Biraz zaman geçmiş ben yeni gördüm ancak cevap verme zahmetinde bulunduğunuz için bende veriyorum.
Tamam işte bu bir şeyi değiştirmez sorunu başka bir yerde aramanız lazım.
Ancak bu da sorunlar arasında. Kullanmadığım bir hizmet kafasına göre yedekleme yapıyor.
Kullanıcı adı Türkçe karakter mi içeriyor? Yoksa OneDrive içindeki bir klasör mü?
Bir fikrim yok sadece bildiğim isminden dolayı dosyaların yedeklenememesiydi. OneDrive karakter hatası olduğunu belirtiyordu ve sonrasında çöküyordu.
Ben size yalancı demiyorum ne alakası var? Odağınızın yanlış yere olduğunu söylemem yalancılığa yada iftiraya mı neden oluyor?
Odağım evet o anlık sinirle başka yerde olabilir ancak o anki fikirlerime göre öyle bir imada bulundunuz "koskoca şirket senin parana mı kaldı" gibisinden.
Çok uzatmak istemiyorum ama diyelim ki Microsoft bunu herkesten 700 TL çalmak için yapıyor, sizin durumunuz normal olan durum değil ve normalde alan dolduğu zaman insanlar için gerçekten gidip alan satın almanın ayarları devre dışı bırakmayı internetten araştırmaktan daha kolay olduğunu mu düşünüyorsunuz? Yada ayarları kurcalamaktan? Ki zaten Windows sürümüne (Home/Pro vs.) yada kurulum sırasındaki seçimlere bağlı olarak o şekilde başlıyor herkeste öyle değil.
Sorun ayarları devre dışı
bırakamamakta.
Üzerinden bir kaç hafta geçmiş şimdi tekrar okudum ama ilk attığınız mesaj şu anki halinizden daha agresif. Ayrıca çözüm aramak için gelmediğiniz de bariz. Belki de benim çözümden çok "Para tuzağı" kısmına çok fazla odaklanmamın sebebi buydu.
Evet agresifliği bırakın ağzımdan küfür dolu cümleler geçiyordu, verileri kaybolmuş bir insanın sinirini tahmin dahi edemezsiniz.
Bende de aynı sorun oldu, sinirlendim OneDrive programını komple program ekle kaldırdan sildim. Silince baktım ki hızlı erişimdeki klasörlerime girebildim.
Sonra fark ettim ki C:\Users\(kullanıcıadı) klasöründeki OneDrive klasörünün içindeki masaüstü klasöründe duruyor dosyalarım.
Oradan alıp normal masaüstüme taşıdım direkt dosyaları.
Program kısayolları gitti ama önemli değil onları çözeriz.
Aşırı aptalca bir şey yapmışlar ama bu şekilde çözüldü sanırım.
Aynen bende o şekilde farkettim. Çok saçma ama evet kendi kendine yedeklenip kendi dizinine varsayılan olarak atıyor. (Yedeklemeyi kendine kopyalayarak değil varsayılan yolunu değiştirerek yapmasıda ayrı tuhaf)
Çok aptalca evet bundan bahsediyordum ama bu sorunun benim ihmalsizliğimden olduğunu düşünen birileri de vardı.
Bende de aynı sorun oldu, sinirlendim OneDrive programını komple program ekle kaldırdan sildim. Silince baktım ki hızlı erişimdeki klasörlerime girebildim.
Sonra fark ettim ki C:\Users\(kullanıcıadı) klasöründeki OneDrive klasörünün içindeki masaüstü klasöründe duruyor dosyalarım.
Oradan alıp normal masaüstüme taşıdım direkt dosyaları.
Program kısayolları gitti ama önemli değil onları çözeriz.
Aşırı aptalca bir şey yapmışlar ama bu şekilde çözüldü sanırım.
Aynen bende o şekilde farkettim. Çok saçma ama evet kendi kendine yedeklenip kendi dizinine varsayılan olarak atıyor. (Yedeklemeyi kendine kopyalayarak değil varsayılan yolunu değiştirerek yapmasıda ayrı tuhaf)
Çok aptalca evet bundan bahsediyordum ama bu sorunun benim ihmalsizliğimden olduğunu düşünen birileri de vardı.