Çözüldü OpenWrt nedir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Zerisez

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar, modem almak için araştırma yaparken sürekli OpenWrt'den bahsedildiğini gördüm. İnsanlar “modeme OpenWrt kurulabilir mi?” tarzında sorular soruyor. Peki bu OpenWrt tam olarak nedir? Gerçekten kurulması gerekiyor mu, yoksa çok da gerekli değil mi? Ne işimize yarar?

Çözüm
Router ya da modemin yazılımını değiştirerek daha çok ayar yapmanı sağlıyor. Ping değerini düşürüyor, VPN, AdBlock gibi şeyler kurabilmeni sağlıyor. Daha bunun gibi çok fazla ayar var ancak yanlış şeyler kurulumunda brick olabiliyor, iyice araştırmadan çok bulaşmamak lazım. İnternet hız değerleriniz de çok iyi değilse pek gerek olmuyor. Ben Zapret kurmuştum içine, telefonda/bilgisayarda her yasaklı siteye girişime vpn/dpi açmaya uğraştırmıyordu direk cihazın içinde DPI çalışıyordu bu sayede ağa bağlı cihazlar direk yasaklı sitelere girebiliyordu.
Modem veya router cihazının kendi kısıtlı yazılımını silip yerine kurduğun Linux tabanlı, açık kaynaklı bir işletim sistemidir.
Telefona custom ROM atmak neyse, router'a OpenWrt kurmak da odur. Günlük kullanıcı için gereksiz bence.

Router ya da modemin yazılımını değiştirerek daha çok ayar yapmanı sağlıyor. Ping değerini düşürüyor, VPN, AdBlock gibi şeyler kurabilmeni sağlıyor. Daha bunun gibi çok fazla ayar var ancak yanlış şeyler kurulumunda brick olabiliyor, iyice araştırmadan çok bulaşmamak lazım. İnternet hız değerleriniz de çok iyi değilse pek gerek olmuyor. Ben Zapret kurmuştum içine, telefonda/bilgisayarda her yasaklı siteye girişime vpn/dpi açmaya uğraştırmıyordu direk cihazın içinde DPI çalışıyordu bu sayede ağa bağlı cihazlar direk yasaklı sitelere girebiliyordu.

Çözüm
Peki Adblock özelliği başarılır mı?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı