Opera kullanıyor musunuz?

Uzun zaman önce kullanmıştım. Bugüne kadar telefon ve bilgisayarda Chrome, Firefox, Edge, Brave, Safari gibi pek çok tarayıcı kullandım ve hepsini hala kullanıyorum ama sadece Opera kullanmıyorum.

Geçen baktım arkadaşımın Opera ve Discord açıkken 16 GB RAM'den 11'ini kullanılıyordu. Rezalet.

Brave'i de çok fazla duyuyorum bir ara kullanayım.

Güvenlik açısından gayet iyi ve kendi içerisinde reklam engelleyici ve çerez engelleme var her sitede pop-up ve uygunsuz reklamları engelliyor aramayı daha güvenli bir şekilde yapıyorsun ve Chrome oranla daha az RAM tüketir ve hızlıdır. Bunun dışında arama motoru olarak da DuckDuckGo öneririm gayet güzeldir tatlı bir arayüzü var ve istediğiniz ülkeye bağlanarak arama sonuçlarını o ülke üzerinden görebilirsiniz VPN değildir bu özellik.

Ben genelde Microsoft Edge kullanırım, ama alıştığım siteler için Google tercih ederim. Opera VPN ihtiyacım olduğunda kullanırım genelde, sonra siliyorum zaten.

Opera bana genel anlamda çok dolu görünüşü kötü ve genel anlamda kötü bir tarayıcı olarak geliyor diğer tarayıcılar varken neden Opera tercih edilmeli? Diğer tarayıcılar Opera'dan çok daha iyi değil mi? Opera hakkında siz ne düşünüyorsunuz?
Birkaç ay Opera GX kullandım. Şimdi Brave kullanıyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı