OpenCore Catalina 10.15 USB Boot sorunu

Windows 10 USB ile diski tamamen sildikten sonra, 10.15.7 sürümünü kurmaya geçebildim fakat "Secure Boot disable" olması karşın, kurulum esnasındaki ara yeniden başlatmalarda BIOS ayarlarını değiştirmeme rağmen kendiliğinden "enable" olduğu için kurulum yarım kalmakta.

01-Ana Giriş Ekranı.jpg 02-Güvenlik Ekranı.jpg 03-Güç Yönetim Ekranı.jpg 04.01-Gelişmiş Arayüz Ekranı-Sistem Biçimlendirme Arayüzü.jpg 04-Gelişmiş Arayüz Ekranı.jpg 05-Boot Arayüz Ekranı.jpg 06-Çıkış Arayüz Ekranı.jpg

Windows 10 USB ile diski tamamen sildikten sonra, 10.15.7 sürümünü kurmaya geçebildim fakat "Secure Boot disable" olması karşın, kurulum esnasındaki ara yeniden başlatmalarda BIOS ayarlarını değiştirmeme rağmen kendiliğinden "enable" olduğu için kurulum yarım kalmakta.

Eki Görüntüle 865442Eki Görüntüle 865443Eki Görüntüle 865444Eki Görüntüle 865445Eki Görüntüle 865446Eki Görüntüle 865447Eki Görüntüle 865448
Reset NVRAM yap.

Reset NVRAM, BIOS ayarlarım ile yaşadığım durumu pek çözemedi.

Kurulum tamamlayıp, yeniden başlatma yapınca şurada takıldık kaldık.
"IOConsoleUsers: gIOScreenLockState 3, hs 0, bs 0, now 0, sm 0x0"

Reset NVRAM, BIOS ayarlarım ile yaşadığım durumu pek çözemedi.

Kurulum tamamlayıp, yeniden başlatma yapınca şurada takıldık kaldık.
"IOConsoleUsers: gIOScreenLockState 3, hs 0, bs 0, now 0, sm 0x0"
Sistemin ile uyumlu bir config kullanıyorsun değil mi? iGPU veya NVIDIA GPU'ndan kaynaklanan sorun bu.

Evet ona dikkat ediyorum. Hatta daha öncesinde Big Sur yükleme deneyimim olmuştu. Onda yükleme esnasında sadece BIOS ayarlarımın sürekli olarak düzeltmem gerekmişti, yüklemeye devam edebilmesi için. Bunda ise hem BIOS ayarlarımı sürekli düzeltmem gerekti hem de bu hata ile karşılaştım.

Merhaba.
"OpenCore macOS Catalina 10.15.5 AMD & Intel İmajı"
Claus'un linkteki imajını indirip, USB'ye yazdırdıktan sonra EFI klasörümü sistemime uygun olan ile değiştirdim. BIOS ayarlarımı da yerine getirdim fakat USB'den Boot edip kurulum aşamasına geçemedim. Nerede neyi hatalı yapıyorum?

Laptop'a kurulum yapmaya çalışıyorum.
Intel Core i7-4700mq
Intel(r) HD Graphics 4600.
GeForce GT740M.
Idt 92HD99bxx @ Intel lynx point pch - High Definition Audio Controller.
Intel(r) Dual band Wireless- AC 3160.
Qualcom atheros AR8171/8175 PCI-e gigabit Ethernet controller(ndıs 6.30)
DDR3/8GB/ 1600 MT/s

Bende de aynı sorun var bir türlü yükleme yapamadım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı