Online oyunlar için işlemci ve ekran kartı tavsiyesi

2.500TL bütçeye GTX 750 Ti mı önerilir Allah aşkına?
@Silinen üye Ekran kartını düşük tutup işlemciyi yüksek tutmak oyun performansına hiç bir katkı sağlamayacaktır. İstersen bu sistemi alabilirsin veya bütçeyi düşürmek istiyorsan GTX 950 de düşünebilirsin.

upload_2016-1-18_14-57-18.png
 
@ottomans58 kasadan, güç kaynağından ve monitörden kısarak ekran kartını yüksek tutmak mantıklı gelmiyor. İç bileşenler ne kadar kaliteli olursa olsun çevre birimleri kaliteli olmadıktan sonra zevk alamazsınız. Her şey FPS değil. Ayrıca bilgisayar kullanmayı bilen biri GTX 750 Ti ile yüksek ayarlarda AA açmadan mantıklı bir optimizasyon yaparak kaliteli görüntü kalitelerinde oynaması mümkün. Tercih alıcıya kalmıştır. Her yerde belirtirim kalite her şeyden daha önemlidir.
 
@Silinen üye önerdiğim Kasa+PSU ve Monitör kalitesiz ürünler değil için rahat olsun. Arkadaş kendi adına güvenemediği için sana bunları önermiyor :)
Yalnız şöyle bir sorun var eğer 1080P üzeri oynamayacaksan (ki önerilen monitörlerin tamamı 1080P) o zaman R9 380 almanın pek bir gereği yok. Dediğim gibi bütçeden kısmak için R9 380 yerine GTX 950 alabilirsin ama en fazla 100TL civarı etkileyecektir. Bu yüzden başa dönmüş oluyoruz 100TL fark için R9 380'den vazçgeçmek de diğer taraftan mantıklı değil :)
Yani kafa karıştıracak bir durum yok aslında şuan en avantajlı sistem benim önerdiğim sistem oluyor. Zira ileride sana yetmemeye başladığını düşünürsen Monitörü veya PSU'yu değiştirebilirsin ama Ekran Kartı değiştirmek için bütçen daha fazla olmak zorunda. Bunu da göz önünde bulundur. Hazır bütçe varken ve daha yüksek bir Ekran Kartı şimdi alınabiliyorken sonraya bırakmamalısın (y)
 
@Silinen üye 80+ sertifikası olan PSU ların kaliteli olduğunu herkes biliyor. Demek istediğim şey 350W yerine daha yüksek bir PSU alınmalı. Sonuçta ömrünün sonuna kadar 750Tİ kullanacak değil. Upgrade yapılacağı zaman ekstra bir masrafa girilmemiş olur. Sanırım konu sahibi başka bir kasa alacak. Biraz geç yazdım sanırım :ıslık:.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı