Onboard RAM nedir?

Makaleler
1
Yer
Ordu / Eskişehir
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Bu gün Lenovo teknik servisi aradığımda (RAM ve HDD için bilgi almaktı amacım) sistemimin onboard RAM ile beraber 16 GB onun dışında 8 GB desteklediğini söylediler. Onboard RAM ne oluyor bilgilendirir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bazı laptoplarda RAM'ler anakart üzerine lehimli olarak gelir, bundan bahsetmişlerdir.. Yani sökmesi ve değiştirmesi epey zahmetlidir. Bunun dışında boş slot var ise RAM eklemesi yapılabilir.
@orpheus2690 16 GB bilgilendirmesi yanlış değildir diye düşünüyorum. Aynı bilgisayarın 8 GB dahili RAM ile geleni de vardır. Chipset ya da işlemci tarafından limitler olabiliyor. Dahili olarak 8 GB olsa, 8 GB da sizin ekleme hakkınız olurdu ve 16 GB sınırını bulurdunuz. Sizin bilgisayarınızın dahili modülleri yüzünden limiti göremezsiniz sadece.

Adminler yanlış editlemiş sanırım.
16 GB olarak yanlış bilgilendirilmişim o zaman. 8 GB da işimi fazlasıyla görecektir oyun oynamak için. Yükseltmeyeceğim ama belli de olmaz diye, almışken yükselteyim diyorum. Tekrardan, herkese teşekkürler yardımları için. :)
Oyun oynamak için yükseltmeyeceğim demek istemiştim. Noktayı yanlış yere koymuşlar. Onlar da haklı, biraz laf kalabalığıyla yazmışım. :D

Adminler yanlış editlemiş sanırım.

Oyun oynamak için yükseltmeyeceğim demek istemiştim. Noktayı yanlış yere koymuşlar. Onlar da haklı, biraz laf kalabalığıyla yazmışım. :D

Düzenlemeyi ben yapmıştım. Noktalama işaretleri olmayınca, anlaşılması güç oluyor. Bu sebeple de dikkat etmemiz gerekiyor. Bu tür sorunların önüne geçmek için, kurallara dikkat etmemiz şart. :)

Düzenlemeyi ben yapmıştım. Noktalama işaretleri olmayınca, anlaşılması güç oluyor. Bu sebeple de dikkat etmemiz gerekiyor. Bu tür sorunların önüne geçmek için, kurallara dikkat etmemiz şart. :)
Kusura bakmayın tekrardan, otobüs yolculuğundayım, dikkatim fazlasıyla dağılıyor. Teşekkürler yardımlarınız için. :)

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı