OpenCart'ta sıfırdan tema yapma

LimonsuzSoda

Hectopat
Merhaba, Front-End bilgim orta düzeyde var. Fakat OpenCart'ta fazla bir geçmişim olmadı. E-ticaret için bir tasarım yapmak istiyorum.
Aşağıdaki linkteki gibi bir tasarım yapmayı düşünüyorum sıfırdan OpenCart'ın güncel sürümlerinden birinde.
OpenCart kullanan arkadaşlara birkaç sorum var.
1 - Arayüzü nasıl yani bu tasarımı yaparken arayüz'e alışmam uzun sürer mi?
2 - OpenCart tercih etmeli miyim?
3 - Orta düzeyde Front-End sıfırdan bir tema yapmak için yeterli mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Selam! Zamanında OpenCart ile uğraştım daha öncesinden WordPress ile temalar hazırladığım için bu iş çok çetrefilli ve OpenCart'a 1 arkadaşım için bulaştım açıkçası bende işin kurnazlığına kaçtım. Lisans olayı mevzusu ;) bu konu ciddi anlamda önemli bir konu malum yerlerden indirdiğinde bazı sorunlardan kaçamıyorsun bu işlerden anlıyorsan tamamen Free bir OpenCart tema ile devam edebilirsin ama tavsiyem wp üzerinden devam etmen olacaktır. OpenCart teması yapmak yerine yapılmış bir tema üzerinden görselleri yeniden tasarlamak ve yerleşik düzeni değiştirebilirsin.

Selam! Zamanında OpenCart ile uğraştım daha öncesinden WordPress ile temalar hazırladığım için bu iş çok çetrefilli ve OpenCart'a 1 arkadaşım için bulaştım açıkçası bende işin kurnazlığına kaçtım. Lisans olayı mevzusu ;) bu konu ciddi anlamda önemli bir konu malum yerlerden indirdiğinde bazı sorunlardan kaçamıyorsun bu işlerden anlıyorsan tamamen Free bir OpenCart tema ile devam edebilirsin ama tavsiyem wp üzerinden devam etmen olacaktır. OpenCart teması yapmak yerine yapılmış bir tema üzerinden görselleri yeniden tasarlamak ve yerleşik düzeni değiştirebilirsin.
Bende tam tersine frontend ile responsive ufak projeler yaptım fakat hiç wp kullanmadım. Yani wp ile çok daha rahat bir şekilde e ticaret sitesi yapılır mı bunu mu demek istiyorsunuz ?
Opencart' da ücretsiz güzel tema pek yok varsada dediğin gibi sorunları aşman gerekiyor. Bu yüzden sıfırdan yapmaya karar verdim ama wp daha güzel ve daha kolay diyorsanız göz atacağım.

Bende tam tersine frontend ile responsive ufak projeler yaptım fakat hiç wp kullanmadım. Yani wp ile çok daha rahat bir şekilde e-ticaret sitesi yapılır mı bunu mu demek istiyorsunuz?
OpenCart'da ücretsiz güzel tema pek yok varsa da dediğin gibi sorunları aşman gerekiyor. Bu yüzden sıfırdan yapmaya karar verdim ama wp daha güzel ve daha kolay diyorsanız göz atacağım.

İnceleyin WordPress'i seveceksiniz.

Merhaba,

Wordpress bir CMS yazılımıdır. Sistemin ana amacı dışına çıkararak geliştirdiğiniz ürün günün sonunda size performans, güvenlik ve bunlara benzer birçok sorunu ortaya çıkarabilir. Kısaca pluginlerle sistem ana amacı dışına çıkarılan bir yapı değil, bu iş için geliştirilmiş bir yapı kullanmanız daha mantıklı olur.

Bu sebeple built-in e-ticaret yapısı olan yazılımları kullanmanız çok daha iyi olacaktır. Opencart benim deneyimlerime göre rakiplerine göre çok daha esnek ve mimari bakımdan da gerçekten çok iyi.

Bu bağlamda ana soruya gelecek olursak, bir html tasarımın Opencart sistemine entegrasyonu aslında gerçekten çok kolay. Ben en son üç yıl önce Opencart 3 için bir tasarım geliştirip entegre etmiştim. Tabi başlangıçta biraz zorlanabilirsiniz bu da çok normaldir. Biraz pratikle yapıya da hakim olursunuz. Dinamiklerine ve mimariye uyduğunuz taktirde Opencart size en uygun yapıyı taahhüt edecektir. Bu hususta aşağıdaki kaynaklar size yardımcı olacak.

Kaynak 1
Kaynak 2

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı