Firefox, Chromium tabanlı bir tarayıcı olmadığı için sistemimde iyi sonuçlara ulaşamıyor ve yavaş kalıyor. Hem Chromium tabanlı hem de gizlilik tabanlı tarayıcılar bana daha hızlı ve kararlı geliyor. Fakat güvenlik ve gizlilik konusunda öneririm.
O halde tarayıcılarını sadece Opera Adblock ile optmize etmişler ve başka bir reklam englleyicisi kullandığınızda optimizasyon sıkıntıları çıkarıyor olabilir. Bilerek yapılmıştır diye düşünüyorum. Bahsettiğiniz üzere Vivaldi'ye bir kez daha şans verebilirsiniz.
Evet evet. Şimdi incelediğimde opera güvenlik ayarları neredeyse yok gibi bir şey.
Vivaldi yine daha iyi kalıyor. Ayrıca, Edge tarayıcı indirim. Uzun yıllardır denemeye korktuğum microsoft ürününe bir göz atayım.
Eskisine göre çok fazla ilerleme kaydettiler. Şu anda Microsoft Edge kullanıyorum. Kendi içerisinde izleyici engellemesi gibi özellikleri de bulunuyor. Seveceğinizi düşünüyorum.
Güvenlik menüsü hoşuma gitti.
Şu ana kadar tek gözümü tırmalayan akıcı kaydırma garip çalışıyor. Çok hızlı atlayıp duruyor. Gözü tırmaladı. Ayarı var mı veya ffox gibi "about: Config" türü ince ayar araştırıyorum.
Hiçbir tarayıcı güvenli değildir gizlilik konusunda. İnternet kullandığınız sürece istediğinizi yapın, illaki izlenirsiniz. Mozilla Firefox'da veri toplamakta bu arada. Arama motorları ile anlaşmış Mozilla. Aynı zamanda tertemiz bir Firefox kurulumunda Mozilla'ya veri gönderme seçeneği açık geliyor.
İnternet kullandığınız sürece istediğinizi yapın, illaki izlenirsiniz. Mozilla Firefox'da veri toplamakta bu arada. Arama motorları ile anlaşmış Mozilla. Aynı zamanda tertemiz bir Firefox kurulumunda Mozilla'ya veri gönderme seçeneği açık geliyor.
Veri toplamak kötü bir şey değil zaten. Fakat kişisel verileri izinsiz olarak toplamak kötü bir şeydir. Sadece bu verilerin nereye ne amaçla gittiğini öğrenmemiz gerekiyor.
Dikkat ettim de Opera' kendi sitesi üzerinde de izleyiciler var.
Vivaldi ve Mozilla siteleri temiz görünüyor. Onca attığım taşı geri alıp bazı konfor özelliklerinden feragat edip mozilla FF bir süre kullanayım bakalım.
Opera uzak verilerimi nasıl temizlerim? Kendi içinde böle bir seçenek göremedim. Local temizlik yapıyor.