Opera GX vs Google Chrome

Ben hayatımda hiç Opera kullanmadım ve Chrome biraz PC'yi yoruyor. Opera GX'e geçmek istiyorum ama aklımda bazı sorular var.
1-) YouTube Gmail gibi şeyler Opera'da var mı?
2-) Güvenilir mi?
3-) Hangisini tercih etmeliyim sizce?
Sistem kaynaklarının tüketimi konusunda tartışmalar ve konular birçok yerde var. Opera GX'de kaynak tüketimini sınırlandırabilirsiniz. Chrome üzerinden neredeyse yapabildiğiniz her şeyi destekler. Ücretsiz VPN hizmeti sunar.
Güvenlik konusu tartışılır. Ben şahsen Chrome'a da asla güvenmiyorum.
Uzun süre boyunca Opera GX kullandım. Kişisel sebeplerden ötürü Edge'e geçiş yaptım.
Eğer Chrome ile Opera GX karşılaştırılıyorsa (özellikle de güvenlik açısından) gözüm kapalı Opera GX'i seçerim.

1-) YouTube Gmail gibi şeyler Opera'da var mı?
2-) Güvenilir mi?
3-) Hangisini tercih etmeliyim sizce?

1. Tüm tarayıcılarda YouTube, Gmail var. Site sonuçta.
2. Opera tam değil, Chrome da Google ürünü. İkisine de güvenmiyorum dersem yeridir.
3. Ben olsam hiçbirini. Ama ikisinden birini seçecek olsam Chrome çok daha iyi. Hem güvenlik, hem performans tarafında.

Opera daha iyi bence. Özel haberler sunması, oynatıcı özelliği ve yan çubukta mesajlaşma uygulamalarının olması çok işe yarıyor. Chrome çok düz ve işlevsiz bir tarayıcı bence. Eskiden Chrome fanıydım :D.

Opera zamanında ciddi güvenlik sorunları yaşadı, şu an da güvenliği hakkında net bir şey yok.
Kişisel cevabım oldukça işime yarayan derli toplu ve pratik bir tarayıcı olduğu için yine Opera GX olacaktır. Hele ki ikinci tercihim Crome olamaz bile.
Edge, Firefox gibi tarayıcılar ile karşılaştırdığımı farz ederekten Operayı mantıklı buldum.

Arkadaşlar şu an Opera GX'den yazıyorum cidden rahatmış aklımdaki sorular sadece Gmail hesabım vb gidecek korkusuydu şimdi anladım YouTube'ye vb girebiliyorsunuz ve cidden hızlı yazdıklarım saniyesinde ekrana geliyor Google de böyle değildi teşekkür ediyorum eğer Google PC nizi yoruyorsa hatta yormuyorsa bile Opera GX'e geçmenizi tavsiye ederim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı