Opera vs Brave

292941

Hectopat
Makaleler
6
Bana az RAM kullanan bir tarayıcı gerekiyor. Sistemde 3 GB RAM var. Windows 8 işletim sistemi kurulu.
Opera mı yoksa Brave mi daha az RAM kullanıyor?

Opera GX diyebilirim. Tarayıcının kullanacağı RAM miktarını kısıtlayabiliyor/arttırabiliyorsunuz vb.
Opera GX denedim ama en az 1 GB kısıtlayabiliyorum, birazcık da ağır benim sistemi göre. Yeni PC topladığımda kullanmayı düşünüyorum. Şimdilik ya Opera ya da Brave kullanmayı düşünüyorum.

Yabancı bir kaynakta gezerken bunu buldum:

Brave also uses less memory than other browsers, which makes everything else on your computer feel that much faster. Brave comes with bells and whistles enabled and ready to use, most importantly — Shields. Because of this, Brave uses slightly more memory than Chrome with no sites open (297MB for Chrome vs.

Açık sekme olmadığında Chrome'dan 297 MB fazla bellek kullanıyor. Genel anlamda daha düşük kullandığı belirtiliyor. Yabancı forumlarda da düşük donanımlı sistemler için Brave öneriliyor. Opera'nın bellek kullanımı da Chrome'dan çok fazla ya da çok düşük değil, aşağı yukarı aynı.

Ben de Brave önerebilirim.

Yabancı bir kaynakta gezerken bunu buldum:

Brave also uses less memory than other browsers, which makes everything else on your computer feel that much faster. Brave comes with bells and whistles enabled and ready to use, most importantly — Shields. Because of this, Brave uses slightly more memory than Chrome with no sites open (297MB for Chrome vs.

Açık sekme olmadığında Chrome'dan 297 MB fazla bellek kullanıyor. Genel anlamda daha düşük kullandığı belirtiliyor. Yabancı forumlarda da düşük donanımlı sistemler için Brave öneriliyor.

Ben de Brave önerebilirim.
Brave, Chromium tabanlı tarayıcılarda en yüksek RAM kullanımına sahip. Slimjet öneriyorum. Ek olarak yeni Edge'de düşük bir RAM kullanımına sahip.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı