Opera'nın kamera kullanması engellenebilir mi?

AsmrciPiyanist

Decapat
Daha fazla  
resim_2021-03-26_170342.png

Güvenli diyorum, anlamıyor musun? (!) Şaka bir yana. Opera'nın kamera kullanması engellenebilir mi?

Windows gizlilik ayarlarında Mikrofon erişimim tamamen kapalı. Buna rağmen Wise Disk Cleaner ile çerez temizliği yaptıktan sonra Opera GX açınca ses sorunu yaşıyorum. Zorla mikrofona erişmeye çalıştığını ise Dolby uygulamasının mikrofon açılınca bilgisayar sesini 2-3 saniyelik kısma olayından anladım.

Opera forumlarında insanların son 2-3 güncellemelerde CPU tüketimlerinin aşırı arttığına dair şeyler duydum. Epic Games gibi veri toplayan sunucu olaylarını artırdılar gibi geliyor. Az pazar payı olunca para kazanmak için bu tarz işlevlere girişmelerini şahsen mantıksız bulmuyorum. Yukarıda mikrofona erişme şeyine eminim ama buna neden olsan şey veri toplama hizmeti mi? Yoksa bu beceriksiz geliştiricilerin optimizasyon yapmadan sunduğu güncellemeler mi bilmiyorum.

İnanın Opera gizlilik sorunu olmasa bile bu geliştirici ekibi olduğu sürece önermeyeceğim bir tarayıcı. Aşırı baştan savma iş yapıyorlar.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı