Sürprizbozan One piece ilk 100 bölüm. Ne umdum ne buldum?

Bu konuda spoiler olduğundan sürprizbozan olarak işaretlenmiştir. Spoiler olmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Aserd

Hectopat
Katılım
5 Eylül 2020
Mesajlar
450
Makaleler
1
Çözümler
1
Yer
North buganda
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
one-piece-featured.jpg


Hepinize selamlar sevgili korsan arkadaşlar. Yıllardır arada uzaktan bakıp "zor iş sonu gelmez bunun."dercesine kaçındığım One Piece'e forumdaki "efsaneleşmiş anime ost'leri"konusunda @Rashmore hocamızın attığı Gold and oden şarkısı ile iki üç hafta önce başladım.Kendisine buradan teşekkür ediyorum.İyi ki başlamışım bu seriye.

Bana nedense miyazaki filimlerinde çalan müzikleri anımsattı sonra otomatik izlemeden diğer şarkılar geldi vesaire bizde bu seriye böylece başlamış olduk.

Üç büyüklerin ikincisine girişelim o zaman.
Vallahi biz konaha çocuğuyuz ondan ilk başlarda sanki Naruto'yu aldatırmışcasına izledim seriyi. Hatta ilk bölümü izleyip "vay süper anime."deyip sırf bundan ötürü bir hafta ara verdim. Ama ne yaparsın işte biz bu hasır şapkalıyla bir kez daha "rüyalarıma inanacağım, büyük adam olacağım"olaylarına giriyoruz işte.

Böyle böyle başlıyorum o zaman seriye:

1. bölüm: Grubu toplama arcı east Blue:

Yani east Blue dedim ama arlong park ve don kreig kısımlarını eklemeden inceleyeceğim buraları.

Grubun toplanması ve işlerin başlaması konusunda bir tek kurahadol yani Usopp'un bölümlerinde biraz canım sıkıldı çünkü bitmiyor arkadaş. Ama izlettiriyor da hani, şöyle bir bakınca aslında seksen bölüm civarı geçmiş üzerinden ve kendi bu kadar yavaş giderken bana bu kadar hızlı ilerletmesi gerçekten takdire şayan.

2. Grup dedik de karakterler nasıl?
Bu konuda oda ustaya büyük saygılarımı sunuyorum, serinin yüzüncü bölümündeyim ve hala hiçbir karaktere gıcık olmadım. Tüm karakterler yerinde, tüm karakterlerin kendilerini öne çıkarmak için belli anları var.
Naruto beni bu konuda tam anlamıyla derbeder etmiş bir animeydi. Üç tane baş karakter vardı ikisine aşırı gıcıktım. Ee, nasıl izledim ben bu animeyi yav? Bir sarı saçlı hayalperest sayesinde.
One Piece'de de buna hazırlıklıydım aslında."büyük shounenlerde olur böyle şeyler." deyip anında kabullenecektim ama One piece beni bu konuda inanılmaz şaşırttı.

5241580-7434634684-Scree.png

Monkey D. Luffy:
Naruto gibi kanım kaynadı gördüğüm anda bu çocuğu. Ama bir değişiklik vardı. Bu çocuk zaten güçlü ve bu beni ilk başta çok şaşırttı. Yani Naruto'da güç vardı ama o ilk bölümler yok mu o ilk bölümler güçlenelim diye sabahlara kadar dattebayolar mı dersin neler neler.
Luffy kardeşimiz maşallah bir girişi var zaten animeye "buraların sefiri benim."der gibi. Yüzüncü bölümdeyim ve değişmedi, bu çocuk önüne geleni dövüyor.
Ses aktirisi hanımefendi de arada "eeğ, öğğ heğğ."gibi sesler çıkarıyor beni yarıyor doğrusu. Ah Luffy'im ah, bu Nami seni suya götürür susuz getirir bu saflığınla.

nami_02.jpg

Nami swaaan:
Adeta "işte bu işte bu ya. Nesi zor mashashi'cim(Naruto'nun mangakası) böyle karakter yaratmanın?"dedirten bir karakter oldu kendisi. İşte feraset, işte cesaret, işte...para?

İlk geldiği andan beri kendi ayaklarının üstünde, düştü kalktı çabaladı ama hiçbir zaman borcunun faizini kısmadı. Aradığım kadın karakter aradığım tarz.

İzle sakura izle komşunun kızı ne kadar güzel işler yapıyor ya sen anca ağla dur öyle.

6465924-images (50).jpg

Roronoa zoro:
Animemizdeki olmazsa olmaz kılıçlı abi olur kendisi. Gayet güzel gayet yerinde, backstorysi gayet tatlı olması gerektiği gibi bir abi zoro.
Beklemediğim şey Zoro'nun biraz daha bizim sasuke kıvamında bir karakter olmasını beklemekti galiba. Kendisinin gruptan aşağı kalır yanı yok eğlence konusunda.
Anlamadığım şey çene kasları ile hiç şınav çekmemesi, yahu koca kılıcı ağzında tutuyorsun savuruyorsun, nasıl düşürmüyorsun?
Gerçi sende haklısın zoro, yüz bölüm geçti hala şöyle adam gibi güzel bir Fight'ını göremedik.

Usopp_Anime_Pre_Timeskip_Infobox.png

Usopp:
Şimdi eğri oturalım doğru konuşalım usopp güçsüz bir karakter ve bu geçen yüz bölüm içerisinde henüz güçlendiğini göremedim. Olsun biz onu böyle de seviyoruz. Belki böyle daha çok seviyoruz çünkü usopp yaratk gördüğünde "saatte 150km hızım ile ben kaçar arkadaşlar." yerine "seni yaratık seni."deyip tek vuruşta indirirse animenin yarısındaki bağırışlar toz olup uçacak.

Bu arada küçük bilgi: Kendisi dünyanın en güçlü ikinci saldırsına sahiptir.(usopp hammer)
Birincisi elbette ki talk no jutsu arkadaşlar bu konuda tartışmayalım.

Bir gün o sapanı bırakıp tüfeğe geçeceksin ya heh işte o günleri büyük bir heyecanla bekliyorum usopp.

Sanji's_Introduction.png

Sanji:
Bu arkadaş ve ben aynıyız ama sanji işleri abartmayı seven bir arkadaş. Yemeği güzel yapar, mişelin yıldızlı restoranda aşçıdır. Elleri kirlenmesin diye ayaklarıyla savaşır.

"Seni Baratie'e başkan yapacağız söz! Tabi babalık emekliye ayrılınca, ondan önce sen bir Grand Line'ı dolaş gel bakarız başkanlık işine. Çok yakın tanıdıklarım var diyorum ya, sen merak etme.

27c2eba8140ebe9fb49a70d46b0bf898.png

Tony tony chopper:
Bu çocuğu bir daha kimse üzmeyecek, bir daha asla. Yoksa yakarım vallahi stüdyonuzu da her bir şeyinizi de. Oda lafım sana bak. Gelirim seni bulurum oğlum. Aman deyim sakın ha!

Amma uzattık ha, hadi başlayalım.
3.arlong park ve don kreig:

Don krieg Sanji'nin geçmişi, arlong park Nami'nin geçmişi ile geçti gitti ama bize akılda kalan güzel villianlar verdi. Arlong ve don Krieg'in kendileri olsun, o ahtapot reis ile dudak reis gerçekten ilginç kötü karakterlerdi. Sevdim.

One Piece'in laneti tam bu bölümlerde başlıyor. Bence mangaka iyi ilerletiyor ama onda da biraz yavaş yavaş sindire sindire götürme olayı var. Çoğu kişi buralarda dayanamayıp bırakıyormuş animeyi. Benim için aktı gitti vallahi nasıl aç kalmışsam animeye.

"Heh balık adamlarımış, biz sizin gibileri akşam yemeğinden sonra rakıya meze niyetine yiyoruz koçum. Biz hasır şapkalılarız sıfırdan otuz milyona ışık hızında çıkarız."
-Sanji.

Geçmişlere değinecek olursak hem Sanji'nin hem Nami'nin geçmişi acılarla ve dertlerle dolu ve yapmaları gerekenler var bu yüzden gözleri kara. Böyle devam Nami swaan ve sanji.

Loguetown:
İki güzel karakter ve Grand line yolculuğu bu arc ile başlıyor. Açıkcası ben Grand Line'a 200'cü bölümlerde gireriz diye düşünmüştüm ama bu konuda da yanıldım ve 50 de şakkadak girdik. Ee ne diyelim hayırlısı olsun efendim. Grand Line'a dikkat yalnız, burada ne zekanız, ne gücünüz tek başına hayatta bırakır sizi.

Burası Grand line, east Blue değil. Gemiyle ilgilenmeyen korsan çeksin gitsin.

Smoker Reis'i asumayı sevdiğimiz gibi sevdik elbette. Kral adam inşallah luffy ile olan musibetleri çözeriz aralarında.

"Abi vallahi tertemiz çocuk ya korsanlık falan zevk için yapıyor onları hep."

Aradaki cart curt bölümleri:
İşte cart curt bölümleri ya bunlar. Hepsi baroque works arcı olarak geçiyor ama neler var neler içinde say say bitmez.

Buradan:

Taş fırın erkeği brogy,

Geh geh geh dorry ve

Balina reise selam olsun.

Burnundan boklu bomba atan mr 5'a da tabii.(gerçi bu bir yerlerden çıkacak gibi ama hayırlısı bakalım.)

Davul krallığı bölümleri:
Aşağı yukarı on bölüm bir arc ama başından sonuna neler oldu neler. Bizimkiler geldi, Nami hastalandı, doktorların olayları anlatıldı, wapol gibi kalpsiz bir herifle tanıştık yani çok şey oldu kısaca çok.

Buradan hililuk abiye gözlerimi dolduruğunu bildirmek isterim. Sen bizi tarumar ettin be usta.

Chopper'da burada geliyor, chopper çok kalp hep kalp.

Arabasta:
Yani arabastaya daha yeni gelmekle birlikte yine bir beş on bölüm gitti birden. Vivi'yi tahta oturtacağız. Onu yeni kleopatramız yapacağız. Sözümüz söz.

Toparlarsak:
Toparlayamam kardeşim toparlayamam, çok şey yaşadık, çok şey gördük, çok şey beğendik. 100 bölüm. Dilek olay be, çoğu anime 100 bölümü geçmiyor bile biz daha One Piece'e yeni başladık.

Sizleri dengesiz denizlere bırakmadan önce animenin açık ara en iyi müziğini aşağı bırakıyorum ve öyle gidiyorum. (Üç hafta uğraştım bulmak için şakasız. Caputen usopp!)

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

En sevdiğim karakte tabii ki Buggy.Bara bara desune.
 
Son düzenleme:
One Piece; ana karaktere sempati besleyebildiğin, macera hissiyatını sonuna kadar veren ve gerek duygulandıran gerek heyecanlandıran gerek gülümseten sayılı efsane 3-4 seriden bir tanesi.
Genellikle görenlerin bu çok uzun izleyemem dediği, izleyenlerinse kendini kaptırıp günde 20 bölüm devirdiği seridir. 😃
Çok geniş bir dünyası, içine çeken olay örgüsü, karakter gelişimi ve karakterlerin cana yakınlığıyla benim listemin tepesinde yer alıyor. Herkese tavsiye ediyorum.
 
One Piece; ana karaktere sempati besleyebildiğin, macera hissiyatını sonuna kadar veren ve gerek duygulandıran gerek heyecanlandıran gerek gülümseten sayılı efsane 3-4 seriden bir tanesi.
Genellikle görenlerin bu çok uzun izleyemem dediği, izleyenlerinse kendini kaptırıp günde 20 bölüm devirdiği seridir. 😃
Çok geniş bir dünyası, içine çeken olay örgüsü, karakter gelişimi ve karakterlerin cana yakınlığıyla benim listemin tepesinde yer alıyor. Herkese tavsiye ediyorum.
Aynen öyle hocam.
 
Usopp'un bölümlerinde bırakmıştım. Cidden izlenmeye değer duruyor bırakmasa mıydım? Çok güzel anlatmışsın.

Usopp değişmeyecek onu baştan söyleyeyim. Ancak anime güzel gidiyor benim adıma. Bir şans daha vermeni tavsiye ederim. En azından kurahadol bölümlerini geçip biraz daha ilerle.
 
Usopp'un bölümlerinde bırakmıştım. Cidden izlenmeye değer duruyor bırakmasa mıydım? Çok güzel anlatmışsın.
Usopp bölümlerinde çok aksiyon olmadığı için sıkıcı gelmiş olabilir. Usopp zaten tayfanın korkak ve yalancısı olarak kalmaya devam ediyor. Seride Usopp'u genelde olaylara aşırı tepki vermesiyle komik bir şekilde işliyorlar o yüzden öyle sıkıcı gelmiyor.
Devam etmeni tavsiye ederim, daha yolun başındasın.
 
Siz 100 bölüm yazmışsınız. Bende arttırıyorum ve 465 bölüm izleyen biri olarak düşüncelerimi paylaşacağım.

One Piece kesinlikle bir sabır animesi. Öyle ana karakter gelsin bir koysun tarzı serilerden değil.

Yan karakterlerin unutulmaması: Bu durum Naruto Shippuuden'de yoktu işte. Sadece Sasuke ve Naruto etrafında dönüyordu olaylar. Ama One Piece yan karakterlerine önem veriyor.

Animede ki hiç bir şeyin boş olmaması: Mesela Ace Luffy'ye bir kağıt verdi ve ''Korsanlar zirvesinde görüşeceğiz'' dedi. Bu kağıt bundan sonra uzun bir süre gözükmedi. Bende unuttum gitti. En son Thriller Bark arcında o kağıdın ne kadar önemli bir şey olduğunu gördük.

Müzikler: İlk 100 bölüm şarkıları hiç beğenmedim ben duyguyu verme konusunda sıkıntı yaşıyordu bence müzikler. Ama şu an mükemmel müzikler var.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Kısacası sabırlı olan herkesin izlemesi gerektiğini düşünüyorum.
 
Siz 100 bölüm yazmışsınız. Bende arttırıyorum ve 465 bölüm izleyen biri olarak düşüncelerimi paylaşacağım.

One Piece kesinlikle bir sabır animesi. Öyle ana karakter gelsin bir koysun tarzı serilerden değil.

Yan karakterlerin unutulmaması: Bu durum Naruto Shippuuden'de yoktu işte. Sadece Sasuke ve Naruto etrafında dönüyordu olaylar. Ama One Piece yan karakterlerine önem veriyor.

Animede ki hiç bir şeyin boş olmaması: Mesela Ace Luffy'ye bir kağıt verdi ve ''Korsanlar zirvesinde görüşeceğiz'' dedi. Bu kağıt bundan sonra uzun bir süre gözükmedi. Bende unuttum gitti. En son Thriller Bark arcında o kağıdın ne kadar önemli bir şey olduğunu gördük.

Müzikler: İlk 100 bölüm şarkıları hiç beğenmedim ben duyguyu verme konusunda sıkıntı yaşıyordu bence müzikler. Ama şu an mükemmel müzikler var.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Kısacası sabırlı olan herkesin izlemesi gerektiğini düşünüyorum.
Şuan 531 de bi ara verdim Bleach'e geçtim ama bildiğin gözümde tütüyor hasır şapkalar.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bende buraya koyayım en sevdiğim müzikleri.
 
Daha yolun başındasın sevgili dostum ama çok güzel irdelemişsin bu şekilde devam et izlemeye. Arabasta çok iyi yazılmış bir arc bence özellikle kilit sahnelerdeki diyaloglara dikkat et. Çok zaman sonra bazı merak edeceğin şeylerin cevabını bulabiliyorsun. Vay be demek böyleymiş diyor insan. Daha neler olacak neler tahmin bile edemezsin yolun uzun. Sana iyi seyirler 😉
 
Daha yolun başındasın sevgili dostum ama çok güzel irdelemişsin bu şekilde devam et izlemeye. Arabasta çok iyi yazılmış bir arc bence özellikle kilit sahnelerdeki diyaloglara dikkat et. Çok zaman sonra bazı merak edeceğin şeylerin cevabını bulabiliyorsun. Vay be demek böyleymiş diyor insan. Daha neler olacak neler tahmin bile edemezsin yolun uzun. Sana iyi seyirler 😉
Şuan 531 deyim zaten küçük bir ara verdim yenide başlayacağım izlemeye.
 

Geri
Yukarı