Opera GX ve Opera güvenli midir?

MUNIORR

Hectopat
Daha fazla  
Opera GX oyuncular için oldukça iyi araçlara sahip ancak güvenli değil diyenler var. Güvenli mi?

Opera GX oyuncular için oldukça iyi araçlara sahip ancak güvenli değil diyenler var. Güvenli mi?

Hocam güvenli değil ama sızdırdığı bilgiler şifreleriniz kart bilgileriniz falan değil hangi siteye girdi çıktı falan internette T.C. bilgileriniz dolaşırken bu bilgiler çok da önemli değil bence.

Verileri sadece Opera çalıyormuş gibi bir algı oluşmuş, her tarayıcı konusunda Opera veri çalıyor yorumu var. Diğerleri çalmıyor sanki. Tarayıcıları geçtim günlük hayattan bir ton örnek var buna, en basiti sosyal medyalar.

Verileri sadece Opera çalıyormuş gibi bir algı oluşmuş, her tarayıcı konusunda Opera veri çalıyor yorumu var. Diğerleri çalmıyor sanki. Tarayıcıları geçtim günlük hayattan bir ton örnek var buna, en basiti sosyal medyalar.

Hocam diğer tarayıcılarda çalıyor fakat satığı şirketler Google Facebook twiter falan Opera parayı basana satıyor aradaki fark bu.

Evet, güvenilirdir. Verilerinizi çalıyormuş diye bir saçmalık var. Opera veri çalmıyor, verilerinizi alıyor. O veriler ise sadece girdiğiniz, çıktığınız siteler. Bunu her tarayıcı yapıyor. Böylelikle kişileştirilmiş reklam sunabiliyorlar. Siz hiçbir uygulama indirirken kullanım koşullarını okudunuz mu? Eğer okuduysanız verilerinizi kendiniz uygulamalara verdiğinizi bilirdiniz.

Güvenlikten kastınız ne ona bağlı.

Kişisel verilerinizi çalmaz elbette, parolalar, e-mail adresleri vs. bunlar sızdırılmaz. Fakat sizden tonla veri toplar. Hazır bir de çinli firmaya gitti, yaptığınız aramadan kullanım şekline kadar her şeyi alır oluk oluk.

Bu konuda en şeffaf firmalardan biri Mozilla. Kullanacaksanız Firefox öneririm, 5-6 yıldır Edge kullanan ben bile geçen ay Firefox'a geçiş yaptım belirli sebeplerden ötürü.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı