OpenCore USB olmadan Boot edilemiyor

• Konuyu başlatan Hypeer
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 5
  • Görüntüleme 1.212

Hypeer

Hectopat
Makaleler
1
Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı problem bende de vardı o rehberi de başka rehberi de denedim çözemedim. Kendim farklı bir şekilde çözdüm.

1) Disk Managementtan 400 MB lık yer ayırıyorsun.
1602276537418.png

Kırmızı halka Windows'un orijinal efi bölümü oraya dokunmuyorsun. macOS un yüklü olduğu diskte 400 MB lık FAT bir bölüm ayırdım ve USB bellekin içindeki dosyaların hepsini buradaki yere kopyaladım adını kendim EFI koydum.
Diskimdeki EFI'nin içi böyle.

1602276695634.png

2)HasleoUEFI kullanarak rehberdeki işlemlerin aynısını yaptım. /EFI/EFI/OS/OpenCore.efi yi seçtim.
3) BIOS'tan gidip UEFI OS 'i sectim. OpenCore koydum adını ama UEFI OS kaldı bilmiyorum. Belki de işe yaramıyor bilmiyorum :D 2. adımı yapmadan da deneyebilirsin belki ilk adım bile yetiyordur.

Aynı problem bende de vardı o rehberi de başka rehberi de denedim çözemedim. Kendim farklı bir şekilde çözdüm.

1) Disk Managementtan 400 MB lık yer ayırıyorsun.
Eki Görüntüle 696902

Kırmızı halka Windows'un orijinal efi bölümü oraya dokunmuyorsun. macOS un yüklü olduğu diskte 400 MB lık FAT bir bölüm ayırdım ve USB bellekin içindeki dosyaların hepsini buradaki yere kopyaladım adını kendim EFI koydum.
Diskimdeki efinin içi böyle.

Eki Görüntüle 696905

2)HasleoUEFI kullanarak rehberdeki işlemlerin aynısını yaptım. /EFI/EFI/OS/OpenCore.efi yi seçtim.

3) Biostan gidip UEFI OS 'i sectim.(OpenCore koydum adını ama UEFI OS kaldı bilmiyorum. Belki de işe yaramıyor bilmiyorum :D) 2. adımı yapmadan da deneyebilirsin belki ilk adım bile yetiyodur.
Hocam bende tek disk var. 500 GB SSD içerisinde 200GB MacOS geri kalan Windows olarak şuan.

Farketmez 400 MB o diskin içinde yer ayır FAT olmasına dikkat et sonra USB nin içindeki tüm dosyaları al o 400 MB in içine ekle. Yeniden başlat bilgisayari ve BIOS'a gir. UEFI:OS gibi bir şey görürsen anla ki doğru yoldayız. Onu üste al ve bu dertten kurtul :)

Farketmez 400 MB o diskin içinde yer ayır FAT olmasına dikkat et sonra USB nin içindeki tüm dosyaları al o 400 MB in içine ekle. Yeniden başlat bilgisayari ve biosa gir. UEFI:OS gibi bir şey görürsen anla ki doğru yoldayız. Onu üste al ve bu dertten kurtul :)
Sorunu başka şekilde çözdüm. Dediğin gibi 400MB bir alan oluşturup EFI klasörünü oraya attım fakat OpenCore.efi seçince sorun devam ediyordu. Onun yerine Boot64.efi seçtim ve sorun çözüldü. Bilgisayar açılışta Boot menüye girip hangi işletim sisteminin açılması gerektiğini seçiyorum sadece.

Son düzenleme:
SecureBoot vs mi açık kaldı acaba? Sonuç olarak o şekilde de olsa bile çözülmesi güzel bir şey.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı