Çözüldü OpenCore ile Big Sur'e kurulumunda installer açıldıktan sonra sistem yeniden başlıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Purham

Hectopat
Makaleler
1
RAM
8GB Ram
SSD veya HDD modeli
Nvme SSD
Ekran kartı
GTX 1650
Anakart
-
İşlemci
10300H
Merhaba,

İlk aşamada OpenCore ekranına erişiyorum lakin installer açınca yorum satırları biraz akıp yeniden başlıyor ve en başa alıyor.

Daha öncesinde kurulum yapabiliyordum.

Kullandığım EFI linki ektedir: GitHub - AbhaySingh15/Acer-aspire-7-A715-75G-Opencore-EFI: Opencore EFI for acer aspire 7 A715-75G-50SA
Arada ki fark: 8 GB RAM ve i5-10300H kullanıyor olmam.

yus.jpg

Yeniden başlamadan önce ki ekte bulunan hata.

BIOS ayarlarında Secure Boot disable, Fast-boot'da disable durumda.

Son düzenleme:
Çözüm
Merhaba, sonunda Sonoma görüntümü alabildim 😂

USB Diskimi Dortania Guide üzerinde belirtildiği gibi FAT32 biçimlendirdim ve ardından guide de belirttiği gibi Sonoma'yı indirim kök dizine attım ekteki EFI ile (SSDTime ile kendim oluşturduğum yamalar) beraber de başarılı şekilde kurdum.

Sadece iki sorunum kaldı;

1- Klavye ve Trackpad laptop üzerinden çalışmıyor,
2- WI-FI ve Bluetooth aktif değil. Kablo ile erişim sağlıyorum.

1723033206159.png

EFI: Acer-Aspıre-A715-75G.zip
Sonama'da olur. Disk AHCI olmadı zaten. Sıfır'dan bir temiz kurulum dener misin ?
Tamamdır, şu anda hali hazırda bir Windows USB'si hazırlamaktayım. AHCI modeda bulunan BIOS üzerinde sıfırdan diski silip tekrar oluşturacağım. Durum hakkında geri dönüş yapacağım.

Anlamadım tek konu var, bu cihaz 2023 sonlarına kadar Github'da bulunan EFI ile Big Sur aktif şekilde çalışıyordu, neden şu anda install bile açılmayacak durumda...

Sıfırdan kuracaksanız ilk macOS kurun bu arada.
Anlamadım tek konu var, bu cihaz 2023 sonlarına kadar Github'da bulunan EFI ile Big Sur aktif şekilde çalışıyordu, neden şu anda install bile açılmayacak durumda...
BIOS veya FW update vs. yaptıysan bu sebep olabilir yada herhangi bir donanım değişikliği.

Dosya Ekleri

• IMG_3487.jpeg
    IMG_3487.jpeg
    169,2 KB · Görüntüleme: 12
Hayır, üstte yorumda bulunan ekte belirttiğim EFI ile. Anlık olarak sizlerin ilettiği son EFI ile test ediyorum onun da çıktısını paylaşacağım.

Bu da son denediğimiz EFI ve config ile aldığımız çıktı.

Dosya Ekleri

• a.jpg
    a.jpg
    106,9 KB · Görüntüleme: 20
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı