On parmak yazmaya değer mi?

Türkçe dilinde sekiz parmak kullanarak dakikada ortalama 85 kelime yazabiliyorum ama sağ elim, sol elime nispeten zayıf olduğu için Türkçe karakterlerin bol olduğu kelimelerde zorlanıyordum, bu yüzden on parmak yazmaya çalışıyorum son bir haftadır. On parmak kullandığım halimle dakikada 55 kelime yazabiliyorum, sıfırdan kas hafızası geliştirmeye değer mi? Yoksa sekiz parmağa geri mi döneyim?

Not: Üniversite öğrencisi olduğum ve İngilizce özetler yazdığım için F klavyeye geçmem mümkün değil.

Son düzenleyen: Moderatör:
Türkçe dilinde sekiz parmak kullanarak dakikada ortalama 85 kelime yazabiliyorum ama sağ elim, sol elime nispeten zayıf olduğu için Türkçe karakterlerin bol olduğu kelimelerde zorlanıyordum, bu yüzden on parmak yazmaya çalışıyorum son bir haftadır. On parmak kullandığım halimle dakikada 55 kelime yazabiliyorum, sıfırdan kas hafızası geliştirmeye değer mi? Yoksa sekiz parmağa geri mi döneyim?

Not: Üniversite öğrencisi olduğum ve İngilizce özetler yazdığım için F klavyeye geçmem mümkün değil.
Hocam Tarayıcı üzerinde bunun üzerine kurslar var, ben şuan 10 parmak Q dan yazıyorum, farkı anlıyorsunuz zaten.
Ben hızım.

Bence kesinlikle değer eğer pratik yapacak zamanın varsa. Ben de örneğin on parmakla yazmaya alışmaya çalışıyorum çünkü on parmak kullanan hemen hızından belli oluyor ve hem de uzun vadede çok zaman kazandırıyor. Tabii ki geliştirmek zor ama değer dediğim gibi bence değer.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı