Windows 11 ile Big Sur'u dualboot yapmak istiyorum ama nasıl yapacağımı anlamadım.
Eki Görüntüle 1168153
@453482
Şu an macOS harddiskte bölümlediğim alana kurulu ama USB'yi takmazsam OpenCore menüsü gelmiyor ve açamıyorum. Ben bu OpenCore'yi harddiske taşımak istiyorum ama nasıl yapacağımı bilmiyorum.Merhabalar, hangi kısımda takıldığınızı sorabilir miyim? Çünkü şu anlık yanlış yaptığınız bir şey yok gibi. Bir de OSXINFO'nun imajlarını kullanmanızı pek önermem çünkü imajları genelde pek iyi olmuyor ve genelde hata çıkartıyor.
USB'yi takmadan OpenCore menüsüne gelememe sebebi diskte herhangi bir OpenCore önyükleyicisi olmadığından dolayıdır büyük ihtimalle. Ve dediğiniz gibi bir işlem uygulamanız lazım OpenCore'u HDD'ye taşımak için. Bunu yapmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz.Şu an macOS harddiskte bölümlediğim alana kurulu ama USB'yi takmazsam OpenCore menüsü gelmiyor ve açamıyorum. Ben bu OpenCore'yi harddiske taşımak istiyorum ama nasıl yapacağımı bilmiyorum.
Anladığım kadarıyla bir EFI bölümü oluşturup USB'de ki EFI klasörünü onun içine atmam lazım.
Hocam olmadı. Ben en iyisi USB ile boot etmeye devam edeyimUSB'yi takmadan OpenCore menüsüne gelememe sebebi diskte herhangi bir OpenCore önyükleyicisi olmadığından dolayıdır büyük ihtimalle. Ve dediğiniz gibi bir işlem uygulamanız lazım OpenCore'u HDD'ye taşımak için. Bunu yapmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz.
1. İlk olarak Windows'ta aşağıdaki görev çubuğundaki Windows logosuna sağ tıklayıp "Disk Yönetimi" seçeneğini seçerek disk bölme birleştirme gibi şeyler için işe yarayan programı açın.
2. macOS'in ve Windows 10'un kurulu olduğu diskte Windows 10'un partisyonunundan 2-5 GB gibi bir miktarda alıp yeni bir partisyon oluşturmayı deneyin. 2-5 GB gibi bir depolamaya sahip olan partisyon oluşturduktan sonra "exFAT" şeklinde yeni oluşturduğunuz partisyonu formatlayın.
3. EFI için bir partisyon oluşturduktan sonra Windows Gezgini'ne girin ve partisyonunuzun içine EFI dosyanızı atın. Bunları yaptıktan sonra son olarak "config.plist" dosyanızı "OpenCore Configurator" programı ile (program fark etmez pek) hangi .kext gibi dosyalar kullanılmıyor hangileri kullanılıyor diye kontrol edin ve kullanılmayan dosyaları sildikten sonra USB'siz boot işlemi büyük ihtimalle olacaktır.
Not : Diskler ile uğraşırken yanlış bir şey yapmayın çünkü verileriniz olan bir diski silerseniz ben sorumlu olmam.
Tamamdır. Bu arada belki bir ihtimal macOS'in kendi oluşturduğu EFI partisyonu ile de belki bir ihtimall USB'siz boot işlemini yapabilirsiniz belki ama pek kesin değil.Hocam olmadı. Ben en iyisi USB ile boot etmeye devam edeyim.
Eki Görüntüle 1168230
Aslında böyle dosyalar oluştu ama BIOS'tan seçemiyorum.
Çok kolay.Windows 11 ile Big Sur'u dualboot yapmak istiyorum ama nasıl yapacağımı anlamadım.
Eki Görüntüle 1168153
@453482
Sana söylediğim yöntemi dene.Çok kolay.
İlgili aracımızı indirelim ve yönetici olarak çalıştıralın:Çok kolay.
Sana söylediğim yöntemi dene.
Bende çalışıyor.Çok kolay.
İlgili aracımızı indirelim ve yönetici olarak çalıştıralın:
Kod:
Manage EFI/UEFI boot options & Manage EFI System Partitions & Fix EFI/UEFI boot issues the easy way!
Manage EFI Boot Option tıklayın.
![]()
Sağ tarafta + işareti olan bölüme tıklayın.
![]()
Tip bölümünden Linux veya diğer OS seçeneğini seçin ve hemen altında olan HDD/SSD'nizi seçin.
Dosya yolu bölümünden araştıra tıklayın ve;
EFI / opencore / opencore64.efi seçeneğini seçin ve tamam'a basın.
![]()
Son olarak önyükleme bölümüne Opencore'ı ilk sıraya alıp, güç bölümünden sistemi yeniden başlatıp USB olmadan sistemi sorunsuz boot edebilirsiniz.
![]()
Hocam sağ olun ama yanlışlıkla harddiski biçimlendirdim...Çok kolay.
İlgili aracımızı indirelim ve yönetici olarak çalıştıralın:
Kod:
Manage EFI/UEFI boot options & Manage EFI System Partitions & Fix EFI/UEFI boot issues the easy way!
Manage EFI Boot Option tıklayın.
![]()
Sağ tarafta + işareti olan bölüme tıklayın.
![]()
Tip bölümünden Linux veya diğer OS seçeneğini seçin ve hemen altında olan HDD/SSD'nizi seçin.
Dosya yolu bölümünden araştıra tıklayın ve;
EFI / opencore / opencore64.efi seçeneğini seçin ve tamam'a basın.
![]()
Son olarak önyükleme bölümüne Opencore'ı ilk sıraya alıp, güç bölümünden sistemi yeniden başlatıp USB olmadan sistemi sorunsuz boot edebilirsiniz.
![]()
Bende çalışıyor.
EFI bölümü görünür yaptınmı gerisi kolaydı. Sağlık olsun.Hocam sağ olun ama yanlışlıkla harddiski biçimlendirdim.... (Siz bu mesajı atmadan önce.)
Eki Görüntüle 1168271
Neyse artık elimde EFI Sistem Bölümü var.
Yiğit Gençer hocamı severim ama onun yaptığı imajda sorun almıştım, OSXINFO'nun imajıyla kurmuştum.Merhabalar, hangi kısımda takıldığınızı sorabilir miyim? Çünkü şu anlık yanlış yaptığınız bir şey yok gibi. Bir de OSXINFO'nun imajlarını kullanmanızı pek önermem çünkü imajları genelde pek iyi olmuyor ve genelde hata çıkartıyor.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.