Online MMORPG oyun önerisi

benfatig

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar selam. 2 kişiyiz. Online MMORPG oyun istiyoruz. Klan vb. gibi şeyler olduğu elf gibi ırkların olduğu hem PvP hem PvE olan bossları olan ücretsiz bir oyun istiyoruz. Var mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar selam. 2 kişiyiz. Online MMORPG oyun istiyoruz. Klan vb. gibi şeyler olduğu elf gibi ırkların olduğu hem PvP hem PvE olan bossları olan ücretsiz bir oyun istiyoruz. Var mıdır?

Hocam bende uzun zamandır böyle bir oyun arıyorum fakat tamamen tatmin edecek bir oyun bulamadım. Yine de araştırıp deneyimlediğim birkaç oyunu söyleyeyim. Throne and Liberty, Lost Ark, Final Fantasy, Black Desert. Bu oyunları bir 10+ saat oynamışımdır. Yani beni çok tatmin etmedi şahsen ama dediğiniz türde oyunlara en iyi örnekler bunlar diye düşünüyorum.

Aradığınız kriterlerde "ücretsiz" oyun bulmak zor. Ücretsiz MMORPG'lerin çoğu mikro ödeme veya premium sistemlerinden para kazanmak için tasarlanır. Genellikle de çoğu para tuzağı olur.

Piyasada ücretsiz veya çok cüzi ücretli olup, düzgün PvE veya PvP'ye sahip çok az MMORPG var.

İlki Albion Online. Ancak ırk yok oyunda. Klan ve PvP sistemi çok iyidir. Bölge savaşları, klan savaşları vs derken PvP'si en iyi oyun olabilir piyasada belki de. PvE konusunda da solo ve group dungeon sistemi, static dungeon (raid benzeri), mist (özel PvEvP alanlar) vb bir sürü içeriğe sahiptir. Crafting ve gathering açısından oldukça keyiflidir. Ekonominin tamamı oyuncular üstünden döner. Bölge sistemi de vardır. Mavi-Sarı bölgeler güvenliyken (ölünce bir şey kaybetmezsiniz) kırmızı ve siyah bölgeler full-loot alanlardır. Ölürseniz itemleriniz düşer. Kısaca öneririm.

Eğer PvP'yi biraz daha arka plana atarım diyorsanız Black Desert var. PvE ve life-skill açısından çok çok iyidir. Grinding temelli bir PvE'ye sahiptir. Ancak şahane grafikleri vardır. Haftalık bosslar, günlük mini bosslar vs derken boş kalmazsınız oyunda. Yapacak tonla şey vardır. Ücreti de bir hayli ufak günümüze göre. O yüzden yazayım dedim. Bazı zamanlarda da ücretsiz oluyordu. Başlayıp 50 level'a karakter kastığınızda oyun size hediye edilmiş gibi olurdu. Hala bu kampanyayı yapıyorlar mı bilmiyorum.

Bunun dışında eğer ücretli bir oyuna başlamaya karar verirseniz World of Warcraft, Guild Wars 2 ve Final Fantasy XIV bu işin en tepe üçlüsüdür. Her türlü içerik açısından çok zengin oyunlardır. Verdiğiniz ve vereceğiniz paranın karşılığını verirler. Ama fiyatları biraz tuzlu tabii. Yine de fikir olması açısından bulunsun mesajda.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı