OpenBSD "Location of sets?" kısmı geçilmiyor

iloveichigo

Kilopat
Makaleler
13
Daha fazla  
Selamlar. Bayağı bir eski laptopa kurmak için OpenBSD I386 indirdim ve flash belleğe Rufus ile yazdırdım.
İlk defa BSD bir işletim sistemi kuracağım.
Adımlar basit zaten archinstall'a benziyor. Fakat sorun şu ki "Location of sets?" kısmında takılıyorum çünkü bana sadece CD0, disk ve HTTP için izin veriyor ve CD0 muhtemelen CD takarak kurulum yaptığımda geçerli, HTTP internetten indirecek fakat sorun şu ki benim şu anda Ethernet'e laptopu bağlamam biraz zor çünkü modem çok saçma bir yerde. Wi-Fi ile ise şöyle bir sorunum var, bana vlan0 seçimini veriyor fakat bir ağa bağlanmam için bana hiçbir şey vermeden dümdüz IPv4 ve IPv6 için adres çekmeye çalışıyor. Bu yüzden o da iptal. Disk olarak ise galiba SD0 yazmam gerekiyor çünkü çıkarıp takınca SD0 olarak gösteriyor çıkan diski. Tamam da ben bunu bağlayamıyorum ki? İnternetten baktım ve bir yere bağlamaya çalıştım fakat bağladığım klasör boş gözüküyor. Ee, ben nereden bu "setleri" alacağım? CD kullanan mı kaldı 2022'de? Tabii I386 işlemci kullanan da kalmadı da yani flash bellekler hayatımıza gireli çok çok oldu yani. Haksız mıyım @Recep Baltaş bey?

@runit @433815 @Linuxginar @OzgunP
@runit @433815 @Linuxginar @OzgunP @e.n.e.s arkadaşlar sorunumu evdeki tahmini 20-21 yıllık Wi-Fİ adaptörünü takıp rom0 ile internete bağlanarak çözmüş bulunmaktayım. DE için Mate kurdum. Açıkçası laptopun fanları biraz horultuyor fakat onun dışında sorunum yok 👍 ve BSD'yi beğendim, kendi bilgisayarıma da artık bir gün FreeBSD kurabilirim belki :D

2022-02-05-221118_1024x768_scrot.png

Son düzenleme:
Selamlar. Bayağı bir eski laptopa kurmak için OpenBSD I386 indirdim ve flash belleğe Rufus ile yazdırdım.
Adımlar basit zaten archinstall'a benziyor. Fakat sorun şu ki "Location of sets?" kısmında takılıyorum çünkü bana sadece CD0, disk ve HTTP için izin veriyor ve CD0 muhtemelen CD takarak kurulum yaptığımda geçerli, HTTP internetten indirecek fakat sorun şu ki benim şu anda Ethernet'e laptopu bağlamam biraz zor çünkü modem çok saçma bir yerde. Wi-Fi ile ise şöyle bir sorunum var, bana vlan0 seçimini veriyor fakat bir ağa bağlanmam için bana hiçbir şey vermeden dümdüz IPv4 ve IPv6 için adres çekmeye çalışıyor. Bu yüzden o da iptal. Disk olarak ise galiba SD0 yazmam gerekiyor çünkü çıkarıp takınca SD0 olarak gösteriyor çıkan diski. Tamam da ben bunu bağlayamıyorum ki? İnternetten baktım ve bir yere bağlamaya çalıştım fakat bağladığım klasör boş gözüküyor. Ee, ben nereden bu "setleri" alacağım? CD kullanan mı kaldı 2022'de? Tabii I386 işlemci kullanan da kalmadı da yani flash bellekler hayatımıza gireli çok çok oldu yani. Haksız mıyım @Recep Baltaş bey?

@runit @433815 @Linuxginar @OzgunP @e.n.e.s arkadaşlar sorunumu evdeki tahmini 20-21 yıllık Wi-Fİ adaptörünü takıp rom0 ile internete bağlanarak çözmüş bulunmaktayım. DE için Mate kurdum. Açıkçası laptopun fanları biraz horultuyor fakat onun dışında sorunum yok 👍 ve BSD'yi beğendim, kendi bilgisayarıma da artık bir gün FreeBSD kurabilirim belki :D

Eki Görüntüle 1296720
BSD ile VM disinda deneyimim olmadi, kurabilmenize sevindim. Kasmiyor mu hic?

Adımlar basit zaten archinstall'a benziyor. Fakat sorun şu ki "location of sets?" kısmında takılıyorum çünkü bana sadece CD0, disk ve HTTP için izin veriyor ve CD0 muhtemelen CD takarak kurulum yaptığımda geçerli, HTTP internetten indirecek fakat sorun şu ki benim şu anda Ethernet'e laptopu bağlamam biraz zor çünkü modem çok saçma bir yerde. Wi-Fi ile ise şöyle bir sorunum var, bana vlan0 seçimini veriyor fakat bir ağa bağlanmam için bana hiçbir şey vermeden dümdüz IPv4 ve IPv6 için adres çekmeye çalışıyor. Bu yüzden o da iptal. Disk olarak ise galiba SD0 yazmam gerekiyor çünkü çıkarıp takınca SD0 olarak gösteriyor çıkan diski. Tamam da ben bunu bağlayamıyorum ki? İnternetten baktım ve bir yere bağlamaya çalıştım fakat bağladığım klasör boş gözüküyor. Ee, ben nereden bu "setleri" alacağım? CD kullanan mı kaldı 2022'de? Tabii I386 işlemci kullanan da kalmadı da yani flash bellekler hayatımıza gireli çok çok oldu yani. Haksız mıyım @Recep Baltaş bey?

@runit @433815 @Linuxginar @OzgunP @e.n.e.s arkadaşlar sorunumu evdeki tahmini 20-21 yıllık Wi-Fi adaptörünü takıp ROM0 ile internete bağlanarak çözmüş bulunmaktayım. De için Mate kurdum. Açıkçası laptopun fanları biraz horultuyor fakat onun dışında sorunum yok 👍 ve BSD'yi beğendim, kendi bilgisayarıma da artık bir gün FreeBSD kurabilirim belki :D

Eki Görüntüle 1296720
Kurabilmenize sevindim, internet olmadigindan orayi gecemiyorsunuz yazacaktim cozmussunuz bile :D

BSD ile VM disinda deneyimim olmadi, kurabilmenize sevindim. Kasmiyor mu hic?
Yok kasmıyor sadece fanlar biraz dediğim gibi "horultuyor".
Kurabilmenize sevindim, internet olmadigindan orayi gecemiyorsunuz yazacaktim cozmussunuz bile :D
Zaten setlerin olduğu .iso dosyasını indirip bir de tekrardan internetten indirmek saçma bence :redface:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı