Rehber OpenCore, Kepler Mimarisi İçin Güncel Destek Listesi

Rehberi-removebg-preview (1).jpg

OpenCore Bootloader'da NVIDIA Kepler ekran kartlarının desteği hakkında bir konu hazırlamak istedim. Yurt dışında kepler gpu kullanan kaldı mı bilmem.. Ama Türkiye'de hala GT730 kullanıpta Hackintosh kurmak isteyenler var. Her ne kadarda ingilizce rehberler bulunsa da ben Türkçe bir rehber hazırlamak istedim. Umarım okurken keyif alırsınız.

Kepler mimarisini kullanan NVIDIA Kartları:
  • GTX Titan
  • GTX Titan Black
  • GTX Titan Z
  • GTX 780 Ti
  • GTX 780
  • GTX 770
  • GTX 760 Ti
  • GTX 760
  • GT 740 (GK107)
  • GT 730 (GK208)
  • GT 720
  • GT 710 (GK208)
  • GTX 690
  • GTX 680
  • GTX 670
  • GTX 660 Ti
  • GTX 660 (GK104 Varyantı)
  • GTX 650 (GK107)
  • GT 640 (GK107/GK208)
  • GT 635
  • GT 630 (GK107/GK208)
Desteklenen maksimum macOS versiyonu:
macOS Big Sur 11 (Monterey Beta 7 Versiyonunda Kepler serisine destek tamamen bitti.)
Desteklenen minimum macOS versiyonu:
macOS X Mountain Lion 10.8

homepage.png

OpenCore Legacy Patcher desteği:
Dortania ekibi, OpenCore Legacy Patcher uygulaması ile desteklenmeyen ekran kartlarını yeni macOS sürümlerine uyarlamak için yamalar geliştiriyor. Rehberde ana konu olan Kepler mimarisi de bu uygulamadaki yama ile macOS BigSur 11 sonrasındaki macOS sürümlerinde tanıtabiliyor, 3D Grafik Hızlandırması ve Metal desteğini geri getirebiliyoruz.

OpenCore Legacy Patcher ile Kepler Mimarisinde şuanlık desteklenen maksimum macOS sürümü:
macOS Sequioa 15.

Kepler mimarisine macOS Tahoe 26 desteği gelecek mi?
Bu sorununun cevabını kimse veremez. Ama tahminimce:

Kepler mimarisiyle uygun çalışan SMBIOS'lara (örneğin macpro7,1), macOS Tahoe 26'da kullanmak üzere bir OCLP patch gelebilir.

Bu rehber buraya kadardı. Zamanınızı ayırıp konumu okuduğunuz için teşekkür ederim. Hackintosh ile ilgili sorunlarınıza yardım etmem için beni etkileyebilirsiniz (@436078). Sevgilerle, İyi Sosyaller!

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı