OnePlus 12 ve 12R alınır mı?

Merhaba, cihazların çıkışından önce OnePlus 12 ve S24+ arasında kaldığım bir konu açmıştım. Sonrasında S24+ kullanıcı yorumları geldikçe vazgeçtim. Orta segment bir Samsung cihaz kullanıcısı olarak One UI'dan memnunum ama amiral segmentte SD işlemci istiyorum, S24 Ultra da ihtiyaç ötesinde bir fiyatta benim için (1450€). S23+ da düşündüm ama OnePlus 12 ile aynı fiyatta albenisi yok gibi.

Önceliklerim sırasıyla batarya, ekran, yazılım. Standart bir kullanıcıyım, multimedya tüketimim yoğun. Ufak oyunlar oynuyorum, performans konusunda stabilite daha önemli. Kamera önceliğim değil, bu segment fazlasıyla yeterli olacaktır. OnePlus deneyimim hiç olmadı ama yıllardan beri amiral katili intibasıyla olumlu oldu bende. Bu şartlarda da op 12r almak 12'den daha mantıklı geldi.

Avrupa fiyatlarıyla alacağım op 12r - 16/256 (700€), op 12 - 16/512 (1000€). Xiaomi ve Honor'un alternatifleri de var ama fiyat olarak hem daha yukarıdalar hem de arayüzleriyle ilgili çekincelerim var. Bu cihazlarla ilgili fikri olan var mı?

Alıp deneyebilirsin.
Ben de Samsung deneyimimden sonra 12R denemek istiyorum ama büyük cihaz olmasına olumsuz bakıyorum.

12R alacaksan 12/256 varyantını al minimum, tanıtımından UFS 4.0 deseler de UFS 3.1 olduğu ortaya çıktı ve doğrulandı.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Oneplus 8 Pro kullanmış biri olarak yazıyorum. Yazılımı, arayüzü gayet akıcı bir sorun yok ama aşırı sade bir arayüzü var ; akıcı olmaması için bir sebep yok. Cihazın donanımsal anlamındaki premium hissiyatının yanında arayüzünü hiç beğenmemiştim sonrasında da yeniden Xiaomi'ye döndüm.

Mi 14 Pro'ya da bakabilirsiniz, 16/512 versiyonu 700 Euro seviyelerinde tanıtılmıştı.

Alıp deneyebilirsin.
Ben de Samsung deneyimimden sonra 12R denemek istiyorum ama büyük cihaz olmasına olumsuz bakıyorum.

12R alacaksan 12/256 varyantını al minimum, tanıtımından UFS 4.0 deseler de UFS 3.1 olduğu ortaya çıktı ve doğrulandı.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Haklısınız hocam bu modelin tek handikapı bu gibi görünüyor benim için. S23 ve S24 Plus modellerinin ergonomisinin en uygun modeller olduğunu düşünüyorum ben de ama alışabilir gibi de duruyor.

Oneplus 8 Pro kullanmış biri olarak yazıyorum. Yazılımı, arayüzü gayet akıcı bir sorun yok ama aşırı sade bir arayüzü var ; akıcı olmaması için bir sebep yok. Cihazın donanımsal anlamındaki premium hissiyatının yanında arayüzünü hiç beğenmemiştim sonrasında da yeniden Xiaomi'ye döndüm.

Mi 14 Pro'ya da bakabilirsiniz, 16/512 versiyonu 700 Euro seviyelerinde tanıtılmıştı.
Cihazı yakından görebileceğim bir market yok ama birkaç nesildir Pixel telefon isteyip elimin gitmemesinin nedeni de stock androidin sadeliğiydi benim için, akıcı ama aynı zamanda sıkıcı. Fakat OnePlus arayüzü de MIUI'dan çok farklı görünmüyordu. HyperOS nasıldır bilmiyorum ama benim 2-3 yıl önceki MIUI deneyimim çok ortalamaydı, önyargım yok ama albenisi de yok benim için Xiaominin. Son durumda nasıldır, sorunsuz mudur çok da bir fikrim yok açıkçası. Ama fiyat konusunda Avrupa fiyatları pek öyle değil hocam, muhtemelen Çin fiyatları öyledir. Standart Xiaomi 14'ün 12-512 modeli 1100 Eurodan çıktı, OnePlus 12'den yüksek olunca çok incelemedim, batarya konusunda OP12 çok iyi olduğu için ama Xiaomi 14 de hemen hemen 12R kadar pil süresine sahip gibi gördüm 1-2 testte, bakacağım mutlaka. Özellikle kompakt ama yazılım hariç soru işaretsiz bir cihaz gibi duruyor. Önerileriniz için teşekkürler.

Cihazı yakından görebileceğim bir market yok ama birkaç nesildir Pixel telefon isteyip elimin gitmemesinin nedeni de stock androidin sadeliğiydi benim için, akıcı ama aynı zamanda sıkıcı. Fakat OnePlus arayüzü de MIUI'dan çok farklı görünmüyordu. HyperOS nasıldır bilmiyorum ama benim 2-3 yıl önceki MIUI deneyimim çok ortalamaydı, önyargım yok ama albenisi de yok benim için Xiaominin. Son durumda nasıldır, sorunsuz mudur çok da bir fikrim yok açıkçası. Ama fiyat konusunda Avrupa fiyatları pek öyle değil hocam, muhtemelen Çin fiyatları öyledir. Standart Xiaomi 14'ün 12-512 modeli 1100 Eurodan çıktı, OnePlus 12'den yüksek olunca çok incelemedim, batarya konusunda OP12 çok iyi olduğu için ama Xiaomi 14 de hemen hemen 12R kadar pil süresine sahip gibi gördüm 1-2 testte, bakacağım mutlaka. Özellikle kompakt ama yazılım hariç soru işaretsiz bir cihaz gibi duruyor. Önerileriniz için teşekkürler.
Pixel cihazla Oneplus içinin farkı neredeyse yok hocam maalesef. MIUI arayüzü özelleştirme anlamında da Android dünyasının bence bir numarası kolaylık ve çeşitlilik anlamında ama standart kullanıcısı için aynısını diyemem. İlk günden cihazı rootlayıp kurcalayan tiplere biraz en son dediğim. Fiyat anlamında haklısınızdır hocam, ben ilk duyurulma tarihindeki hatırladığım fiyatı yazmıştım.

Konunun yakından takipçisiyim, ben de 1-2 ay sonra S23 Ultra'ya geçmeyi düşünüyorum. 25-26 bin lira seviyesindeki bütçeme gördüğüm en mantıklı cihaz o gibi geliyor.

Haklısınız hocam bu modelin tek handikapı bu gibi görünüyor benim için. S23 ve S24 Plus modellerinin ergonomisinin en uygun modeller olduğunu düşünüyorum ben de ama alışabilir gibi de duruyor.
Zaten bu günlere gelene kadar S8, iPhone 8 boyutundaki cihazlara alışkındık, küçük cihazı alıp kullanmak sorun olmaz.
Elimde 6.7" cihaz var kullanımı ergononik olmadığı için sıkıldım artık cihazdan.

@T21 @Taylor Swift Fan Cl

Merhaba yeni konu açmak istemedim ama kararsız da kaldım tekrar danışmak istedim. Kullanabildiğim kupon kodlarıyla son alternatiflerim şu şekilde mümkün olabilir:

OnePlus 12R - 16/256 (630€)
OnePlus 12 - 12/256 (850€) - 16/512 (900€)
Xiaomi 14 - 12/512 (930€)
Honor Magic 6 Pro - 12/512 (1000€)

Tekrarlarsam batarya (+hızlı şarj), ekran ve yazılım benim için önemli. Batarya için ergonomiden fedakarlık yapabilirim bu nedenle 4 modele de yakınım. OneUI'dan memnun olsam da sırf yazılım için S24 Ultra 1400-1500€'ya çıkmak da istemiyorum, S24+ Exynos olmasa hızlı şarjdan feragat edebilirdim. S23+ da 1000€+ fiyata değmez gibi.

Aldığım telefonları ortalama 3 yıl kullanıp güncellerim. Orta segment cihazlar (Honor 90/muhtemel A55 fiyatı 300-400€, Mi 13T ve Mi 13T Pro gibi cihazlar 400-600€, S23 FE daha da fazla) olduğu için OnePlus 12R fiyat/performans olarak bunlar yerine kesinlikle mantıklı görünüyor. Batarya, ekran ve yazılım olarak OnePlus 12 ile aynı deneyimi sunabilir gibi. Belki SD Gen 3, kamera, UFS 4.0, +1 yıl update toplam paketi için normal 12'ye değebilir.

Ama bu cihazların ileride muhtemelen takas değeri de olmayacağı ve ortalama 3 yıl kullanmayı düşündüğüm için riski minimum fiyatla almak istiyorum. Tek soru işaretim 900-1000€ bandında Oxygen OS - HyperOS - MagicOS yazılımlarının hangisi macera aramak olur, hangisinden uzak durmak gerekir cihazlar donanım olarak çok çok iyi olsa da kafamı karıştırdı bu durum. 3 markanın tepe modellerinin sunduğu donanımı 900-1000€'ya Samsung sunsa diğerlerini hiç düşünmezdim. Belki segmentler arasında kalıp 600€ civarı olan 12R, 1000€'luk amiral katili olur mu? diye düşünürdüm sadece. Bu nedenle şu an 12R alıp deneyeyim diyorum.

Bence 12R en mantıklısı hocam sizin için. Minimum fiyata en stabil yazılım ve donanım onda olduğu belli, rakamlarla konuşmaya gerek yok. Batarya konusu da yeni çıkmış cihazlar için piyango, uzun süreli kullanımda hangisi ne kadar kondisyonda kalır zor soru ama batarya değişir. One+ deneyimini de yakalamış olursunuz, herkesin iyi de kötü de olsa deneyimlemesi gerektiği bir telefon tarafsız olmak gerekirse ki sizin de içinizden en çok geçen cihaz.

Bence bütçe meselesi donanımdan önemli bir durum, 12R en güzeli olur sizin için inşallah.

Ama bu cihazların ileride muhtemelen takas değeri de olmayacağı ve ortalama 3 yıl kullanmayı düşündüğüm için riski minimum fiyatla almak istiyorum.
Oneplus cihaz deneyimlemedim ama donanım söz konusu olduğunda 12R güzel cihaz.
SD 8 Gen 2, IMX 890 ana lens ve 3 sene boyunca sunulan %80 üzeri batarya kapasite garantisi ve UFS 3.1 üzecek donanımlar değil.

Yazılımı da cihazı alınca değerlendirirsin, onun da pek sorun olacağını zannetmiyorum.

Xiaomi 14 ve Magic 6 Pro hoşuma giden cihazlar değil, bunlara 1.000 Euro vereceğime ikinci el 23 Ultra bakarım daha iyi.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı