Opel Astra K 1.6 cdti vs 1.4t vs 1.6t

Scylla999

Decapat
Daha fazla  
Yukarıdaki üç motor seçeneği arasında kaldım. 1.6 cdti aralarında daha güvenilir geliyor ama performans olarak 1.4t veya 1.6t için kararsız kaldım. Siz ne düşünüyorsunuz?

K kasalarda direkt injection var. Bakımını doğru yaptırmazsan pistonu eline alırsın. J kasa sport veya cosmo bak bence.
Onun dışında dizelleri 120 130k civarı masraf çıkartır zincir değişimine. Motor iniyor komple. İşçiliği çok pahalı. Zinciri değişip değişmediğini öğren ona göre pazarlığını yap. Performans olarak uzun yol mu kısa yol mu yapıyorsun o önemli. Uzun yolsa cdti, kısaysa benzin 1.4T derdim.

Yukarıdaki üç motor seçeneği arasında kaldım. 1.6 CDTI aralarında daha güvenilir geliyor ama performans olarak 1.4t veya 1.6t için kararsız kaldım. Siz ne düşünüyorsunuz?

Bazı forumlarda 1.4T de subap çatlatma sorunu yaşayanlar gördüm. Dizel motor da yaşanılan problemler baş ağırtabilir. İkisinin de kendine göre problemleri var. Arkadaşın dediği gibi başka kasa bakılabilir.

Zincir değişimi haricinde ekstra bir masrafının çıktığını duymadım o yüzden 1.4t ye göre biraz daha güvenli geliyor CDTI. Genelde piston kırma problemi duydum çünkü forumlarda 1.4t için. 100k km altındakilere bakıyorum muhtemelen zincir değişmemiş olacak. Astra dışında 1.2 milyona nispeten donanımlı ve yol tutuşu iyi başka bir araç gelmiyor aklıma öneriniz varsa açığım bu arada.

Zincir değişimi haricinde ekstra bir masrafının çıktığını duymadım o yüzden 1.4t ye göre biraz daha güvenli geliyor CDTI. Genelde piston kırma problemi duydum çünkü forumlarda 1.4t için. 100k km altındakilere bakıyorum muhtemelen zincir değişmemiş olacak. Astra dışında 1.2 milyona nispeten donanımlı ve yol tutuşu iyi başka bir araç gelmiyor aklıma öneriniz varsa açığım bu arada.
Valla hocam eğer şehir içi kullanmayı düşünüyorsan Corsa E de bak. Bakım masrafı minimum olur. Yakıt maliyetin düşer. Donanım olarak daha iyi olur. Aynı yol tutuşunu alırsın. Bu da ağır araba zaten. Amacın hız değilse düşünebilirsin. Koltuk ısıtma, ön/arka park sensörü, kör nokta sistemi, şerit takip ve klasik far yağmur sensörleri bulunuyor. Menzil biraz düşük.
Aynı şekil astra e lere de bi göz at ama fiyat olarak uymayabilir.

Vallahi hocam eğer şehir içi kullanmayı düşünüyorsan Corsa'e de bak. Bakım masrafı minimum olur. Yakıt maliyetin düşer. Donanım olarak daha iyi olur. Aynı yol tutuşunu alırsın. Bu da ağır araba zaten. Amacın hız değilse düşünebilirsin. Koltuk ısıtma, ön/arka park sensörü, kör nokta sistemi, şerit takip ve klasik far yağmur sensörleri bulunuyor. Menzil biraz düşük.
Aynı şekil Astra'elere de bir göz at ama fiyat olarak uymayabilir.

Elektrikli düşünmüyorum hocam uzun yol arada yapıyorum ama 800km ye yakın yol gidiyorum o yüzden pek bana göre değil yine de teşekkür ederim.

Merhaba. Astra alacaksanız bence tek motor makuldür. O da 1.6 dizel. Zincir degisimi disinda bakimli oldugu surece masraf olarak buyuk bir seyi yok. Turbo hortumuna ve sogutma sistemine dikkat etmenizi tavsiye ederim. Opsiyonel bir arac olarak da soylediginiz kriterlere focus 3.5 bakabilirsiniz. Onun tek buyuk masrafi da sanziman kavrama degismi masrafi. Dusuk km bir ornegini alabilirsiniz. Bende 1.6 dizel manueli var opel de kullanmis biri olarak surus keyfi tatmin edici.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı