Haklısınız hocam bu modelin tek handikapı bu gibi görünüyor benim için. S23 ve S24 Plus modellerinin ergonomisinin en uygun modeller olduğunu düşünüyorum ben de ama alışabilir gibi de duruyor.Alıp deneyebilirsin.
Ben de Samsung deneyimimden sonra 12R denemek istiyorum ama büyük cihaz olmasına olumsuz bakıyorum.
12R alacaksan 12/256 varyantını al minimum, tanıtımından UFS 4.0 deseler de UFS 3.1 olduğu ortaya çıktı ve doğrulandı.
Cihazı yakından görebileceğim bir market yok ama birkaç nesildir Pixel telefon isteyip elimin gitmemesinin nedeni de stock androidin sadeliğiydi benim için, akıcı ama aynı zamanda sıkıcı. Fakat OnePlus arayüzü de MIUI'dan çok farklı görünmüyordu. HyperOS nasıldır bilmiyorum ama benim 2-3 yıl önceki MIUI deneyimim çok ortalamaydı, önyargım yok ama albenisi de yok benim için Xiaominin. Son durumda nasıldır, sorunsuz mudur çok da bir fikrim yok açıkçası. Ama fiyat konusunda Avrupa fiyatları pek öyle değil hocam, muhtemelen Çin fiyatları öyledir. Standart Xiaomi 14'ün 12-512 modeli 1100 Eurodan çıktı, OnePlus 12'den yüksek olunca çok incelemedim, batarya konusunda OP12 çok iyi olduğu için ama Xiaomi 14 de hemen hemen 12R kadar pil süresine sahip gibi gördüm 1-2 testte, bakacağım mutlaka. Özellikle kompakt ama yazılım hariç soru işaretsiz bir cihaz gibi duruyor. Önerileriniz için teşekkürler.Oneplus 8 Pro kullanmış biri olarak yazıyorum. Yazılımı, arayüzü gayet akıcı bir sorun yok ama aşırı sade bir arayüzü var ; akıcı olmaması için bir sebep yok. Cihazın donanımsal anlamındaki premium hissiyatının yanında arayüzünü hiç beğenmemiştim sonrasında da yeniden Xiaomi'ye döndüm.
Mi 14 Pro'ya da bakabilirsiniz, 16/512 versiyonu 700 Euro seviyelerinde tanıtılmıştı.
Pixel cihazla Oneplus içinin farkı neredeyse yok hocam maalesef. MIUI arayüzü özelleştirme anlamında da Android dünyasının bence bir numarası kolaylık ve çeşitlilik anlamında ama standart kullanıcısı için aynısını diyemem. İlk günden cihazı rootlayıp kurcalayan tiplere biraz en son dediğim. Fiyat anlamında haklısınızdır hocam, ben ilk duyurulma tarihindeki hatırladığım fiyatı yazmıştım.Cihazı yakından görebileceğim bir market yok ama birkaç nesildir Pixel telefon isteyip elimin gitmemesinin nedeni de stock androidin sadeliğiydi benim için, akıcı ama aynı zamanda sıkıcı. Fakat OnePlus arayüzü de MIUI'dan çok farklı görünmüyordu. HyperOS nasıldır bilmiyorum ama benim 2-3 yıl önceki MIUI deneyimim çok ortalamaydı, önyargım yok ama albenisi de yok benim için Xiaominin. Son durumda nasıldır, sorunsuz mudur çok da bir fikrim yok açıkçası. Ama fiyat konusunda Avrupa fiyatları pek öyle değil hocam, muhtemelen Çin fiyatları öyledir. Standart Xiaomi 14'ün 12-512 modeli 1100 Eurodan çıktı, OnePlus 12'den yüksek olunca çok incelemedim, batarya konusunda OP12 çok iyi olduğu için ama Xiaomi 14 de hemen hemen 12R kadar pil süresine sahip gibi gördüm 1-2 testte, bakacağım mutlaka. Özellikle kompakt ama yazılım hariç soru işaretsiz bir cihaz gibi duruyor. Önerileriniz için teşekkürler.
Zaten bu günlere gelene kadar S8, iPhone 8 boyutundaki cihazlara alışkındık, küçük cihazı alıp kullanmak sorun olmaz.Haklısınız hocam bu modelin tek handikapı bu gibi görünüyor benim için. S23 ve S24 Plus modellerinin ergonomisinin en uygun modeller olduğunu düşünüyorum ben de ama alışabilir gibi de duruyor.
Oneplus cihaz deneyimlemedim ama donanım söz konusu olduğunda 12R güzel cihaz.Ama bu cihazların ileride muhtemelen takas değeri de olmayacağı ve ortalama 3 yıl kullanmayı düşündüğüm için riski minimum fiyatla almak istiyorum.