Hocam benim eski S21 telefonuma bile haftalar önce geldi, S24'lere niye yeni gelmiş ki?
Geç gelecekse belki Avrupa için geç gelir.
Sanmıyorum. Güncelleme yakında 6.1 ile çalışan tüm S24 serisine gelir. Çin'de yayınlanmış zaten ardından. Niye geç yayınlandığını bilmiyorum.

Sanirim hata vardi o yuzden calismiyordu buyuk klasor. Simdi calisiyor.

Bu arada biraz alakasiz olacak da hangisi daha güzel duruyor? Klasorlu mu klasorsuz hali mi.

DIY Home eğlenceli aslinda.

One UI 7'yi sevmeye basladim. DIY Home ozelligini acinca olusturdugun ekrani kullanmak istemezsen kapatinca direkt eski haline geliyor. Sıkıldıkca oynayacagim galiba. Eger S25 serisindeki stabiliteyi saglayabilirse rakipsiz bir yazilim olacak benim gozumde.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20250205_134807_One UI Home.jpg
    73,3 KB · Görüntüleme: 64
  • Screenshot_20250205_141015_One UI Home.jpg
    95,1 KB · Görüntüleme: 35
  • Screenshot_20250205_141039_One UI Home.jpg
    93,1 KB · Görüntüleme: 34
  • Screenshot_20250205_151755_One UI Home.jpg
    105,1 KB · Görüntüleme: 39
Son düzenleme:

Hem klasörlü hem uygulamalı daha iyi duruyor, yeni widget özelleştirmeleriyla harmanlarsanız çok çok daha hoş gelecektir göze.
Aynı düzenden sıkılmamak için bazı widgetleri stackleseniz çok daha iyi olabilir belki istediğiniz zaman başka widget için kaydırırsınız.

Bu şekilde biraktim. %100 sarj ile ozellestirmeye basladim sarjim 36. Kurcaladikca sıkıyor.

Peki 2. gorseldeki gibi olunca nasil sizce?

Dosya Ekleri

• Screenshot_20250205_153443_One UI Home.jpg
    112,9 KB · Görüntüleme: 46
  • Screenshot_20250205_155434_One UI Home.jpg
    106,3 KB · Görüntüleme: 63
Son düzenleme:
Evet hocam widgette yer alan görsel çok parlak kalmış diğer widgetlere göre koyu bir widget ekleyin bence.
Siyah beyaz yapabilir veya biraz daha büyütüp ay görseli koyabilirsiniz bence size kalmış.
Aslında orada favori fotoğraflar var ve sanırım 10 saniyeye bir değişiyor. Daha güzel bir widget bulursam değiştiririm ya da ay fotoğrafı koyabilirim güzel durursa.

On-device islemeyle ilgili fikrim degisti. Twitter'da bir fotograf gordum telefonun obje silgisini denenmis. Sirasiyla S25 Ultra Pixel 9 Pro XL ve 16 Pro var. 3 cihaz da berbat sonuc vermis. Ama obje silgisi yerine resim doldurmayi kullanirsaniz artik Samsung ne isim vermistir bilmiyorum mukemmel bir sonuc veriyor. Ben de kendi telefonumda denedim. Ardindan birkac fotografla denedim. Mukemmel sonuclar ortaya cikartiyor. Ama sorun su ki bu sonuclari cihaz kendi icinde isleyerek veremez. Islemci kaldirsa bile ornegin yukarida havalandirma var onun yaninda isik alt tarafta desenli mermer telefon bunu devam ettirse bile uyumlu yapamaz. Ya da bir masa var o masanin etrafında bir seyi sildigim zaman masa da silinir normalde ama masayi secmedigim icin masayi benzer sekilde yeniden olusturup yerlestiriyor. Bu kadar veriyi de telefonun kendisinde su an icin olma imkani oldugunu sanmiyorum. Belki ekran kartlarindaki tensor cekirdeklerinin anca yapabilecegi bir istir. Cunku cihazin kendi icinde isledigi versiyonu yani sadece obje silmeyi kullanirsaniz verdigi performans berbat.

Sunu da fark ettim sanirim resim doldurma gelismis. Telefonu ilk aldigim zamanlar sacmaladigi oluyordu. Su an cok iyi calisiyor diyebilirim. Asagiya bahsettigim fotografi birakicam. Tamamen kusursuz degil ama yine de cok iyi is cikariyor.

Yine de özetleme ve gramer gibi basit şeylerin on-device olması gerektiğini düşünüyorum. Ilerki zamanlarda cikacak cihazlarda muhtemelen on-device yapay zeka ozellikleri daha fazla olacaktir ama su an icin durum boyle degil gibi.

Bir sey daha var. S9+'a One UI 7 kuran birisi vardi sosyal medyada. Yapay zeka ozellikleri de calisiyordu. Aslinda cihaza yapay zekali demek bu yonden bakinca bana cok mantikli gelmiyor. Cogu sey sunucuda yapiliyor zaten.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20250206_014300_Gallery.jpg
    113,4 KB · Görüntüleme: 42
  • Screenshot_20250206_011801_X(1).jpg
    58,7 KB · Görüntüleme: 50
Son düzenleme:
Bu şekilde biraktim. %100 şarj ile ozellestirmeye başladım sarjim 36. Kurcaladikca sıkıyor.

Peki 2. gorseldeki gibi olunca nasıl sizce?

Bu mesajın ikinci görseli veya son görsel bana en hitap eden ana ekran düzeni. Bir de fark ettiğim kadarıyla bataryanız çok çabuk bitiyor. Kafadan ortalama ekran açık süresinizi 4.5 saat hesapladım. Bu Beta 3'ten mi kaynaklanıyor yoksa normalde de batarya performansınız böyle miydi?

Bir şey daha var. S9+'a One UI 7 kuran birisi vardi sosyal medyada. Yapay zeka ozellikleri de calisiyordu. Aslinda cihaza yapay zekali demek bu yonden bakinca bana cok mantikli gelmiyor. Cogu şey sunucuda yapiliyor zaten.

Yapay zekayı şu anki güncel A serilerinden bazılarına verebilirler fakat uzun kullanımda sistemde takılma, gecikmeler yaşanacağından ve işlemcileri yetersiz geldiğinden vermiyorlar. Diğer bir sebebi de insanlara S serisi satmak.
Bu görselleri görmüştüm. Siz aynı görselden telefonu silme işlemi yaptığınızda da aynı sonucu buluyor musunuz?

Son düzenleme:
Telefonu yogun kullanan birisiyim. Ayni zamanda evin interneti bazen anlik olarak gidiyor gittiginde mobil veriye geciyorum unutuyorum kaliyor. Zaten S24'un batarya boyutu yuzunden pil performansi pek iyi degil zorlayinca da pek performansli olmuyor. Beta 3 yuzunden mi emin olamiyorum. Belli bir sarj duzenim yok bazen %70 iken sarja takiyorum bazen tamamen bitince. Ekran suresini de kontrol etmiyorum. Ama betanin genel olarak One UI 6.1'e gore daha kotu batarya performansi verdigini soyleyebilirim.

Asagidaki gorsel benim telefonumda islenmis gorsel zaten. Ayni gorseli alip ben de denedim.

Ses bari degismis. Ben Sound Assistant ile ses barini ozellestirdigim icin eski halinde kalmis. Niyeyse ses panelini ozellestirince One UI 7'nin yuvarlatilmis tasarimi yerine eski One UI 6 tasarimi duruyor. Sound Assistant One UI 7 icin guncelleme aldi diye biliyorum ustune.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20250206_132543_One UI Home.jpg
    85,6 KB · Görüntüleme: 42
  • Screenshot_20250206_132857_Sound Assistant.jpg
    42,4 KB · Görüntüleme: 41
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…