One UI 7 kötü mü görünüyor?

xlqs47

Decapat
Daha fazla  
Cihaz Samsung A16 ve yanılmıyorsam A24 ve A25'e de haziran sonu ile Temmuz'un başı gibi güncelleme gelecekmiş. Bana da 2-3 gün önce bildirimi geliyordu güncelleme için ama geçiştiriyordum sürekli. Bu sabah güncelledim, telefonu açtığımdaysa bir de ne göreyim? Uygulamaların logoları aynı Çin malı çakma telefonların uygulama logolarına benziyor. Şarj logosuna diyecek yok zaten. Hakikaten iğrenç bir arayüz olmuş bence. Bunu biraz iç dökmek için öylesine yazdım, sizin fikirleriniz ne dostlar? Merak ediyorum.

İlk gördüğümde ben de nefret ettim, dediğiniz gibi Çin marka telefonlara benzemiş diye düşündüm ancak şu anda çok hoşuma gidiyor. Artık alıştım, güzel görünüyor.

One UI özelleştirmeye açık olduğundan dolayı varsayılan hâlini sevmeyen birinin bile bir şekilde One UI'dan zevk alabileceğini düşünüyorum. Varsayılanı hoşuna gitmedi mi? Temayı değiştir veya kendin yenisini oluştur. Android arayüzünden bahsediyoruz, IOS gibi seni kısıtlamadığı için kendi göz zevkine uyacak düzenlemeyi her zaman yapabilirsin.

Ben fazlasıyla beğendim bu arada Samsung uzun süredir temalandırma açısından bu kadar büyük güncelleme yayınlamıyordu.

Tüm bunları eski One UI'ı seven biri olarak söylüyorum. AOSP ROM kurduğumda bile ilk yaptığım şeylerden biri emoji ve simgeleri One UI stiliyle değiştirmek oluyordu. Yeni hâli ise eskiyi sevmeme rağmen kötü gelmedi.

Bence kötü durmuyor birkaç logo dışında. Bu arada Çinlilere benzetme sebepleriniz arasında ortası içe çökük yanlara doğru yukarı kalkık gibi görünen logo şeklinden ortası şişkin logoya geçiş olduğunu düşünüyorum. Hem beğenmediyseniz zaten özelleştirebilirsiniz. One UI'ın en büyük esprilerinden biri kişiselleştirme sonuçta.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı