İddia Opera veri satıyor!

Evet ama adamlar şimdi itiraf etti.
Cevap:

Satıldığını biliyorduk şimdi ise satıyoruz dediler sonuç ne sadece resmi olarak söylemeleri değişen bir şey yok ortada.

Cevap demişsin ama tarayıcı üzerinde hangi çok önemli bilgim var ki satacak. Böyle bakınca internete bağlanmamak gerekir. Saçma açıkçası.

Dediğiniz şey Opera'ya özel değil Firefox'da var.

Kişiselleştirilme olarak firefoxa yaklaşmaz Opera.

Alışkanlık değiştirmek zordur, 10/11 senedir Opera kullanıyorum alışmışım. Brave denedim hoşlaşamadım, uzun bir süre Linux üzerinde Firefox kullandım Opera'ya geri döndüm.

Ne yapayım şimdi izlediğim animeyi, okuduğum mangayı, baktığım videonun bilmemnesini satacak diye hadi bakalım Chromium'a geçeyim, Brave'ye geçeyim ne bileyim Zen'e geçeyim mi diyeyim.

Halihazırda kullandığın Windows, Google verilerinin babalarını birbirleriyle paslaşırken bir tarayıcı için yaygara koparmak mantıksız. Bu kadar mahremiyet önemliyse kur USB'ye Tails kullan gitsin.

Ağabey Operanın nesini seviyodun? Reklam engelleyicisi çoğu reklamları engellemiyor. Aşırı fazla ram kullanıyor ha VPN var mesela var ama Ücretsiz sürümü baya sınırlı. Opera bloat bir tarayıcı.
Gx kullanıyordum, genel olarak cyberpunk tema yaptığım için renkleri vs ayarlaması iyiydi

Günümüzde bunun durdurulabilmesi sanırım pek mümkün değil. Her şirket yapıyor bunu. Bazıları resmi onay vermemizi istiyor. Bunu da okunmadan geçilen "Kullanıcı sözleşmesinde" belirtiyorlar. Bazıları da gizliden satıyor. Örneğin Meta. Adamlar her yıl dünyanın cezasını yiyor bundan. Instagram, Facebook hiç kullanılmasın, bu sefer de millet hangi sosyal platformu kullanacak? Yakın zamanda TurkNet de veri sızdırdı. Birçok kişinin verisi sızdırıldı. Satıldı mı yoksa sızdırıldı mı onu bilemeyiz işte. Günümüz dünyasında çok popüler oldu bu.

Günümüzde bunun durdurulabilmesi sanırım pek mümkün değil. Her şirket yapıyor bunu. Bazıları resmi onay vermemizi istiyor. Bunu da okunmadan geçilen "Kullanıcı sözleşmesinde" belirtiyorlar. Bazıları da gizliden satıyor. Örneğin Meta. Adamlar her yıl dünyanın cezasını yiyor bundan. Instagram, Facebook hiç kullanılmasın, bu sefer de millet hangi sosyal platformu kullanacak? Yakın zamanda TurkNet de veri sızdırdı. Birçok kişinin verisi sızdırıldı. Satıldı mı yoksa sızdırıldı mı onu bilemeyiz işte. Günümüz dünyasında çok popüler oldu bu.
Hocam herkes satıyor veriyor zaten ben operadaki izlediğim dizi film verilerini versem de çok sıkıntı olmaz sanki 🙏 operadan devam.

Seviyorum kendisini. Chrome, Brave gibi tarayıcılara geçince nedense içimde bir huzursuzluk oluyor yavaş diye. Nedense bana en hızlı hissettiren tarayıcı Opera. Firefox'da güzel ama o da bir süre sonra yavaşlıyor.

@Jobs, çoğu site aynı. Bazıları bunu açık açık yapıyor. Bazıları da verilerimizi sızdırdık deyip satıyor. Fark yok.

YouTube'da işinde bilgili olan can abi yaptığı videoda " Opera veri satıyor, veri mahremiyeti filan umurlarında değil "

Şu anlık bu birer iddia ancak resmi kaynak olduğunda koyacağım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Opera ile yanıt veriyorum...

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı