Opera GX'e geçilir mi?

873591

Yoctopat
Chrome'u yıllardır kullanıyorum ama Opera GX bayağı popülerleşti. Problem yaşadığımdan değil, farklılık olsun diye geçmeyi düşünüyorum ama tarayıcı RAM kaplaması ve performans açısından değer mi?

Değmez, Opera kötü bir tarayıcı bence. Chrome en az ikiye katlar Opera'yı.

Performans olarak geçmeye değmez. Kişiselleştirme göz zevki açısından hitap ediyorsa kullanılır.

Tasarım ve ek özelleştirme açısından gayet zengin. Kaçış modu gibi bazı kısayollar var. Soldaki menüden de tarayıcının kullandığı RAM, işlemci, internet vb kullanımları kolayca yönetebiliyorsun. Zaten ikisi de Chromium tabanlı olduğu için hiçbir fark yok denilebilir. Biri alaturka tuvalet diğeri de klozet diyebiliriz. Hangisini sevdiğin sana kalmış.

@eyre İkisi de kötü. Birisinde sizi verileri çin'e satan opera izliyor diğerinde de size daha uygun reklamlar göstermek için google. İkisi de kullanılmamalı.

Opera GX'i bırakıp illa chromium olacaksa önerim Brave, asıl önerim ise Firefox ve forklarına geçilmesi olacaktır.

Uzun yıllar opera kullandım, GX çıkınca hemen ona geçmiştim. Ben çok beğeniyorum Kişiselleştirmesi kolay ve detaylı Kullanımı bana göre daha basit. Otomatik reklam engelleyicileri var vpn var. Ayrıca RAM tüketimi bence daha iyi.

Chrome genelde 8 gb ramin %40 %60 seviyelerine kadar kullanıyor. Operada bu çok daha az. Hemde daha işlevsel. Ben operanın daha iyi olduğunu düşünüyorum.

@erdemst17 arkadaşa katılıyorum. Chromium tabanlı istiyorsanız Brave'de crypto saçma seçeneklerini kapatarak kullanmak. Firefox en iyilerden bence, Adblock konusunda da çok daha rahat Chromium tarayıcılara göre.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…