Onboard ethernet çalışmıyor

XECUTION320

Hectopat
Katılım
27 Haziran 2018
Mesajlar
41
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bilgisayar anakarttaki onboard ethernet girişini görmüyor ama kapat aç yapınca arada görüyor. Ethernet kablosu hep takılı. Anakart ayarlarından "Onboard Devices Configuration" ayarları altından "Lan Option Rom" u açıyorum ve "Boot Devices Priority" ye gelmiyor. Dediğim gibi kapat aç yapınca arada oluyor. Eğer bir fikriniz varsa yapabileceğim yazarsanız memnun olurum.
1560956696371.jpeg
1560956732478.jpeg
1560956825619.jpeg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS pilini tak-çıkar yapıp sıfırlayın. İnternet sürücülerini de mutlaka güncelleyin/indirin. Bana sorarsanız sorun sürücülerde.
 
Bios pilini çıkarıp taktım 2 kez ama bir fark olmadı. Sürücülere ilgili olduğunu sanmıyorum çünkü sistem açılmadan bios da onboard ethernet'i açınca rom'u boot menüsüne gelmiyor. Eğer gelirse bilgisayar ethernet ile internete bağlanıyor zaten.
 
Hortlatıyorum ama benzer sorunu yaşıyorum. Bios içerisinden LAN'ı etkinleştirince sistemim boot etmiyor, "disk read error occurred" şeklinde hata alıyorum. LAN aktifken USB'lerden de boot etmiyor hiçbir şekilde. Biostan LAN'ı kapatınca da Windows'da internete giremiyorum çünkü aygıt yöneticisinde ethernet aygıtım gözükmüyor.
 

Geri
Yukarı