Opera GX güvenilir mi?

Oyuncular için tasarlanmış bir tarayıcıdır. Tarayıcının kullanabileceği RAM, İşlemci vb. sınırlayabilirsiniz ve ayarlayabilirsiniz. Ben kullanıyorum ve hiç güvenlik sorunuyla da karşılaşmadım.
 
veri sattığı sanırım apaçık ortada
Nerede ortada? Kaynak, kanıt? Threat or risk tabiri kullanılan bir şey ihtimal belirtir, kesinlik değil.

Opera GX kapalı kaynak ve telemetri topluyor. Ayrıca kişiselleştirilmiş reklam içinde veri topluyor. Kişiselleştirilmiş reklam için olan seçeneği kapatabiliyorsun. Bunlar dışında bağlandığın web-sitesinin güvenli olup olmadığını kontrol ediyor. Fakat bu senin verini sattığı anlamına gelmiyor.

Verilerin satılması kişisel verilerin korunumu kanununca Türkiye'de ve benzeri kanunlarla yurt dışında yasak. Kanıtlandığında firmalar yerel temsilcilikleri aracılığıyla para cezasına çarptırılıyor. Facebook'u bunun için örnek olarak alabilirsiniz mesela. Opera'nın böyle bir geçmişi yok.
 
Hocam herkes Brave kullanıyor ama cidden Chrome'dan hiçbir farkı yok. Sadece ismi var diye kullanılıyor. Benim önerim yine Chrome ve Chromium'dur. Şu ikisinden şaşmayacaksın.
Chrome ne haltsa chromium da hemen hemen aynı halt.Chromium tabanlı tarayıcı istiyorsan ungoogled chromium kullan,ama benim önerim LibreWolf kesinlikle.
 
Brave bir balondur.Hem de su balonu...
Bu siteye göre hareket edeceksek, derhal Windows silmeliyiz, içerisinde bir adet bile telemetri toplayan yazılım bulunmayan bir GNU/Linux dağıtımına geçmeliyiz. Hayatı kendimiz için zorlaştırmalıyız. Örneğin hiç bir MS servisini kullanmayacağız, hiç bir sosyal medya ürününü kullanmayacağız, Discord'u kullanmayacağız. Google'a ait hiç bir servisi kullanmayacağız. Ne mail, ne YouTube. Hayatı kolaylaştırmak varken gidip 90lı yılların internetini kullanacağız. Eziyet.
 

Geri
Yukarı