Opel Corsa D için 2 adet kapı hoparlörü önerisi

Makaleler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 5 7500f / Deep Cool AK400 / MSI B650 Tomahawk WIFI / Corsair Vengeance EXPO 6000mt/s CL36 32 GB/ EVGA RTX 3070 XC3 Ultra / HighPower Performance FS HP1 850W GOLD / CoolerMaster HAF 912 / Kioxia Exceria G2 1 TB / Dell G2724D 1440p 165 Hz

2014 Opel Corsa D 1.4 Auto
Meslek
Tiçır
Opel Corsa D için 2 adet kapı hoparlörü arıyorum. Ön kapılara takacağım. Standart CD30 MP3 teyp ile kulanacağım. Tesisat işi yok yani. Süper bir kalite aramıyorum, arabanın ses sisteminden memnunum açıkçası. Hoparlör isteme sebebim birisinin patlak olması ve basslarda cozurtu yapması. Fiyat olarak net bir bütçe yok çünkü piyasayı bilmiyorum. Ortalama üstü kalitede temiz ve tok bir ses verebilecek, fiyatı abartı olmayan ve kapıdaki hoparlör yerine tam oturacak 2 adet hoparlör arıyorum.

Açıkçası kaç cm çapta bir hoparlör almam gerektiğini de bilmiyorum. Bilen arkadaşlar varsa yardımcı olursa sevinirim.

Son düzenleme:
Biraz geç cevap veriyorum ancak masraf etmek istemezseniz aşağıdaki videoda olduğu gibi 16cm körük alıp biraz kırpıp bali ile yapıştırarak tamir edebilirsiniz.

Ön kapılara 16cm, arka kapılara ise 13cm hoparlör oturuyor. Alpine, Hertz, Pioneer, kenwood gibi markaların 40RMS component veyahut coaxial hoparlörlerini alıp takabilir ve kullanabilirsiniz. Kesin şunu alın ya da bunu alın demek istemiyorum yorumları iyi olan gözünüze kestirdiğinizi takın. Ancak CD30 MP3 19W gibi bir güç verebiliyor bunu hesaba katarsak 40W civarında bir hoparlör tercih edin.

Biz aracın ön kapıların eski seri bir JBL component takımının midlerini taktık örnek olarak. Takmasına taktık ancak mid woofer 70RMS bizim touch&connect 20W çıkış veriyor. Orijinal teyplerinden 50W güç çıkışı veren cdc40 Opera var ancak hem pahalı hem de CD ve radyo çalıyor. 6 CD değişebilen mekaniği olduğundan da CD mekaniği bozulduğunda çöp oluyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Kendiniz değiştirecekseniz eğer aşağıda video ile kapı trimlerin nasıl söküleceğine bakabilirsiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Yararlı bilgiler için teşekkür ederim. Elektronik tamircisi bir tanıdığım var, hoparlör tamir işlemini ondan yardım alarak yapabiliriz. Hoşuma gitmezse artık o zaman yeni hoparlörlere geçerim. Teşekkürler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı