Opera kullanmak için neden

Opera'nın VPN'ine ve Adblocker'ına laf ediyorsunuz ancak 10.000'lerce Chrome eklentisinin casus yazılım barındırdığı ortaya çıktı.
Gizliliğine ve güvenliğine önem veren bir insan eklentilere de dikkat eder genellikle. AdBlock yerine uBlock Origin önermemiz de bu sebepten.

Opera adı sanı duyulmuş bir firma. Sence eklenti mi senin önemli bilgilerini çalıp satar, Opera mı?
İkisi de toplayabilir.

Hangisi toplamıyor? Bana anlatır mısın?
Firefox, Brave, Ungoogled Chromium... Liste uzar. Açık kaynaklı yazılımlara daha fazla güvenmek normal.

Ayrıca, gören de Cumhurbaşkanının baş danışmanı hangi tarayıcıyı kullansın diye konu açılmış sanacak. Ne bu gizlilik merakı anlamadım?
Durduk yere verilerimi paylaşmak istemiyor olmam, benim hakkım değil mi? Evet, bugün internet üzerinde veri kaptırmamak imkansız olsa da, bunu minimuma indirmek iyi bir seçenek. Ek olarak Google gibi şirketler benden topladığı verilerle işime yarayacak kişisel hizmetler sunarken (sadece YouTube anasayfasında bana hitap eden videolar görmek bile en basit örneği) Opera veri toplarsa benim elime doğru düzgün bir şey geçmeyecek.

Zamanında ben de Mozilla kullandım. Kalas gibi tarayıcı.
Kalas gibi mi? Kaydırma animasyonundan tutun, YouTube'da tam ekrana geçerken elde ettiğim görüntüye kadar Firefox inanılmaz akıcı, onu kullandıktan sonra Chrome resmen kasıyor gibi geliyor. Akıcı değil. Opera da aynı şekilde.

Opera'nın avantajları yok değil. Bunu belirttik zaten. Ama dezavantajları da var. Bunları neden yok sayma gereği duyalım anlamadım. Veri olayı kişisel bir tercih, siz önemsemiyorsanız kullanın. Biz bilmiyor olabilecekler için belirtiyoruz.

Sitelere girememenin tarayıcı ile alakası yok, o kadar fazla artısı var ki eklemeyi unutmuşsun, ekran alıntısı aracı ile istediğin yerdeki küçücük bir bölümü bile kopyalayabiliyorsun veya kaydedebiliyorsun. kopyalama o kadar güzel ki... o anlık kullanılacaksa boşuna kaydetmekle uğraşılmıyor.
Eki Görüntüle 649889

Onu nasıl yapıyorsun?
Birde bu Opera'ya özel bir şey değilki.
Direk "shift + (windows) + s" yap. Buda oluyor.

Eğer düşük özellikleri bulunan bir cihazınız varsa bu özellik işe yarar. Aksi takdirde tarayıcının çalışma sürecindeki limiti ile oynarsanız, tarayıcının çöküşü ile karşılaşabilirsiniz.

Sadece temasını ve duvar kağıdını değiştirebiliyorsunuz. Bu iki özelliğe de kişiselleştirme özellikleri demeniz çok şaşırtıcı. Demek ki hiç başka tarayıcıları denememişsiniz. Bahsettiğiniz şeyi Vivaldi ve Mozilla Firefox da yapabiliyor. Hatta daha çok kişiselleştirebileceğiniz bir tarayıcı istiyorsanız, Vivaldi kullanabilirsiniz.

Kendi içerisinde sunduğu en tehlikeli özellik olabilir. Gizlilik adına hiç iyi şeyler sunmuyor. Aşağıdaki konuyu baştan sona okuyabilirsiniz.

Kimse bu özelliği parayla satmıyor. Alt tarafı eklenti mağazalarına girip, reklam engelleyici uzantısı ekleyeceksiniz. Sırf siz kurmadan tarayıcı içerisinde gelmesine ne kadar da seviniyorsunuz.

Reddit ve Metacritic sayfalarını takip edebilirsin.

Birinci maddedeki seçenekler yine burada da geçerli. İnternet bağlantınızda sorun oluşabilir.

Hiç dert etmiyor musunuz bu durumu?

Mozilla Firefox içerisinde de varsayılan olarak geliyor. Ayrıca diğer tarayıcıların eklenti mağazalarından da ekleyebiliyorsunuz. İlla varsayılan olarak bu özelliğin gelmesini mi seviyorsunuz?

1-Evet.
2-Sadece temasını ve duvar kağıdını değiştirmemiz kötü bir şeymi?
3-Opera gibi yenilikçi ve büyük bir firma onca kullanıcıya yalan söylemez.
4-Chrome eklentileri Chrome tarafından yapılmıyor. Bu yüzden tehlikeli olabilir. Ama Opera reklam engelleyicisi kendi yapıyor. Ve evet direk eklenti yerine ayarlardan etkinleştirmek hoşumuza gidiyor.
5-Evet eklentileri tarayıcı yapmıyor. Ve evet. Varsayılan özellik olmasını seviyoruz.

1-CPU ve RAM kullanımını limitleyebilme.
2- Kişiselleştirme özellikleri.
3- Bedava VPN.
çok işe yarıyor
4-Bedava AdBlock.
5-GX Corner ile anlık bedava oyunları ve oyun haberlerini takip etme.
6-Network limiter.

Şu ana kadar karşılaştığım tek kötü yanı bazen sitelere giremiyorum.
Vivaldi'ye bak derim. Neredeyse her konuda Opera'dan daha iyi bir tarayıcı.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı