Alpha Centauri
Megapat
- Makaleler
- 4
Gizliliğine ve güvenliğine önem veren bir insan eklentilere de dikkat eder genellikle. AdBlock yerine uBlock Origin önermemiz de bu sebepten.Opera'nın VPN'ine ve Adblocker'ına laf ediyorsunuz ancak 10.000'lerce Chrome eklentisinin casus yazılım barındırdığı ortaya çıktı.
İkisi de toplayabilir.Opera adı sanı duyulmuş bir firma. Sence eklenti mi senin önemli bilgilerini çalıp satar, Opera mı?
Firefox, Brave, Ungoogled Chromium... Liste uzar. Açık kaynaklı yazılımlara daha fazla güvenmek normal.Hangisi toplamıyor? Bana anlatır mısın?
Durduk yere verilerimi paylaşmak istemiyor olmam, benim hakkım değil mi? Evet, bugün internet üzerinde veri kaptırmamak imkansız olsa da, bunu minimuma indirmek iyi bir seçenek. Ek olarak Google gibi şirketler benden topladığı verilerle işime yarayacak kişisel hizmetler sunarken (sadece YouTube anasayfasında bana hitap eden videolar görmek bile en basit örneği) Opera veri toplarsa benim elime doğru düzgün bir şey geçmeyecek.Ayrıca, gören de Cumhurbaşkanının baş danışmanı hangi tarayıcıyı kullansın diye konu açılmış sanacak. Ne bu gizlilik merakı anlamadım?
Kalas gibi mi? Kaydırma animasyonundan tutun, YouTube'da tam ekrana geçerken elde ettiğim görüntüye kadar Firefox inanılmaz akıcı, onu kullandıktan sonra Chrome resmen kasıyor gibi geliyor. Akıcı değil. Opera da aynı şekilde.Zamanında ben de Mozilla kullandım. Kalas gibi tarayıcı.
Sitelere girememenin tarayıcı ile alakası yok, o kadar fazla artısı var ki eklemeyi unutmuşsun, ekran alıntısı aracı ile istediğin yerdeki küçücük bir bölümü bile kopyalayabiliyorsun veya kaydedebiliyorsun. kopyalama o kadar güzel ki... o anlık kullanılacaksa boşuna kaydetmekle uğraşılmıyor.
Eki Görüntüle 649889
Eğer düşük özellikleri bulunan bir cihazınız varsa bu özellik işe yarar. Aksi takdirde tarayıcının çalışma sürecindeki limiti ile oynarsanız, tarayıcının çöküşü ile karşılaşabilirsiniz.
Sadece temasını ve duvar kağıdını değiştirebiliyorsunuz. Bu iki özelliğe de kişiselleştirme özellikleri demeniz çok şaşırtıcı. Demek ki hiç başka tarayıcıları denememişsiniz. Bahsettiğiniz şeyi Vivaldi ve Mozilla Firefox da yapabiliyor. Hatta daha çok kişiselleştirebileceğiniz bir tarayıcı istiyorsanız, Vivaldi kullanabilirsiniz.
Kendi içerisinde sunduğu en tehlikeli özellik olabilir. Gizlilik adına hiç iyi şeyler sunmuyor. Aşağıdaki konuyu baştan sona okuyabilirsiniz.
Opera güvenli değil mi?
Opera'nın veri sattığını okudum. Gizlilikte de problemleri varmış. Önermiyorlar. Satın alan Çin'li şirketin sorunları varmış zaten. Ne kadar doğru bu durum. Ayrıca veri satmayan uygulama var mı ki? Hiçbirine güven olmaz bence. Facebook gibi mesela.www.technopat.net
Kimse bu özelliği parayla satmıyor. Alt tarafı eklenti mağazalarına girip, reklam engelleyici uzantısı ekleyeceksiniz. Sırf siz kurmadan tarayıcı içerisinde gelmesine ne kadar da seviniyorsunuz.
Reddit ve Metacritic sayfalarını takip edebilirsin.
New Free & Subscription Games for All Platforms
Our frequently updated list shows the latest free games available from Epic Games Store, IndieGala, Steam, Fanatical, GOG, and more as well as new and upcoming titles added to subscription services like Game Pass, PlayStation Plus, Prime Gaming, and Humble.www.metacritic.com
Birinci maddedeki seçenekler yine burada da geçerli. İnternet bağlantınızda sorun oluşabilir.
Hiç dert etmiyor musunuz bu durumu?
Mozilla Firefox içerisinde de varsayılan olarak geliyor. Ayrıca diğer tarayıcıların eklenti mağazalarından da ekleyebiliyorsunuz. İlla varsayılan olarak bu özelliğin gelmesini mi seviyorsunuz?
Take screenshots in Firefox | Firefox Help
Screenshots is a tool in Firefox that allows you to save an image of all or parts of a web page.support.mozilla.org
Bunu çoğu tarayıcı sağlayabiliyor. Hatta daha fazlasını da sağlayan tarayıcılar bulunuyor.Sadece temasını ve duvar kağıdını değiştirmemiz kötü bir şey mi?
Tarayıcı piyasasında sundukları yeni bir özellik mi bulunuyor? Yalan söylemediği ne malum?Opera gibi yenilikçi ve büyük bir firma, onca kullanıcıya yalan söylemez.
Vivaldi'ye bak derim. Neredeyse her konuda Opera'dan daha iyi bir tarayıcı.1-CPU ve RAM kullanımını limitleyebilme.
2- Kişiselleştirme özellikleri.
3- Bedava VPN.
4-Bedava AdBlock.çok işe yarıyor
5-GX Corner ile anlık bedava oyunları ve oyun haberlerini takip etme.
6-Network limiter.
Şu ana kadar karşılaştığım tek kötü yanı bazen sitelere giremiyorum.
Bende şu an uBlock Origin ve Dark Reader var sadece, kullanışlılar. Ben de yeni geçtim henüz, pek bilgim yok. Bu tarz eklenti ve tarayıcıları @unnamedington iyi biliyor, ona sormak lazım.@Alpha Centauri Firefox kullanmaya başladım ben de, eğer önerileriniz varsa eklenti ve tema beklerim
Bunun için farklı bir konu açmanız gerekiyor. İsteklerinizi de belirtebilirsiniz.@Alpha Centauri Firefox kullanmaya başladım ben de, eğer önerileriniz varsa eklenti ve tema beklerim