Ford Connect 2011 1.8 110 GLX motor yazılımı ile performansı nasıl olur?

Ouzii07

Yoctopat
Daha fazla  
Arkadaşlar bu araca yazılım attıran var mı? Varsa performansından memnun mu? Aksesuar olarak neler önerirsiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar bu araca yazılım attıran var mı? Varsa performansından memnun mu? Aksesuar olarak neler önerirsiniz?

140 HP / 340 Nm tork değerlerini elde edersiniz soft bir yazılım yaptırırsanız.

188 bin kilometrede
Halihazırda ortaya çıkma potansiyeli olan bir arıza varsa onu tetikleyebilir. Sağlıklı motora doğru bir işlem yapıldığı takdirde yazılım kolay kolay arızaya yol açmaz. 300 bindeki 1.9 dizel Passat'a yazılım yapıp sorunsuz kullanan kişiler tanıyorum.

Ama sallıyorum aracınız 10 bin km sonra zaten turbo kesecekse yazılım yaptığınızda 5.000 km'de keser. Bakımlı, düzgün kullanılmış bir arabaya ise kolay kolay bir şey olmaz. Yeter ki işi bilen, kurumsal yerlere yaptırın, sanayi arasında rastgele bir dükkana yaptırmayın. Biraz araştırma yaparsanız isim yapmış firmalara ulaşabilirsiniz zaten.

Kilometreden ziyade motor sağlığı çok önemli. Turboda yağ kaçakları, motordan vurma sesleri falan geliyorsa o arabaya yazılımdan önce motor ve turbo revizyonu yapılmalı.

Halihazırda ortaya çıkma potansiyeli olan bir arıza varsa onu tetikleyebilir. Sağlıklı motora doğru bir işlem yapıldığı takdirde yazılım kolay kolay arızaya yol açmaz. 300 bindeki 1.9 dizel Passat'a yazılım yapıp sorunsuz kullanan kişiler tanıyorum.

Ama sallıyorum aracınız 10 bin km sonra zaten Turbo kesecekse yazılım yaptığınızda 5.000 Km'de keser. Bakımlı, düzgün kullanılmış bir arabaya ise kolay kolay bir şey olmaz. Yeter ki işi bilen, kurumsal yerlere yaptırın, sanayi arasında rastgele bir dükkana yaptırmayın. Biraz araştırma yaparsanız isim yapmış firmalara ulaşabilirsiniz zaten.

Kilometreden ziyade motor sağlığı çok önemli. Turbo'da yağ kaçakları, motordan vurma sesleri falan geliyorsa o arabaya yazılımdan önce motor ve Turbo revizyonu yapılmalı.

Km ile motor sağlığı dolaylı yoldan ilgili zaten. Km'si 200 bin olan bir arabanın motor sağlığı ve Turbo basınç değerleri daha düşük km kıyasla çok iyi olmaz. Hele ki arkadaşın bahsettiği tarz 1.8 GLX için.

Yani şunu her zaman diyemeyiz: 200 bin km kullandım ama motora çok iyi baktım. Bakımlarını aksatmadım. O yüzden motorum yorgun değil. Bu dediğimiz durum bazı istisna motorlar için geçerli olabilirken 10 motorun 4'ü için geçerli değildir.

Km ile motor sağlığı dolaylı yoldan ilgili zaten. Km'si 200 bin olan bir arabanın motor sağlığı ve Turbo basınç değerleri daha düşük km kıyasla çok iyi olmaz. Hele ki arkadaşın bahsettiği tarz 1.8 GLX için.

Yani şunu her zaman diyemeyiz: 200 bin km kullandım ama motora çok iyi baktım. Bakımlarını aksatmadım. O yüzden motorum yorgun değil. Bu dediğimiz durum bazı istisna motorlar için geçerli olabilirken 10 motorun 4'ü için geçerli değildir.
"Dolaylı yoldan" ilişkili. Doğrudan bir ilişki kurulamaz ve motor sağlığı direkt kilometreye bağlı olarak tartılamaz. Kilometre kendi başına bir etken değildir. Nerede kullanıldığı, uzun yol mu şehir içi mi, hangi iklimde kullanıldığı, hangi marka yedek parça kullanıldığı, motoru zorlayarak mı sakin mi kullanıldığı gibi daha sayabileceğim onlarca etken varken kilometre bunlardan sadece biri.

Sadece kilometre sorup "senin motorun 250 binde buna yazılım yapılmaz" ya da "daha 80 bindeymiş yap gitsin" gibi önyargılı cevaplar vermek mantıklı değil. Genel motor sağlığına belli başlı test ve muayenelerle bakılıp ona göre karar verilir ki ben bu işlerle yıllardır yakından ilgilenen biri olarak söyleyebilirim ki kilometre etkeninin, kullanım alışkanlıklarının yanında çok düşük bir etkisi var.

Makineler aslında çok yüksek çalışma saatleri boyunca çalışacak şekilde üretiliyor. 200 bin kilometre ile, düzgün kullanılmış ve bakımlı bir motorun ömrü bitmez. 200 bin kilometre boyunca motorun ömrünü bitiren şey aksatılan bakımlar, motoru sürekli zorlamak, motor soğukken tapa gaz yola çıkmak, çok fazla el değiştirip çok farklı kişiler tarafından kullanılması sonucu oluşacak yıpranmalardır. Tek elden kullanılmış, arabayı nasıl çalıştırması nasıl kapatmasını bilen ve arabasına değer veren birinin elinde 200 bin kilometrede hiçbir motor ömrünü doldurmaz, doğru yapılan yazılımsa zaten sağlıklı motorun ömrünü kısaltmaz.

"Dolaylı yoldan" ilişkili. Doğrudan bir ilişki kurulamaz ve motor sağlığı direkt kilometreye bağlı olarak tartılamaz. Kilometre kendi başına bir etken değildir. Nerede kullanıldığı, uzun yol mu şehir içi mi, hangi iklimde kullanıldığı, hangi marka yedek parça kullanıldığı, motoru zorlayarak mı sakin mi kullanıldığı gibi daha sayabileceğim onlarca etken varken kilometre bunlardan sadece biri.

Sadece kilometre sorup "senin motorun 250 binde buna yazılım yapılmaz" ya da "daha 80 bindeymiş yap gitsin" gibi ön yargılı cevaplar vermek mantıklı değil. Genel motor sağlığına belli başlı test ve muayenelerle bakılıp ona göre karar verilir ki ben bu işlerle yıllardır yakından ilgilenen biri olarak söyleyebilirim ki kilometre etkeninin, kullanım alışkanlıklarının yanında çok düşük bir etkisi var.

Makineler aslında çok yüksek çalışma saatleri boyunca çalışacak şekilde üretiliyor. 200 bin kilometre ile, düzgün kullanılmış ve bakımlı bir motorun ömrü bitmez. 200 bin kilometre boyunca motorun ömrünü bitiren şey aksatılan bakımlar, motoru sürekli zorlamak, motor soğukken tapa gaz yola çıkmak, çok fazla el değiştirip çok farklı kişiler tarafından kullanılması sonucu oluşacak yıpranmalardır. Tek elden kullanılmış, arabayı nasıl çalıştırması nasıl kapatmasını bilen ve arabasına değer veren birinin elinde 200 bin kilometrede hiçbir motor ömrünü doldurmaz, doğru yapılan yazılımsa zaten sağlıklı motorun ömrünü kısaltmaz.

Hocam ben adamın Km'sini sordum da aldığım yanıt karşısında yapılmaz veya yapılır demedim ki :D belki ben adamın km cevabına karşı yazılım hariç başka bir şey önereceğim.
Bu arada yani öyle bir konuşmuşsunuz ki sanki hiç bilmiyormuş gibi bir hava kattınız. Oysaki 6 yıldır ECU işindeyim ve kendime 2 farklı +400 HP makine çıkarttım :D yani bu işin hem mühendislik kısmında hem de uygulama kısmındayken sizin verdiğiniz cevap çok komik oldu affedersiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kom
Hocam ben adamın Km'sini sordum da aldığım yanıt karşısında yapılmaz veya yapılır demedim ki :D belki ben adamın km cevabına karşı yazılım hariç başka bir şey önereceğim.
Bu arada yani öyle bir konuşmuşsunuz ki sanki hiç bilmiyormuş gibi bir hava kattınız. Oysaki 6 yıldır ECU işindeyim ve kendime 2 farklı +400 HP makine çıkarttım :D Yani bu işin hem mühendislik kısmında hem de uygulama kısmındayken sizin verdiğiniz cevap çok komik oldu affedersiniz
Hocam tecrübenize bir şey demiyorum, ne iş yaptığınızı bilmiyorum ve açıkçası pek umrumda da değil ama ben de bu işe dün başlamadım, makine mühendisliği ile uğraşan ve yıllardır otomotiv sektöründe olan biri olarak söyleyebilirim ki modern motorların ömrü km sayacına değil, bakıma ve kullanım tarzına bağlıdır. Bahsettiğiniz kadar deneyiminiz varsa bunu en iyi sizin bilmeniz gerekir.

Dediğiniz gibi farklı bir öneriniz varsa yapın ama "km yüksekse bitiktir" gibi yargılarla yaklaşmak doğru olmaz, bunu belirtmek istemiştim.

Konuyu aşık atışmasına çevirmenin manası yok. Varsa somut bir öneriniz lütfen yazın, dinleriz; yoksa da genel geçer algılarla kafa karıştırmaya gerek yok.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı