Çözüldü Onboard kartı devre dışı bırakırsam aynı FPS değerlerini alabilir miyim?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Dellendimbak1

Kilopat
Daha fazla  
Laptopların çoğunda 2 ekran kartı var. Ben de laptop kullanıyorum. 2. ekran olarak televizyona bağladığımda aynı çözünürlükte daha fazla FPS alıyorum. Ben şimdi Intel ekran kartını devre dışı bırakırsam normal laptop ekranında aynı FPS değerlerini alabilir miyim?

Çözüm
Laptop dahil ekranı görüntüyü her şartta Intel HD üzerinden alır. Siz devre dışı bıraktım sansanız bile yine de Intel HD görüntüyü laptop ekranına aktarır. O yüzden bazı oyunlarda %10-15 FPS düşüşü yaşanabiliyor. Üstelik işlemcinin Max TDP'sinin bir kısmını da kullandığı için işlemciyi tam performansında kullanamayabiliyorsun. HDMI ve DisplayPort çıkışlarına harici monitör taktığınızda direkt olarak ekrana görüntüyü NVIDIA sağladığı için FPS daha yüksek oluyor. Optimus teknolojisi yüzünden böyle ve yüksek FPS istiyorsan harici monitör takmaktan başka şansın yok.
Önce bize aynı çözünürlükte daha fazla FPS aldığnı ispatlar mısın?

Öncelikle isteğinizi yerine getiremeyeceğim. 2. ekran olarak kullandığım cihaz bozuldu. PES 2019'da Laptop ekranını kullanırken 60 FPS alırken 2. ekranımı ana ekran yaptığımda 80 90 FPS alıyordum. FPS sabitleme açık değil.

Evet CPU'nun dahili grafik birimi yerine GPU'nun grafik birimini kullanmak FPS artışına neden olur?

Şimdi doğru anlamadım kafam karıştı. Şimdi zaten oyunları başlatırken NVIDIA ekran kartını seçip başlatıyorum. Harici ekran kartını devre dışı bırakmam hatalara yol açmaz mı? İlk sayfada bir arkadaş öyle bir şey demişti.

İntel olanı devredışı bırakmak gibi bir şansın yok. Gömülü o biosta kapatma menüsü yok.

Normalde oynadığım oyunda 40 FPS alıyordum. Ekran bozulunca laptopun ekranına geri döndüm ve 24 26 civarı FPS alıyorum.
Şimdi birisi bana açıklayabilir mi hiçbir şey anlamadım.

Laptop dahil ekranı görüntüyü her şartta Intel HD üzerinden alır. Siz devre dışı bıraktım sansanız bile yine de Intel HD görüntüyü laptop ekranına aktarır. O yüzden bazı oyunlarda %10-15 FPS düşüşü yaşanabiliyor. Üstelik işlemcinin Max TDP'sinin bir kısmını da kullandığı için işlemciyi tam performansında kullanamayabiliyorsun. HDMI ve DisplayPort çıkışlarına harici monitör taktığınızda direkt olarak ekrana görüntüyü NVIDIA sağladığı için FPS daha yüksek oluyor. Optimus teknolojisi yüzünden böyle ve yüksek FPS istiyorsan harici monitör takmaktan başka şansın yok.

Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…