Opera veri mi çalıyor?

Cihaz kimliği, donanim özellikleri, işletim sistemi ve yapılandırması, ve nitelikli kullanıcı verileri kullanıcıya ait değl mi şimdi? Acıkca belirtmiş bunu göderdiğim yerde. Tekrar okuyun isterseniz.

Bakın tekrar söylüyorum, toplanan bilgiler anonim olarak toplanan kullanım bilgileri, kimsenin sizin kişisel bilgilerinizi aldığı yok. Bilgiler anonim olarak toplandığı için alınan bilgilerin bir identifier üzerine tanımlanması gerekiyor tam olarak nasıl çevireceğimi bilmiyorum sanal bir kimlik olarak düşünebilirsiniz, bu kimliğin amacı toplanan veriler için bir "cihaz kimliği" üretmek. Bunun için toplanan verilerde altı çizili olarak belirtilmiş zaten bunların hiçbiri özel veriler değil, her uygulamanın aldığı cihaz ve uygulamaya ait kullanım verileri.

Boşa yazmışım bir saattir adamlar zaten kendileri açıklamış;
As a general rule, users of our software applications and services are anonymous to us, and we have no feasible ways to identify you. However certain categories of data may be collected while using our applications and services, and some of this information may be considered "personal data" by the law. When we collect personal data, we generally act as a "data controller" as defined in applicable law. The exact categories of data we collect, why we collect it, and your opt-out choices depend on the application or service you use, as is more fully described below.

Son düzenleme:
Her tarayıcı verileri alıyor, evet bu doğrudur FAKAT her tarayıcı aldığı verileri farklı şekilde kullanıyor. Mesela Opera reklam için veya başka sebepler için verileri 3. taraftan şirketlere paylaştığı için ve o şirketlerin verileri nasıl kullandığını bilmediğimiz için ben şahsen Opera nın veya Opera GX in kullanılmasını önermiyorum. Eğer "benim çalınacak verim yok, ben gizliliğe çok önem vermiyorum, tarayıcının kullanım kolaylığı, görünümü ve hızı benim için önemli" diyorsanız Opera kullanabilirsiniz ama eğer gizliliğe ve güvenliğe önem veriyorsanız "Brave" ve "Firefox" tarayıcılarını öneririm. Brave gizliliğe diğer tarayıcılardan daha çok önem veren bir tarayıcı olduğu için ve hızıda diğer tarayıcılara göre daha hızlı olduğu için ben Brave kullanmanızı tavsiye ederim ama Firefox tarayıcısınıda öneririm. Opera gibi, Chrome gibi, tarayıcılara çok yönelmeyin. Zaten Chrome kullanan olduğunu sanmıyorum. Bu arada Microsoft'ta Edge tarayıcısına çok önem vermeye başladı, eskisi gibi kötü değil, Chrome ile yarışacak seviyede, isterseniz Edge tarayıcısınıda kullanabilirsiniz, onuda tavsiye ederim.

Yeni Hız Testine Bakmak İsterseniz:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Buda Yazılımcı Can Değer'in (Lunizz) Tarayıcılar Hakkında Paylaştığı Video:
Video:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı