OpenCore OpenCore boot ekranında klavye çalışmıyor

apple ceo

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba arkdaşalar, sorun başlıkta belirttiğim gibi klavye her yerde çalısıyor ama sadece OpenCore boot ekranında çalışmıyor resetnvram yapmam gerekli ama klavye çalışmadığı için yapamıyorum.
Config dosyamı paylaşıyorum.

Sistem özellikleri: Op-0.8.4 Lenovo V330-15IKB 81ax i7 8550u HD Graphics 620, AMD Radeon 530 conexant Audio 240GB SSD, 12 GB DDR4 2400MHz.
Lenovo V330 15IKB.

@e.n.e.s

Son düzenleyen: Moderatör:
Aşağıdan AptioFixPkg'nin Release olanını indirin ve zipin içindeki Drivers klasörüne girip AptioInputFix.efi'yi kendi EFI'nizdeki Drivers klasörüne atın. Sonrasında configinizi ProperTree ile açın ve UEFI>Drivers kısmına driveri şu şekilde işleyin.
1662628892433.png

Enabled'ın True olduğundan emin olun.

Merhaba arkdaşalar, sorun başlıkta belirttiğim gibi klavye her yerde çalısıyor ama sadece OpenCore boot ekranında çalışmıyor resetnvram yapmam gerekli ama klavye çalışmadığı için yapamıyorum.
Config dosyamı paylaşıyorum.

Sistem özellikleri: Op-0.8.4 Lenovo V330-15IKB 81ax i7 8550u HD Graphics 620, AMD Radeon 530 conexant Audio 240GB SSD, 12 GB DDR4 2400MHz.
Lenovo V330 15IKB.

@e.n.e.s

Ya da direkt "PS2Ps2KeyboardDxe.efi" bu Driver'ı Config'e tanıtıp deneyin.

Denedim ama olmadı.

Aşağıdan AptioFixPkg'nin Release olanını indirin ve ZIP'in içindeki Drivers klasörüne girip AptioInputFix. EFI'yi kendi EFI'nizdeki Drivers klasörüne atın. Sonrasında configinizi ProperTree ile açın ve UEFI>Drivers kısmına driveri şu şekilde işleyin.
Eki Görüntüle 1511282
Enabled'ın True olduğundan emin olun.

Bunu daha önce de yapmıştım OpenCore Configurator ile şimdi ProperTree ile de yaptım ama olmadı.

Hocam bunu da yaptım bu sabah ama olmadı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tamamdır, MacOS'a geçeceğim birazdan o zaman düzenlenmesini yaparım.

Bu configi dener misiniz? config.plist
Maalesef sorun çözülmedi.

@Kleyn @e. N. E. S
Hocam tekrardan kısaca özet geçmek istiyorum.
Halihazırda kullandıgım monsteray için olan efim var sorunsuz bie EFI genel olarak
Bu EFI'yi Big Sur da kullandıgım zaman klavyenin OpenCore boot ekranında çalıstıgını fark ettin.
Daha sonra Big Sur kurulumu yapıp oradan monstraye güncelledim başarılı şekilde ama tekrardan klavye sorunu ortaya çıktı boot ekranında maalesef çalışmıyor hala

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı