Rehber One Piece

Rehbere başlamadan önce bazı kullanacağım terimleri açıklayayım;
Canon: Mangada yaşanmış ve gerçek olan konular.
Filler: Doldurma ve Canon olmayan bölümler.
Arc: Açıklaması biraz zor olacak ondan dolayı örnek vereceğim: Yeni bir üniversiteye gittiğinizde o 2-4 sene üniversite Arc'ı oluyor. Bu şekilde düşünebilirsiniz.
Saga: Üstte üniversite arcınız demiştim bunda ise örnek şu şekilde oluyor: İlkokul, ortaokul, lise ve üniversitenin toplamı sizin eğitim saganız, yani 4 okul arcının da toplamı oluyor.

1.5 ay önce animesinin 6 ay ara verdiği One Piece animeler arasında anlatım tarzıyla, bazı yerlerde kahkahaya boğarken bazı yerlerde hüngür hüngür ağlatabilmesiyle en iyi anime/manga serilerinden birisi. Fakat günümüzde One Piece'ye başlayacak insanlar çok uzun deyip izlemiyorlar, bu konuda haklısınız ama One Piece'in animesi her bölümde 1 manga bölümü kullanmasından dolayı aslında 500+ bölüm olması gerekirken sündürülüp 1000+ bölüme çıkarılıyor. Bu konuda ilerleyen kısımlarda çok iyi bir çözüm sunacağım okumaya devam edin. Şu an One Piece'i hiç izlememiş birisi olarak başlamak istiyorsanız live Action var, animesi var ve mangası var, animede ilk bölümlerin eski olduğuna bakmayın remake olarak filmleri de çıkıyor he onu beklemeyecekseniz 207. bölümden itibaren HD'ye geçiyor. Ön bilgileri verdiğime göre sizi 1000 bölüm izlemeden One Piece size göre mi değil mi nasıl anlayacağınızı anlatayım: Başladığınız zaman ilk 26 bölümünde keyif alıyorsanız devam edin zaten zamanla 1000 bölüm az gelecektir, fakat 26 ya kadar geldiyseniz ve sıkıldıysanız ama merak ediyorsanız mangaya geçebilirsiniz veya boş zamanınız var ise 92-130. bölüme kadar devam edebilirsiniz o bölümlerde arabasta Arc'ı başlıyor ve One Piece yavaştan ciddileşiyor buraya da gelip sıkıldıysanız bırakabilirsiniz veya mangayı okuyup sonra da wit Studio'nun remake ini bekleyebilirsiniz. Şimdi nasıl başlayacağınızı açıkladığıma göre fillerlara değineyim. One Piece de 3 türlü filler bulunuyor filmler, filler bölümler ve bölüm içi fillerlar:
Filmler: Canon olmayan fakat Canon olan bazı karakterlerin bulunabildiği 2-3 saatlik çerezler.
Filler bölümler: İçerisinde hiç Canon bir olay bulunmaz, bunlarda sıkıntı şu bilmeden izlediğinizde çok sıkabiliyor, internetten One Piece filler list yazıp filler bölümleri geçin. Aralarında güzel bir filler var g-8 Arc'ı onu izleyebilirsiniz kaliteli bir filler olmuş.
Bölüm içi fillerlar: Burası zurnanın zart dediği yer, diğer fillerlardan kurtulabilirsiniz fakat bundan kurtulmak istiyorsanız One pace izlemeniz gerekiyor. Türkçesi de bulunuyor korsan sayılırmı bilmiyorum sonuçta One Piece resmi olarak Türkiye'de yok.
One pace ne derseniz ise üstte dediğim 1000 bölümden 500 bölüme düşmesi olayı. One pace izlediğiniz zaman sanki manga okuyormuşsunuz gibi tamamen Canon olan doğru bilgilere sahip olacaksınız, bazen 25 dk da 3 bölüm izleyebiliyorsunuz o derecede kesiliyor ve hiçbir sorun yok sadece arabasta tamamlanmadı onun içinde One pace gerekmiyor. Endişe etmeyin hiçbir şey kaybetmezsiniz One pace izlediğinizde, aksine One pace olmadan yanlış bilgi sahibi olabilirsiniz. Ek olarak One pace filler bölümleri sizin için kesiyor yani filler list e bakmanıza veya bölümde 5 dk ileri sarmanıza gerek kalmadan keyifle izliyorsunuz. Hangi Arc'ta başlayacağınızı bilmiyorsanız bir Arc yavaş geldiğinde başlayın, genelde insanlar 500. bölümden sonra başlıyor ama ilk bölümden itibaren One pace de izleyebilirsiniz isterseniz. Filmleri izlemek istiyorsanız hangi bölümden sonra hangisini izleyeceğinizin listesi:
  1. One Piece: The movie (18. bölümden sonra)
  2. Clockwork ısland adventure (53. bölümden sonra)
  3. Chopper's kingdom on the ısland of strange animals (102. bölümden sonra)
  4. Dead end adventure (138. bölümden sonra)
  5. The cursed holy sword (143. bölümden sonra)
  6. Baron omatsuri and the secret ısland (224. bölümden sonra) not: Favorim.
  7. Giant mecha soldier of karakuri Castle (228. bölümden sonra)
  8. The desert princess and the pirates: Adventures in alabasta (312. bölümden sonra)
  9. Episode of chopper Plus: Bloom in the winter, Miracle Cherry blossom (325. bölümden sonra)
  10. One Piece film: Strong world (381. bölümden sonra)
  11. Straw hat chase (gene 381'den sonra)
  12. One Piece film: Z (578. bölümden sonra)
  13. One Piece film: Gold (750. bölümden sonra)
  14. One Piece: Stampede (889. bölümden sonra)
  15. One Piece film: Red (1030. bölümden sonra)
    Filmlerin istediğinizi izleyip istemediğinizi izlemeyebilirsiniz.

Son düzenleme:
Hocam kısaca yeni başlayacak adam remake’i bekleyecek isteyen direktörlerin verdiği röportajı izleyebilir adamların ne kadar keyif aldığı ortada sırf iki bölüm gözükecek mekan için bile deli bir şekilde çalışmışlar ki Wit stüdyo’nun ne kadar sağlam bir stüdyo olduğunu biliyoruz. Ayrıca CEO’da Toei’nin animesinin sıkıntısının ilk bölümlerin 4:3 formatında olması ve akılcılığının kötü olduğunu remake de bu sıkıntıları çözeceğini falan kendisi bizzat söyledi daha ne olsun mis gibi işte. Bi de size göre mi değil mi tarafına bir kısım da ben eklemek istiyorum battle shounen sevip en küçük komediyi en küçük ciddiyetsizliği boş buluyorsanız kesinlikle başlamayın sonra çocuksu şöyle böyle diyip boş kafa ütülüyorsunuz hoş olmuyor. Evren hakkında azıcık bilgi sahibi olmak isteyen de Fan letter bölümünü izleyebilir spoiler de içeriyor ama ona göre.

Son düzenleme:
One piece eski bölümlerinde yer alan muziplik, eğlence ve espriler izlenmeyecekse bence One Piece izlemeyiniz direk büyük savaşlara bakınız yeterli.

One Piece eski bölümlerinde yer alan muziplik, eğlence ve espriler izlenmeyecekse bence One Piece izlemeyiniz direk büyük savaşlara bakınız yeterli.

Timeskip öncesi o ciddiyetsizlik çok güzeldi, yavaş yavaş serinin de bitişine yaklaştıkça işler çok ciddileşti artık 10-20 bölümde bir güldüren sahne oluyor.

Peki özel bölümler vb. listesi var mı Episode of chopper veya Nami gibi var olan her şeyi izlemek istiyorum.

Peki özel bölümler vb. listesi var mı Episode of chopper veya Nami gibi var olan her şeyi izlemek istiyorum.

Biraz geç oldu hocam malum girmiyorum pek foruma. Üstteki arkadaşın dediği gibi çok da önemli değil ama ille izlerim dersen korsan olmayan crunchyroll, korsan olan (bu konuda yapacak bir şey yok Türkiye'de resmi bir şekilde bulunmuyor One Piece) turkanimetvden bölümlere gidip, eğer fansublar yazıyorsa o fansubdan izle, yazmıyorsa kasa kasa turkanimeden izlemen gerekiyor. Ben şahsen ana One Piece içerikleri dışında fan letter hariç hiçbirini izlemedim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı