Oppo A55 Android 13 Sonunda Geldi!

CİNGÖZ_RECAİ

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
CPU: AMD Ryzen 5 5600x
Anakart: Gigabyte B550M DS3H
GPU: Gigabyte RTX 3060 8 GB
Ram: XPG GAMMIX D30 2x8 GB 3200 MHz
M.2 Nvme SSD: Crucial P3 1 TB
Kasa/PSU: XIGMATEK Lamiya Mesh/Odin 750 W 80 Plus

Klavye: SteelSeries Apex 3
Mouse: Logitech G203 Lightsync

Monitör: ViewSonic Omni VX2719 27''
Meslek
Öğrenci
Uzun süredir beklediğim güncelleme sonunda ulaştı. Deneyimlerimi paylaşırım.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2023-05-09-20-16-29-77_9492aa3750dca76abb7c25b39a5f1e8e.jpg
    Screenshot_2023-05-09-20-16-29-77_9492aa3750dca76abb7c25b39a5f1e8e.jpg
    43,1 KB · Görüntüleme: 149
Yükledim hocam. 4 GB ram genişletme oldu ve animasyonlar geçişler daha akıcı görünüyor. 2-3 gün içinde tamamen optimize olacaktır. @Leon Dayı hocam da yüklemiş ve konu açmıştı. O iyi olduğunu belirtmişti.

Hocam bahsettiğimiz cihaz giriş seviyesi. Üst bir modelden bahsediyor olsaydık haklısınız. Ama bu cihazın 2. Android güncellemesi ve giriş seviyesi bir cihazın bu şekilde düzenli güncelleme almış olması güzel bir durum. Cihaz yılın son çeyreğinde 2 yaşına giriyor. Bu büyük ihtimal son Android güncellemesi idi. Ertesi yıl için güvenlik güncellemeleri almaya devam edip daha sonra destek kesilir diye düşünüyorum. İyi forumlar.

Giriş seviyesi cihazlarda bence Android güncellemesi yapılmamalı. Bende Oppo A74 var Android 11ken gayet iyi ve akıcıydı Android 12 de de idare ederdi ama Android 13 de kafayı yemeye başladı. Karanlık ekran sorunu, Oppo Cloud kaybolma sorunu ve nicesi. Kasmalar donmalar.

HeyTap hesabı bende de kayboldu hocam. 11'den 12'ye geçince bir sorun yaşamamıştım. Şu anlık 13'te de bir sorun yok gibi. A74 daha üstün bir cihazken neden böyle oldu acaba?
Belki de Mediatek Color OS ile daha uyumlu çalışıyordur. Bilmiyorum hocam. Bir tık şans meselesi. Keşke böyle sorunlarda sürüm düşebilsek.

Heytap hesabı bende de kayboldu hocam. 11'den 12'ye geçince bir sorun yaşamamıştım. Şu anlık 13'te de bir sorun yok gibi. A74 daha üstün bir cihazken neden böyle oldu acaba?
Belki de MediaTek color OS ile daha uyumlu çalışıyordur. Bilmiyorum hocam. Bir tık şans meselesi. Keşke böyle sorunlarda sürüm düşebilsek.

Telefonu açıyorum parlaklık Full olmasına rağmen arada, parlaklığı sıfıra indiriyor, özel kasa şifresini hiç girmeme rağmen şifre istiyor, ve bunu Oppo destek e yazdığımda bana telefonu fabrika ayarlarına sıfırla diyor...

Giriş seviyesi cihazlarda bence Android güncellemesi yapılmamalı. Bende Oppo A74 var Android 11ken gayet iyi ve akıcıydı Android 12 de de idare ederdi ama Android 13 de kafayı yemeye başladı. Karanlık ekran sorunu, Oppo Cloud kaybolma sorunu ve nicesi. Kasmalar donmalar.
Oppo cloud kaybolma sebebi Heytap servislerinin artık bizden çekilmesi. A74 ayrıca ColorOS 12 iken daha buglıydı. ColorOS 13 kurduktan sonra temiz bir format atarak eski sürümlerin kalıntılarını silin. Yeni bir sayfa açın. Ve bu telefon ile oyun oynamayacağını unutmayın.

Oppo Cloud kaybolma sebebi heytap servislerinin artık bizden çekilmesi. A74 ayrıca ColorOS 12 iken daha buglıydı. ColorOS 13 kurduktan sonra temiz bir format atarak eski sürümlerin kalıntılarını silin. Yeni bir sayfa açın. Ve bu telefon ile oyun oynamayacağını unutmayın.

Oyun olarak sadece Clash of Clans oynuyorum telefonda. Onda bile atıyor arada. Keşke Android 11 de bıraksaydım telefonu devam ederse mecbur sıfırlayacağım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı