Omix X600 NFC 6+6 nasıl 12 GB RAM yapılır?

vonteg

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar bugün Turkcell mazasından Omix X600 6+6 NFC model telefon aldım. Bana alırken 12 GB RAM olduğu söylendi ama 6 GB RAM gözüküyor. Bunu nasıl 12 GB yaparım?

Pazarlama stratejisi olarak milleti böyle soyuyorlar. Elinizdeki telefon 6 GB RAM'li. Diğer 6 GByide VRAM diye yutturuyorlar. Telefondaki eMMC belleği bölüp swap alanı yapmışlar yeni bir şey değil ama fasa fiso. Telefonunuzda 12 GB RAM falan yok. 6 GB RAM+ 6 GB VRAM diye satıp milleti kandırma olayı var. 6 GB VRAM alanınıda zaten swapla normal telefonlar EMMC'den alabiliyor.

Pazarlama stratejisi olarak milleti böyle soyuyorlar. Elinizdeki telefon 6 GB RAM'li. Diğer 6 gbyide VRAM diye yutturuyorlar. Telefondaki eMMC belleği bölüp swap alanı yapmışlar yeni bir şey değil ama fasa fiso. Telefonunuzda 12 GB RAM falan yok. 6 GB RAM+ 6 GB VRAM diye satıp milleti kandırma olayı var. 6 GB VRAM alanınıda zaten swapla normal telefonlar EMMC'den alabiliyor.

Evet hocamın dediği tam olarak doğru Turkcell bile 6+6 diye satıyor güya.

Pazarlama stratejisi olarak milleti böyle soyuyorlar. Elinizdeki telefon 6 GB RAM'li. Diğer 6 gbyide VRAM diye yutturuyorlar. Telefondaki eMMC belleği bölüp swap alanı yapmışlar yeni bir şey değil ama fasa fiso. Telefonunuzda 12 GB RAM falan yok. 6 GB RAM+ 6 GB VRAM diye satıp milleti kandırma olayı var. 6 GB VRAM alanınıda zaten swapla normal telefonlar EMMC'den alabiliyor.

Hocam şimdi anladığım kadarıyla benim telefonumda 12 değil 6 GB RAM var ve kalan 6 VRAM yani ekran kartı mı? Kıscası ben bu telefonu 12 GB RAM kullanamam boşuna 12 GB RAM diye para ödedim bir de ayarlardda RAM 6+6 olarak geçiyor RAM kısmı.

Satıcılar sorduğunuz sorulara doğru cevap vermek zorunda zaten. Hepsiburada sitesinde yer alan sorulara bakmanız yeterli.

1668461305605.png

1668461316771.png

Hocam şimdi anladığım kadarıyla benim telefonumda 12 değil 6 GB RAM var ve kalan 6 VRAM yani ekran kartı mı?

Yalandan 6 GB VRAM diye yazılmış ama öyle bir durum yok. Telefonun kendi ana hafızasından kesip 6 GB bir alan oluşturuyorlar. RAM'in yetmediği yeri buraya atıyor. Bu arada bu iyi bir şey değil UFS 3.0 belleklerde bile swap olayı telefonu yavaşlatıyor.

Hocam şimdi anladığım kadarıyla benim telefonumda 12 değil 6 GB RAM var ve kalan 6 VRAM yani ekran kartı mı?

Hayır ekran kartı falan değil atıyorum 128 GB depolaman varsa 6 GB'i işgal ederek tam olarak kullanıyor lakin hem çok kötü performanslı oluyor hem de işlemcinin kullanım yüzdesini artırıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı