ONT arayüzünden QoS nasıl ayarlanır?

Sianür

Centipat
Daha fazla  
1720302971823.png

Kullandığım modemin harici ONT'si var. Araştırmalarımda bufferbloat durumunu daha iyi hale getirmek için ONT arayüzünden ayarlama yapıldığıyla alakalı 1 adet yazıya denk geldim fakat nasıl yapıldığının detayına inilmemişti.

Bundan dolayı upload active ve ping durumumu daha iyi hale getirmem için yapmam gereken şeylerin yönlendirmesini yaparsanız sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.

ONT: Huawei optixstar HG8010HV6.

Dosya Ekleri

• 1720302957350.png
    1720302957350.png
    197,7 KB · Görüntüleme: 19
Son düzenleyen: Moderatör:
Ont'lere qos yapılmıyor, fpp kapalı. Ont arayüzünden belli başlı durumlar yapılabiliyor sadece fakat Router'e qos koyabilirsin. Upload latency düşer. Router markası nedir?

peki önerebileceğiniz rooter ve ont var mı ?

birde bu fotoğraftaki ne oluyor acaba Eki Görüntüle 2244280
Harici ont alamazsın, SN ve FFP Olt'ye kayıtlıdır, SN ve FPP sahaya kayıt edilir ise kullanılabilir, kayıt edilmezse kullanılmaz. Görseldeki durum; ONT arayüzüne giriş içindir fakat ONT arayüzünde güç tasarrufu, sinyal bilgileri, rff bilgileri var, zaten ONT arayüzüne girmek biraz şans işidir. Eğer ki yenilemiş bir ONT var ise, giriş olmuyor. Yenilenmemiş ise girilebiliyor fakat kesin değil. Altyapı Türk telekom ise Router değiştirilebilir fakat Superonline ise fpp kapalıdır mru, ppp yazılsa dahi İnternete cıkış olmaz.

Harici ONT alamazsın, sn ve ffp Olt'ye kayıtlıdır, sn ve fpp sahaya kayıt edilir ise kullanılabilir, kayıt edilmezse kullanılmaz. Görseldeki durum; ONT arayüzüne giriş içindir fakat ONT arayüzünde güç tasarrufu, sinyal bilgileri, rff bilgileri var, zaten ONT arayüzüne girmek biraz şans işidir. Eğer ki yenilemiş bir ONT var ise, giriş olmuyor. Yenilenmemiş ise girilebiliyor fakat kesin değil. Altyapı Türk Telekom ise router değiştirilebilir fakat Superonline ise fpp kapalıdır mru, PPP yazılsa dahi internete cıkış olmaz.

Peki teşekkür ederim sizi de yordum çok sağ olun :)

Umarım QoS ayarı için biri yardım eder :D

Technopat Haberler

Geri
Yukarı