Operatörler internet hızlarını bilerek yavaşlatıyor mu?

Kerem_KK

Decapat
Daha fazla  
Telefon operatörleri sizce bilerek internet yavaşlatıyor olabilirler mi?

Önceki telefonumu kullanırken korona dönemi olunca internetsiz bir tarifem vardı. O zaman Vodafone çarktan internet çıkmıştı merak edip hız testi yaptığımda evdeyken 50 Mbit download 20 upload çıkmıştı. Tabii sonra korona bitti internetli tarife aldım ama bir daha öyle bir hız göremedim. Vodafone bayisinde bile 10 Mbit Download'ı geçemiyordu internetim. Sonradan daha ucuz olduğu için Türk Telekom'a geçtim o daha da beter. Küçük bir şehirde yaşıyorum (küçük şehir dediğim Bilecik, Bursa'ya 2 saat uzakta yani köy yeri de değil). Şehir merkezinde olan okulumda internet hızım 1 Mbit bazen 0.1 bile oluyor. Operatörlerin elinde hızlı internet imkanı varsa eğer neden vermiyorlar da bizi 1 Mbit'e mağrum bırakıyorlar? Nasıl olsa vatandaşlar her türlü alacak diye mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Telefon operatörleri sizce bilerek internet yavaşlatıyor olabilirler mi?

Önceki telefonumu kullanırken korona dönemi olunca internetsiz bir tarifem vardı. O zaman Vodafone çarktan internet çıkmıştı merak edip hız testi yaptığımda evdeyken 50 Mbit download 20 upload çıkmıştı. Tabii sonra korona bitti internetli tarife aldım ama bir daha öyle bir hız göremedim. Vodafone bayisinde bile 10 Mbit Download'ı geçemiyordu internetim. Sonradan daha ucuz olduğu için Türk Telekom'a geçtim o daha da beter. Küçük bir şehirde yaşıyorum (küçük şehir dediğim Bilecik, Bursa'ya 2 saat uzakta yani köy yeri de değil). Şehir merkezinde olan okulumda internet hızım 1 Mbit bazen 0.1 bile oluyor. Operatörlerin elinde hızlı internet imkanı varsa eğer neden vermiyorlar da bizi 1 Mbit'e mağrum bırakıyorlar? Nasıl olsa vatandaşlar her türlü alacak diye mi?
Her bölgede belli bir altyapı var, X firması A yeri için 100 kişi var o zaman 100 kişilik bir altyapı kurayım diyor ve tabiki o bölge 100 kişi ile sınırlı kalmıyor nüfus sürekli artıyor nüfus artmasa dahi teknoloji ilerliyor ve teknolojik açıdan ileri cihazları beslemek için daha iyi altyapılar daha iyi teknolojiler gerekiyor fakat altyapı hâlâ sabit, firmalar bunun yetmediğini bilmiyor mu ? tabiki biliyor ama altyapı demek para demek. Nasıl olsa bunlar bana muhtaç,Neden ? Çünkü ben tekelleşmiş büyük bir firmayım başka kim getirecek interneti, telefonu benden başka ? Yani kısaca herhangi bir iş sadece bir firmanın elinde olunca durum böyle oluyor. Türk Telekom yerine atıyorum B Telekom çıkıp Türk Telekoma rakip olacak işler yapsa o zaman gör kaliteyi zaten rekabet olmadığı ortamda gelişim de olamaz, olsa olur mu tabiki olur fakat bizim firmalarda bu zihniyet yok.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı