Opera GX denedim ama en az 1 GB kısıtlayabiliyorum, birazcık da ağır benim sistemi göre. Yeni PC topladığımda kullanmayı düşünüyorum. Şimdilik ya Opera ya da Brave kullanmayı düşünüyorum.Opera GX diyebilirim. Tarayıcının kullanacağı RAM miktarını kısıtlayabiliyor/arttırabiliyorsunuz vb.
Şimdilik ya Opera ya da Brave kullanacağım, sonra bakabilirim.
Brave, Chromium tabanlı tarayıcılarda en yüksek RAM kullanımına sahip. Slimjet öneriyorum. Ek olarak yeni Edge'de düşük bir RAM kullanımına sahip.Yabancı bir kaynakta gezerken bunu buldum:
Brave also uses less memory than other browsers, which makes everything else on your computer feel that much faster. Brave comes with bells and whistles enabled and ready to use, most importantly — Shields. Because of this, Brave uses slightly more memory than Chrome with no sites open (297MB for Chrome vs.
Açık sekme olmadığında Chrome'dan 297 MB fazla bellek kullanıyor. Genel anlamda daha düşük kullandığı belirtiliyor. Yabancı forumlarda da düşük donanımlı sistemler için Brave öneriliyor.
Ben de Brave önerebilirim.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.