Tarayıcı çerezler, ön bellek gibi şeyleri temizleyebilirsin. Eğer vurdum duymaz bir kullanıcı isen zamanla şişebiliyor. Kullandığın uzantılar kalitesizdir ve tarayıcıyı yoruyordur. Sistem bakımı yapman uygulamanın hızlanmasını sağlayabilir. Yani kabaca bir bakım yap.
Bağlantıda önerdiğim yöntemler ile tarama yapın. Hatta çerezleri temizleyin.
Windows/Temp ve %Temp% dizinlerini haftada bir el ile temizlemeniz yeterli olacaktır. Teşekkürler deneyeceğim. Depolama ayarlarına basıyoruz. Akıllı depolamayı yapılandır veya çalıştıra basıyoruz. Şimdi temizleye basıyoruz. Windows+R yapıp temp ve %temp% de yapılabilir. Maalesef 8.1...
www.technopat.net
Çerezler giriş yaptığınız hesaplardan çıkış yapılmasına neden olacaktır. Bunun bilincinde olun. Daha sonra ikinci bağlantıdaki 2. yöntemi uygulayın.
Merhabalar, Çoğu Technopat üyelerimizin de sıkıntı çektiği sistem yavaşlığı ve aralıklı donmalarla maruz kalanlar ve maruz kalmamak isteyenler için temel düzeyde bir yönerge hazırladım. Bu yönergedeki adımlar sonucunda bilgisiyarınızdaki gereksiz süprüntü dosyalar ve adware tarzındaki...
www.technopat.net
En son olarak bağlantıda önerdiğim ayarlar ve uzantıları kullanın. Opera tarayıcısı için ama Opera GX 2-3 fazladan özelliği dışında Opera'dan pek farkı yok.
Opera kullananlar için tavsiye ettiğim ayarlar ve uzantıları paylaşacağım. Şahsen kırmızı ile işaretlediklerimi kesinlikle yapmanızı öneririm. Diğer ayarlar tamamen size kalmış. Ayarlar ile ilgili görselleri, konu sayfası hızlı yüklensin diye Sürprizbozan içine aldım. Opera'yı uzun süredir...
www.technopat.net
Ek olarak Opera GX CPU ve bellek sınırlama ayarlarını kullanmayın. Daha ilk çıktığı günden beri bas bas bağırıyorum. Kaynak kullanımını sınırlamanın hiçbir mantığı yok. Eğer site o sınırladığından fazla kaynak tüketmesi gerekiyorsa o siteyi bozuyorsun ya da tamamen tarayıcıyı çökertiyorsun.