Onvo OV-012 X Plus vs Hifree G1

Daha fazla  
Normalde 125cc motor almayı düşünüyordum fakat A2 ehliyete 1 yılım kaldığı 125cc kullanıp 18 yaşında A2 ehliyet alınca satmaktansa direk 250cc ile başlamaya karar verdiğim için motordan vazgeçtim. Bu yüzden beni 1 yıl kadar idare edebilecek bir scooter arayışına girdim. Araştırmalarım sonucunda Onvo OV-012 X Plus modeli aklıma yatmıştı fakat son 2 ayda 10 bin TL civarında bir zam geldi. Bugün de başka bir scooter dikkatimi çekti. Hifree G1 modeli ile Onvo arasında kararsız kaldım. Sizce 1 yıl için hangisi tercih edilmeli?

Hala düşünüyor musunuz?
Onvo OV-012 X Plus modelini aldım. İkisi arasından bence doğru bir tercih. Çift motor olması en büyük avantajlarından birisi. Aşırı sağanak yağmurlarda bile çok kez kullandım bir sürü derin su birikintisine girdim hiçbir sorun çıkarmadı fakat sudan ne kadar koruyabilirseniz o kadar iyi. Mayısın başında aldım ve temmuzun sonuna kadar 1700 Km yaptım fakat son yaptığım kazadan sonra bir süredir yatıyor. Scooter bayağı bir sürüklendi asfaltta fakat bir kaç çizik harici sapasağlam.

Onvo OV-012 X Plus modelini aldım. İkisi arasından bence doğru bir tercih. Çift motor olması en büyük avantajlarından birisi. Aşırı sağanak yağmurlarda bile çok kez kullandım bir sürü derin su birikintisine girdim hiçbir sorun çıkarmadı fakat sudan ne kadar koruyabilirseniz o kadar iyi. Mayısın başında aldım ve temmuzun sonuna kadar 1700 Km yaptım fakat son yaptığım kazadan sonra bir süredir yatıyor. Scooter bayağı bir sürüklendi asfaltta fakat bir kaç çizik harici sapasağlam.
Kazayı daha detaylı anlatır mısınız? Ekipmanlarınız var mıydı? Siz yaralandınız mı? Ayriyeten kaç kilosunuz ve scooterın arka motor freni sizde hiç arızalandı mı? P ayarlarından gaz verince direkt gitme ayarını açtığınızda siz gaz vermeden kendisi gaz verdiği oldu mu?

Kazayı daha detaylı anlatır mısınız? Ekipmanlarınız var mıydı? Siz yaralandınız mı? Ayriyeten kaç kilosunuz ve scooterın arka motor freni sizde hiç arızalandı mı? P ayarlarından gaz verince direkt gitme ayarını açtığınızda siz gaz vermeden kendisi gaz verdiği oldu mu?
40-45 km hızla giderken yoldan geçen tren rayına takıldım ve kontrolü kaybettim. Ekipmanım yoktu asfaltta scooterla beraber 8-10 metre sürüklendim belki de daha fazla. Kolumda iki tane yara oluştu ve 4-5 gün pansumanlı kaldı. Scooter konusuna gelirsek motor frenleri hiçbir zaman arıza yapmadı ne kadar ısınsa da tam performanslı çalışıyor. Sadece aldığımdan beri bir kere fren balatalarını değiştirdim. Serviste arka fren balatasına 600 TL civarı para istediler fakat internetten 80-100 TL ye kendim değiştirerek halletmiştim. Bahsettiğiniz gaz verince gitme modu ilk başından beri açıktı fakat bahsettiğiniz sorunu hiçbir zaman yaşamadım. Başka sormak istediğiniz soru varsa cevaplamaktan çekinmem hocam.

40-45 km hızla giderken yoldan geçen tren rayına takıldım ve kontrolü kaybettim. Ekipmanım yoktu asfaltta scooterla beraber 8-10 metre sürüklendim belki de daha fazla. Kolumda iki tane yara oluştu ve 4-5 gün pansumanlı kaldı. Scooter konusuna gelirsek motor frenleri hiçbir zaman arıza yapmadı ne kadar ısınsa da tam performanslı çalışıyor. Sadece aldığımdan beri bir kere fren balatalarını değiştirdim. Serviste arka fren balatasına 600 TL civarı para istediler fakat internetten 80-100 TL ye kendim değiştirerek halletmiştim. Bahsettiğiniz gaz verince gitme modu ilk başından beri açıktı fakat bahsettiğiniz sorunu hiçbir zaman yaşamadım. Başka sormak istediğiniz soru varsa cevaplamaktan çekinmem hocam.
Bende bahsettiğim sorunlar var da nasıl çözeceğim bilmiyorum. Gaz kolunda sanırım sorun var, temassızlık vs. o çok sıkıntı değil ama arka motor fren ilk açılıştan sonra birkaç kez çalışıyor sonra çalışmıyor. Bu biraz sıkıntı, nasıl çözeceğim hiçbir fikrim yok. İlk başlarda böyle bir sorum yoktu. Scooter of Lifedan aldım orası da İstanbula. Kargo işi zor. Yakın zamanda da tekerim patladı. Tekeri janttan sökemedim, zorlamak da istemedim daha büyük zarar veririm diye. Bunun kolay bir yolunu biliyor musunuz? Tekeri tamamen indiriyorum fakat yine de kolay çıkmıyor. Bir de siz ilk aldığınızda frenleri kendiniz mi ayarladınız? Ben yaparken arkayla biraz uğraştım da ondan mı oldu acaba.

40-45 km hızla giderken yoldan geçen tren rayına takıldım ve kontrolü kaybettim. Ekipmanım yoktu asfaltta scooterla beraber 8-10 metre sürüklendim belki de daha fazla. Kolumda iki tane yara oluştu ve 4-5 gün pansumanlı kaldı. Scooter konusuna gelirsek motor frenleri hiçbir zaman arıza yapmadı ne kadar ısınsa da tam performanslı çalışıyor. Sadece aldığımdan beri bir kere fren balatalarını değiştirdim. Serviste arka fren balatasına 600 TL civarı para istediler fakat internetten 80-100 TL'ye kendim değiştirerek halletmiştim. Bahsettiğiniz gaz verince gitme modu ilk başından beri açıktı fakat bahsettiğiniz sorunu hiçbir zaman yaşamadım. Başka sormak istediğiniz soru varsa cevaplamaktan çekinmem hocam.

Hocam ben OV-13X almayı düşünüyorum hala memnun musunuz?

Hocam ben OV-13X almayı düşünüyorum hala memnun musunuz?
Onvo 12x plus için soruyorsanız ben de tecrübelerimi söyleyebilirim.

Maaşaallah diyerek başlayayım. 😊Yaklaşık 1500 Km oldu. 110 kilo civarı kiloyla bayağı dik yokuşları dahi denedim. Gözle görülür herhangi bir sorun çıkmadı. Sadece fren sensörü ve gaz kolunda temassızlık sorunu yaşadım, bunlar biraz fabrikadaki kontrol eksikliğiyle alakalı olabilir, bilmiyorum. Servis çoğu şeyden para alıyor. Sensör değişimi için almıştı sanırım. 2 3 kere teker patladı, kaldırımlarda sürünce cam vs. çok olabiliyor, biraz sürülen zeminle alakalı patlamalar. Şu anda arka amartisörde gıcırtı var. Takılma olduğunu söylemişti servis gıcırdama da vardı, teslim edip aldıktan sonra gıcırtı yoktu. Bir süre sonra tekrar başladı. Kendim WD40 alıp yapmayı düşündüm fakat cihaz sessiz olduğu için, insanların olduğu bölgelerde sürüş yaparken ses çıkması iyi olabildiği için şu anda almadım WD40. Bu arada bayağı kaldırımlardan falan iniyorum yani, iyi çalışıyor, yoldaki tümsekler kasisler falan geçiyorum onlardan. Tabi 50 ile değil, 20 25 civarında falan, kasise göre değişiyor. Kaldırımdan da hassas şekilde iniyorum ağırlık noktamı değiştirerek falan. Çok zayıf da olmadığım için sorun etmiyorum gıcırdamayı vs. Onun dışında yağmurda da az çok sürdüm. Çekişi bence gayet güzel. Şarjı fena değil. Konforu dışarıdaki kiralık skutırlar kullandığım zaman daha iyi anladım. Gayet rahat bence. Yaklaşık 52-53 kmye çıkıyor en fazla. Şarj için ek batarya alabilirsiniz ama biraz pahallı. Bunlar dışında sorunuz varsa sorabilirsiniz. Bu arada çift çeker ve turbo aynıanda kullanırsanız bayağı güçlü ve hızlı oluyor, ama şarjı da ona göre hızlı bitiyor.

Bir de ani duruşları vs. çalışıyordum freni tanıyayım diye, o esnalarda böyle gidonun basılan yerle birleştiği noktalardan bazı gıcırdamalar çıkıyor, hafif çatırdamaya da benziyor. Gidonun boşluğundan kaynaklanabiliceğini düşünüyorum, artı olarak fazla kilomdan. Bu şekilde.

Son düzenleme:
Onvo 12X Plus için soruyorsanız ben de tecrübelerimi söyleyebilirim.

Maaşaallah diyerek başlayayım. 😊yaklaşık 1500 km oldu. 110 kilo civarı kiloyla bayağı dik yokuşları dahi denedim. Gözle görülür herhangi bir sorun çıkmadı. Sadece fren sensörü ve gaz kolunda temassızlık sorunu yaşadım, bunlar biraz fabrikadaki kontrol eksikliğiyle alakalı olabilir, bilmiyorum. Servis çoğu şeyden para alıyor. Sensör değişimi için almıştı sanırım. 2 3 kere teker patladı, kaldırımlarda sürünce cam vs. çok olabiliyor, biraz sürülen zeminle alakalı patlamalar. Şu anda arka amartisörde gıcırtı var. Takılma olduğunu söylemişti servis gıcırdama da vardı, teslim edip aldıktan sonra gıcırtı yoktu. Bir süre sonra tekrar başladı. Kendim WD40 alıp yapmayı düşündüm fakat cihaz sessiz olduğu için, insanların olduğu bölgelerde sürüş yaparken ses çıkması iyi olabildiği için şu anda almadım WD40. bu arada bayağı kaldırımlardan falan iniyorum yani, iyi çalışıyor, yoldaki tümsekler kasisler falan geçiyorum onlardan. Tabii 50 ile değil, 20 25 civarında falan, kasise göre değişiyor. Kaldırımdan da hassas şekilde iniyorum ağırlık noktamı değiştirerek falan. Çok zayıf da olmadığım için sorun etmiyorum gıcırdamayı vs. onun dışında yağmurda da az çok sürdüm. Çekişi bence gayet güzel. Şarjı fena değil. Konforu dışarıdaki kiralık skutırlar kullandığım zaman daha iyi anladım. Gayet rahat bence. Yaklaşık 52-53 kmye çıkıyor en fazla. Şarj için ek batarya alabilirsiniz ama biraz pahalı. Bunlar dışında sorunuz varsa sorabilirsiniz. Bu arada çift çeker ve Turbo aynıanda kullanırsanız bayağı güçlü ve hızlı oluyor, ama şarjı da ona göre hızlı bitiyor.

Bir de ani duruşları vs. çalışıyordum freni tanıyayım diye, o esnalarda böyle gidonun basılan yerle birleştiği noktalardan bazı gıcırdamalar çıkıyor, hafif çatırdamaya da benziyor. Gidonun boşluğundan kaynaklanabiliceğini düşünüyorum, artı olarak fazla kilomdan. Bu şekilde.

Zahmet edip yazdığınız için teşekkür ederim hocam. Benim merak ettiklerim şunlar nereden aldınız? Link atar mısınız? Şarj ne kadar gidiyor? Şarjı ne zaman takıp ne zaman çıkarıyorsunuz(saat olarak) ve şarj ne kadar gidiyor?

Zahmet edip yazdığınız için teşekkür ederim hocam. Benim merak ettiklerim şunlar nereden aldınız? Link atar mısınız? Şarj ne kadar gidiyor? Şarjı ne zaman takıp ne zaman çıkarıyorsunuz(saat olarak) ve şarj ne kadar gidiyor?
Estağfurullah, rica ederim ne demek. Bu siteden aldım. Youtubeda bayağı videoları var, ilgilenme şekilleri vs. dikkatimi çekti, satış sonrasında sorun yaşamayacağımı düşündüğüm için burayı tercih ettim. Şarj olarak çok detaylı ölçmedim fakat çift çeker ve turbo açmadan bayağı gider. Yaklaşık 40-50 km. Hava koşulları, yolun düzlüğü, sürücü ağırlığı, tekerin basıncı vs. Önemli etkenler. Sadece çift çekerde iken günlük 5-10 km civarı kullanarak 2 3 gün şarj etmeden kullandığım oldu. Tamamen bitmeden takmıştım şarja. Sadece turbo kullanırsanız da hızı 50ye doğru çıkıyor ama biraz yavaş bir şekilde. Üstte de dediğim gibi turbo + çift çeker yaklaşık 10 15 km götürüyor ama 50 km hıza çok hızlı falan çıkıyor yani. Şarj suresi 6-7 saat. 0dan tamamen dolması. Adaptörü değiştirirseniz süre kısalır ama çok hızlı şarj etmek iyi değil. Ne kadar gittiğiyle alakalı Bu videoya bakabilirsiniz. Videoda hava da çok sıcak, ona rağmen sonuçlar ortada. Daha detaylı bir inceleme görmüş olursunuz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı