya benim için önemliydi ama telefonun boyutu daha önemliydi, gidip kocaman 6.7 inç A56 almak istemedim ama 6.4 falan olsa A56 alırdım gerek yokmuş bu kadar iyisine. Çok oyun oynamıyorum, oynarsam da gelişmik özelliklerden oyun oynarken şarj etmeyi duraklat seçeneğini açıyorsun, gücü adaptörden alıyor. Ama genelde sosyal medya veya Google'da geziyorum. Eğer fazla kullanırsan yüdze 80 harcama ile 6-7 saat açık ekran süresi ama 5-6 saatte kapalı ekran süresi alabilirsin.
Hiç IOS kullandınız mı?

Ben de öyle düşünüyorum.

Hiç iOS kullandınız mı?

Doğrudan kullanmadım ama yakınımda var, ara sıra kurcalıyorum ve nefret ettiğim bir kullanımı var. Android sistemlerle aynı olmasın diye her türlü zorluğu eklemişler. Mesela S24 kullanırken arkada 3 uygulama açık diyelim, kenar soldan sağa kaydırarak geri geliyoruz biliyorsun, uygulamanın son sekmesine gelince yine kaydırınca uygulama kapanıyor, ama IOS'ta o bile farklı, son sekmeye gelince alttan yukarı çekmen gerekiyor. Yine de çok haşır neşir değilim.

Doğrudan kullanmadım ama yakınımda var, ara sıra kurcalıyorum ve nefret ettiğim bir kullanımı var. Android sistemlerle aynı olmasın diye her türlü zorluğu eklemişler. Mesela S24 kullanırken arkada 3 uygulama açık diyelim, kenar soldan sağa kaydırarak geri geliyoruz biliyorsun, uygulamanın son sekmesine gelince yine kaydırınca uygulama kapanıyor, ama IOS'ta o bile farklı, son sekmeye gelince alttan yukarı çekmen gerekiyor. Yine de çok haşır neşir değilim.

Exynos işlemcide verimlilik harici bir sıkıntı göremedim. S24 videolarını incelediğimde fotoğraftaki görüntü kalitesi bile Exynos'ta daha iyiydi. Sadece yüzde 10 civarı bataryası daha hızlı bitiyor. Bu arada Android tarafında geçmek istediğin marka çok önemli değilse Xiaomi 13 modeli var. Hem boyu ve bataryası iyi, hem kamerası fena değil(videolarını izleyin tabii ki) hem de daha uygun bir telefon. Ben Xiaomi 13 düşünüyordum ama 3 yıldır Xiaomi kullandığım için biraz da Samsung'a geçmek istedim. Ondaki işlemci de Snapdragon 8 gen 2. sadece 2022 yılnda çıkmıştı sanırım. Batarya yapay zeka özelliklerinden daha önemliyse Xiaomi 13'e yönelebilirsin, 67W şarj aleti de çıkıyor içinden.

Son düzenleme:
iPhone 13 kullanıyorum ama bataryası beni delirtecek. Bir gün imkanı yok yetmiyor şu an yazıyorum saat 14.00 ve ona rağmen şarjı 27. Apple'ın insanları 60 Hz ekrana kazıklamasından da çok rahatsız olduğum için Android'e geçmeyi düşünüyorum. S25 düşünüyorum ama onun da bataryası iyi değil diyorlar. S26'yı beklesem de hem fiyatı çok yüksek olacak hem de 4000 mAh olacak yine diyorlar. Ne önerirsiniz arkadaşlar? Gönül isterdi iOS'ta kalayım ama param yetmiyor Türkiye şartlarında. Büyük telefon sevmiyorum ve Samsung seviyorum.
Öncelikle S26 ilk çıktığında 65-70 arası bir fiyattan çıkar ancak 2-3 ay sonra fiyatları 50-55 arasına kadar düşer. Ayrıca Exynos işlemci ile geleceği kesin ve kamerada gelişmeler bekleniyor biraz daha ama çok az. Yani çıkmasına daha 2 ay var ve ilk çıktığında da göz göre göre kazık fiyattan alacağınızı düşünmüyorum bir de oradan 2-3 ay bekleseniz totalde 5-6 ay sonra S26 alınabilir seviyede olacak.
iPhone 13'ten yıldıysanız elbette S25'e bugünden geçin, fiyatı zaten oturmuş durumda. Fiyat, performans telefonudur. Her anlamıyla da yeterli. Batarya avantajı açısından S24 Ultra veya S25 Plus gibi modelleri önerecektim ancak büyük telefon sevmediğinizden otomatik olarak S25 tek seçenek oluyor. Bugünden S25 almanızı öneriyorum.

Öncelikle S26 ilk çıktığında 65-70 arası bir fiyattan çıkar ancak 2-3 ay sonra fiyatları 50-55 arasına kadar düşer. Ayrıca Exynos işlemci ile geleceği kesin ve kamerada gelişmeler bekleniyor biraz daha ama çok az. Yani çıkmasına daha 2 ay var ve ilk çıktığında da göz göre göre kazık fiyattan alacağınızı düşünmüyorum bir de oradan 2-3 ay bekleseniz Total'de 5-6 ay sonra S26 alınabilir seviyede olacak.
iPhone 13'ten yıldıysanız elbette S25'e bugünden geçin, fiyatı zaten oturmuş durumda. Fiyat, performans telefonudur. Her anlamıyla da yeterli. Batarya avantajı açısından S24 Ultra veya S25 Plus gibi modelleri önerecektim ancak büyük telefon sevmediğinizden otomatik olarak S25 tek seçenek oluyor. Bugünden S25 almanızı öneriyorum.

S25 bataryası da 4000 mAh ama. Yeterli mi?

S25 bataryası da 4000 mAh ama. Yeterli mi?
Yetersiz elbette hocam ama 13'e göre size çok iyi gelecektir. 1 günü çıkartabilirsiniz normal kullanımda. Küçük telefonların gerçeği maalesef. Küçük cihaz istiyorsanız pilden feragat ediyorsunuz. Dediğim gibi 13'ün hele iOS 26'daki hâllerine göre size ilaç gibi gelecektir. Oyun oynama, görüntülü görüşme gibi işlemleri yoğun yaparsanız 1 günü çıkarmaz ancak Type-C olacağından ötürü herhangi bir yerde öyle durumlarda da 10-15 dakika ara şarj yapmak günü kurtarır size.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı