Opera GX Gmail için Gizlilik Hatası "NET::ERR_SSL_PINNED_KEY_NOT_IN_CERT_CHAIN"

propline

Femtopat
Katılım
19 Nisan 2021
Mesajlar
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bilgisayarıma yakın bir zamanda yeni bir program veya başka bir şey yüklemedim. Her gün tarayıcıda ne yapıyorsam aynen yapmaya devam ediyorum.
Her gün e-postalarımı kontrol ederim ve üç gün önce gmail'e girmeye çalışırken böyle bir hata aldım. NET::ERR_SSL_PINNED_KEY_NOT_IN_CERT_CHAIN hatası. Ekran görüntüleri ekte mevcuttur. Ayrıca hata mesajını okuyabilmek için operayı karanlık sayfaya zorlamam gerekiyor aksi takdirde beyaz sayfa gözüküyor. Bu büyük ihtimalle tarayıcı kaynaklı bir sorun ama diğer hata yani gizlilik hatasını neden aldığımı anlayamadım.

Tabi hemen aklıma başka tarayıcıda denemek geldi ki chrome'da gmail'e girebiliyorum. Benim amacım farklı tarayıcılar ile sorunu çözmek değil. Bu hatayı nasıl çözebileceğimi öğrenmek. Bir çok farklı kaynaktan çeşitli şeyler denedim. VPN, dns tarzı şeyler ya da ssl verisi silmek vb. şeyler gibi. Her gün spontane yaptığım bir işlemin hiçbir şey değiştirmeme rağmen hata vermesi biraz sinirimi bozdu ve bu üç gündür böyle. Yardımcı olabilecek arkadaşlar başka tarayıcı ya da format tarzı şeyler önermezse sevinirim.
 

Dosya Ekleri

  • resim_2021-04-19_150904.png
    resim_2021-04-19_150904.png
    40,3 KB · Görüntüleme: 35
  • resim_2021-04-19_150928.png
    resim_2021-04-19_150928.png
    49,2 KB · Görüntüleme: 45
  • chrome-error___chromewebdata_.png
    chrome-error___chromewebdata_.png
    553,8 KB · Görüntüleme: 77
Son düzenleyen: Moderatör:
Sorun Opera GX'de hocam. Sizlik bir sorun değil. Onun yerine Firefox kullanın. Güvenli bir tarayıcı değil Opera.

Firefox indir:

2. Çözüm tüm tarayıcılar için geçerli;
Tarayıcı ayarlarınızı açıyorsunuz ardından gizlilik ve güvenlik veya güvenlik bölümüne giriyorsunuz. Burada sertifikaları yönet bölümüne giriyorsunuz, karşınıza çıkan kısımdaki tüm sertifikaları kaldırıyorsunuz (ctrl+a çalışmıyor ise CTRL basılı tutarak hepsini aynı anda seçebilirsiniz.). Tüm sertifikaları kaldırdıktan sonra eğer bir proxy kullanıyorsanız bunu "DNS sunucu adreslerini otomatik olarak al" yapıyor ve Proxy'yi devre dışı bırakıyorsunuz bilgisayarınızı yeniden başlattığınızda sorun tamamen çözülüyor.
Buna bakabilirsiniz.
 
Sorun Opera GX'de hocam. Sizlik bir sorun değil. Onun yerine Firefox kullanın. Güvenli bir tarayıcı değil Opera.

Firefox indir:


Buna bakabilirsiniz.
Cevabın için teşekkür ederim. İkinci çözüm yolunu denedim fakat bir değişiklik olmadı sorunum aynen devam ediyor. Aynı sorunu alan arkadaşlara yardımcı olabilmek adına yazıyorum.
 

Geri
Yukarı