OneDrive'ı telefonla senkronize kullanmak

Cenkyılmaz56

Hectopat
Katılım
17 Şubat 2020
Mesajlar
143
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba. Telefonuma indirdiğim galerime eklenen her fotoğrafı OneDrive aracılığıyla aynı anda PC de görmek istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim acaba?
 
Merhaba. Telefonuma indirdiğim galerime eklenen her fotoğrafı OneDrive aracılığıyla aynı anda PC de görmek istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim acaba?

Telefonunuz IPHONE değil ise Fotoğrafları PC nizde görmeniz için gereken tek şey gmail/gdrive/google fotoğrafları ayarlamak ve PC nizde tarayıcı ile oturum açmak.

Onedrive de de görünmesi sağlanabilir ama saçmalık olur.

Yine de yapmak isterseniz telefonunuza onedrive uygulamasını yüklemeniz halinde kolaylıkla yapabilirsiniz.
 
Telefonunuz iPhone değil ise fotoğrafları PC nizde görmeniz için gereken tek şey gmail/gdrive/google fotoğrafları ayarlamak ve PC nizde tarayıcı ile oturum açmak.

OneDrive'de de görünmesi sağlanabilir ama saçmalık olur.

Hocam bunu masaüstünde bir klasör şeklinde yapamaz mıyız? Her gelen fotoğraf masaüstündeki klasöre gelecek şekilde bunu OneDrive ile yapabilirim diye düşündüm.
 
Hocam bunu masaüstünde bir klasör şeklinde yapamaz mıyız? Her gelen fotoğraf masaüstündeki klasöre gelecek şekilde bunu OneDrive ile yapabilirim diye düşündüm.
Onedrive ile de yapabilirsiniz Gdrive ile de ama gerçekten anlamsız. Çünkü fotolarınızı google hesabınız vasıtası ile zaten pc de görebiliyorsunuz.

Onedrive kullansanız dahi bahsettiğiniz-amaçladığınız klasöre fotoların kendisi değil kısayolu atılmış olacak, fotoların fiziksel konumu ise onedrive bulut hesabınız olacak.

Yani sonuçta ikisi de bulut. Google hesabınızda yeralması da bulut, onedrive hesabınızda yeralmasıda bulut.

Tabi fiziksel olarak bilgisayara indirilmesi için gerekli ayarları da yaparsanız o zaman bulut hesabından otomatik olarak pc ye indirilir.

Şu kontrolü şimdi yapın :
Onedrive klasörünüzü açın. Beyaz bulut simgesi taşıyan şeyler siz PC nizde zannediyor olabilirsiniz ama değiller. İnternete bağlı değilken onları açamazsınız.

Var ise mavi bulut simgesi taşıyan dosyaları açabilirsiniz. Çünkü mavi bulut simgesi taşıyan dosyalar hem PC de hem de buluttadır.
 
OneDrive ile de yapabilirsiniz gdrive ile de ama gerçekten anlamsız. Çünkü fotolarınızı Google hesabınız vasıtası ile zaten PC de görebiliyorsunuz.

OneDrive kullansanız dahi bahsettiğiniz-amaçladığınız klasöre fotoların kendisi değil kısayolu atılmış olacak, fotoların fiziksel konumu ise OneDrive bulut hesabınız olacak.

Yani sonuçta ikisi de bulut. Google hesabınızda yeralması da bulut, OneDrive hesabınızda yeralmasıda bulut.

Tabii fiziksel olarak bilgisayara indirilmesi için gerekli ayarları da yaparsanız o zaman bulut hesabından otomatik olarak PC'ye indirilir.

şu kontrolü şimdi yapın:
OneDrive klasörünüzü açın. Beyaz bulut simgesi taşıyan hiçbir şey siz PC nizde zannediyor olabilirsiniz ama değiller. İnternete bağlı değilken onları açamazsınız.

Var ise mavi bulut simgesi taşıyan dosyaları açabilirsiniz.

Anladım hocam teşekkür ederim. Kullanmak için Gdrive'dan indirmek daha mantıklı OneDrive ile uğraşmaktansa. Bilmediğimden soruyorum Google One alınca gdrive depolaması da geliyor, bu depolamaya otomatik olarak galeri fotoğrafları kaydediliyor değil mi?
 
Telefonunuzdan Google ve Google fotoğraflar ayarlarını kurcalayın.
Nelerin dahil olduğunu, nasıl ekleme çıkarma yapılacağını çözersiniz.
Uzaktan tarif etmek zor üstelik ben kullanmıyorum.

pc nizde şu linke tıklayın ve gmail şifrenizi kullanarak oturum açın.

İkinci olarak ta şu linke
 

Geri
Yukarı