Opera VPN Açınca Sürekli reCaptcha Doğrulama İstemesi

Sizden kaynaklanan bir sorun olmama ihtimali de çok yüksek. Mesela, aynı IP adresi üzerinden çok fazla giriş olunca Google teknolojileri IP adreslerini şüpheli listesine alıyor. Ek olarak bilemeyeceğimiz olasılıklar, sebepler de var. Opera IP adreslerini ne sıklıkla yeniliyor/değiştiriyor bu konuda önemli. Opera Proxy IP adreslerine ban atılmış olabilir. Her kesimden çok fazla kullanıcısı olduğu için bilinçsiz kullanıcılar Opera Proxy logs tuttuğu halde ilginç olaylara girişmiş olabilir veya girişebilir. Böylece Opera Proxy IP adresleri kara listeye düşmüş olabilir.

Etmeme rağmen hala reCaptcha doğrulama istiyor.
Sanırım pek yararlı cevap verememişim, kendim bir kez daha denedim, ve dediğim şekilde oldu.
Ayarlar > Tarayıcı > Ara bölmesinden Google'ı varsayılan yapın(değilse)
Ayarlar > Gizlilik ve Güvenlik > VPN > Varsayılan arama motorları için VPN'i baypas edin ( tikli olmalı )
Aynı sorunu böyle çözmüştüm. Arama motorlarında kendi internetinizi kullanıyor, sitelere girerken VPN kullanıyor.

Hocam kısa bir video hazırladım, koyuyorum buraya
Yardımcı olamadıysam kusura bakmayın, belki bağlandığım proxy ban yememiştir
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ekran görüntüsünde ki o ayarla alakası olduğunu sanmıyorum. Altta yazan açıklamasına göre benim bildiğim o ayar Proxy aktif halde olduğunda örneğin arama motoruna Star yazdınız, size Türkiye'de ki sonucu çıkartır. Yani Star TV, Gazete, medya kuruluşunu. Ama, diğer şekilde Proxy'ye bağlı olduğunuz konumun sonucunu çıkartır.
Yine Ayarlar, Gizlilik ve güvenlik bölümünde WebRTC ayarını disable etme seçeneği olması lazım. Disable non proxied UDP gibi bir şey yazar. Onu disable etmeyi deneyebilirsiniz. Belki WebRTC sızıntısı olabilir.

Düzeltme:
@76087 arkadaşın eklediği video'da kırmızıyla işaretlediğim kısım dikkatimi çekti. Büyük ihtimal Proxy IP adresine ban atılmış.

Son düzenleme:
Düzeltme:
@76087 arkadaşın eklediği video'da kırmızıyla işaretlediğim kısım dikkatimi çekti. Büyük ihtimal Proxy IP adresine ban atılmış.
Hocam siz anlamamak için ısrar ediyorsunuz, o proxy ban değil. O Opera'nın kendi ayarı, arama motorlarında bu tarz bir şey ile karşılaşmamak için, farklı dillerde içerik çıkmasın diye otomatik olarak aramayı kendi İP nizden, siteyi VPN den açıyor.
Desteğe yazdım ama bir şey çıkacağını sanmıyorum.
Çözülürse cevabı bekliyoruz hocam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…